Friday, 25 March 2011

Viikonloppua suunnittelemassa

Hui! Tilanne eilen. Lumi oli sulanut 'Endless Summer' -hortensian ja 'The Pilgrim' -ruusun (David Austin -ruusu) päältä. Kylmää oli luvassa. Viskasin niiden päälle viereisestä hangesta lumikerroksen suojaksi, vaikka mitään varmuutta näiden hengissäolosta ylimalkaan ei ole.

Mutta onpahan niillä nyt ainakin hitusen paremmat mahdollisuudet. Tässä viime keväänä aloitetussa muotopuutarhassani on nyt niin paljon kokeiluja, että on todella kiinnostavaa nähdä, mitä sieltä keväällä versoo.

Viikonloppuohjelmaa tiedossa! Lähden puutarhamessuille Tukholmaan. Päätin sen vasta alkuviikolla, kun kerrottiin sään taas kylmenevän. Ransu auttaa, kun selailen (tai siis yritän selailla) Susanna Rosénin Suurta pelargonikirjaa ja mietin, mitä ihania pelargoneja Ruotsin pelargoniyhdistyksen osastolta mahtaa löytyä. Joku tähtipelargoni olisi aika ihana. Tältä aukeamalta ei päässyt oikein eteenpäin.

Hyvää viikonloppua kaikille!


23 comments :

 1. Hyvää viikonloppua ja reissua! Toivottavasti löydät itsellesi sieltä jotain tosi jännää ja hyvän väristä ;)!

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Tulen varmaan sekoamaan, kun en osaa päättää.

  ReplyDelete
 3. Hienoa Tukholman reissua. Voin kuvitella, että siellä on hienoa. Kiva kuulla ja nähdä sitten mitä löydät sieltä.

  ReplyDelete
 4. Mukavaa viikonloppua ja värikkäitä messuja! :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos! Aiemmin kun olen käynyt, on siellä ollut nätimpää ja viihtyisämpää kuin suomalaisilla messuilla: osastoihin on panostettu kasvein ja jopa kasvihuonein, puutarhakalustein ym. Täällähän on tapana laittaa suunnilleen vain se vihreä keinonurmimatto. En nyt haluaisi kritisoida mutta... kyllä suomalaisetkin ruohonleikkurien myyjät voisivat tehdä osastostaan kauniin!
  Ruotsissa on jonkin verran enemmän puutarhaseuroja kuin meillä, on verenpisara-, soilikki- ja pelargoniseuraa, kivikkokasviseuraa ym. Jos heillä on osastoja messuilla, on niissä mielenkiintoista ostettavaa! Otankin suuren kameralaukun mukaan vaikka vain yhden linssin; pehmustetuissa linssilokeroissa pienet taimet matkustavat turvallisesti.

  ReplyDelete
 6. Vai pelargoneja sieltä meinaat kuskailla? Tarvitset mukaan joko iiiison kassin tai pelkän kolikkokukkaron (jossa on vain evroja), kumpi lie parempi vaihtoehto!

  Sinulta näyttää loppuvan suojauslumi kesken! Jos niin sattuisi käymään, tervetuloa hakemaan täältä lisää. Saat ihan niin paljon kuin haluat.

  Kisumiehille terveisiä ja hyvää viikonloppua.

  ReplyDelete
 7. Voi että, antoisaa reissua! Ota kuvia kaikista ihkuista osastoista meidänkin iloksi ja nauti ja tee hyviä ostoksia!

  ReplyDelete
 8. Kiitos tytöt!
  Kuskailu on aiiiivan väärä sana, en mitenkään meinaa selkä vääränä roudata sieltä mitään taimilastia kiroillen, olen niiin paljon oppinut kaikista aiemmista reissuista, siis en todellakaan... ainakaan montaa... tai enempää kuin on ihan pakko... tai... no, jos otan mahd vähän tavaraa mukaan...
  Suojauslunta ei enää paljoa ole, sitä saa kaapia ihan tosissaan kasaan. Kiitos tarjouksesta, ymmärrykseni mukaan siellä Keski-Uudellamaallakin on paljaita länttejä...?!!
  Niin, hyvää viikonloppua ja kiitos matkaseurasta jo etukäteen Intopii!

  ReplyDelete
 9. Olisipa kiva päästä Tukholman messuille!
  Täytynee "tyytyä" Sisusta! 11 -messuihin, joiden yhteydessä on puutarhamessutkin huhtikuussa.

  Oikein mukavata reissua Sinulle!

  ReplyDelete
 10. Jännää nähdä, mitä sieltä puutarhastasi nouseekaan keväällä. Varmaan kerrot sitten. Hyvää "saalista" Tukholmasta!

  ReplyDelete
 11. Kiitos! Raportoin sitten jotakin messuilta, ja jotakin puutarhasta kun raportoitavaa on... Viime kesänä innostuin istuttamaan montakin arkaa kasvia, sillä jo muutaman vuoden minulla on talvehtinut menestyksekkäästi japaninvaahtera ja neidonhiuspuu, tosin kumpikaan ei ole sanottavasti kasvanut, mutta eivät vielä ole kuolleetkaan. Neidonhiuspuuta arvelen kuolleeksi joka kevät, kun se ei näytä elon merkkejä ennen kuin vasta kesäkuussa.

  ReplyDelete
 12. Mukavaa viikonloppua ja Tukholman reissua! :)

  ReplyDelete
 13. Mukavaa viikonloppua ja jännittäviä löytöjä :D

  ReplyDelete
 14. Oi sinua onnellista! Minä taidan mennä paikalliseen vihermyymälään maleksimaan hyllyjen väliin. Vihriää on sielläkin, ehkä joku puhuisi ruåtsiakin.

  ReplyDelete
 15. Kiitos! Ihaninta on, että minulla on matkaseuraa. Olen viimeiset monen monet kerrat matkustanut laivalla yksin joko Ruotsiin ja Ahvenanmaalle tekemään juttuja, ja se on vähän ankeaa. Nyt on kiva, että tuntee hyttikaverinsa ja on hyvää seuraa!
  Liina, olet mainio :-D Paikallisessa vihermyymälässä saa näin kevään korvalla niin ihanaa silmänruokaa ja ilostusta!

  ReplyDelete
 16. Lähden siis mun synnyinmaahan! Voi, voin kuvitella mitä kaikkea kivaa sieltä löytää. Luin niistä messuista jossain lehdessä. Saisinpa olla sun mukana. Olis mielettömän kiva saada nähdä kaikki tuo asianosaavan Saijan kanssa! Hyvää viikonloppua sulle. Hur får du hem allt det du köpt? ;)

  ReplyDelete
 17. Hyvää Tukholman matkaa ja teekin todella suuria ostoksia:D,minulla on ollunna Enkelipelargioita tuolla takapihalla,kolmena kesänä ja aion laittaa myös tänä kesänä,siiis ihania kukkia ovat,en tiiä saako sieltä päin mistään näitä?..Hauskaa viikonloppua sinulle

  ReplyDelete
 18. Dahlia; joo det undrar jag också... Ihanaahan siellä on, mutta onneksi Suomestakin saa vaikka mitä. Turun suunnalla on mainio taimisto Kauppila, ja Viherlassila on toinen, niistä saa vaikka mitä kivaa niin ei tarvitse selkä vääränä roudata (yritän tässä siis muistuttaa itseäni etten innostuisi selkä vääänä roudaamaan - innostun kumminkin). Mutta mitään puita tai pensaita en kyllä sieltä hanki!!!

  Tansku; Ruotsista saa vaikka mitä pelargoneja, sikäläisen pelargoniyhdistyksen osastolla on satoja (siis SATOJA!) lajeja ja lajikkeita! Ja siinä oli vasta pelargonit...

  Nå jåå, nyt tämä täti ryhtyy pakkaamaan. Hyvää viikonloppua kaikille!

  ReplyDelete
 19. Hyvää messuilumatkaa!
  Kyllä teillä saaristossa on jo lumi vähissä, olen oikein katellinen noista pälvistä, vaikka pitäisi olla tyytyväinen, että lumi suojaa omia kasvejan vielä ja paksulti:)

  ReplyDelete
 20. No juu, lumen sulaminen on kiva kevään merkki ja mukavaa silloin, kun maasta nousee esim. lumikelloja, mutta kyllä minä noiden arkojen kasvien kohdalla kauhistuin.

  ReplyDelete
 21. Ransu, sää mantelisilmä, pidä hyvin vahtia kotona ja puutarhassa! Ootkin oikein jellona!

  ReplyDelete
 22. Kääk! REISSU!
  Jätkät....kai teillä on sikahyvin koulutettu orja reissun ajaksi?!!! Vaatikaa hyvää palvelua ja muistakaa mököttää kun mutsinne tulee kotiin matkalta. Tuliaisia pitää ainakin olla!

  ReplyDelete
 23. Alakerran kiva täti kävi meitä kattomassa.
  Mä en mökötä! Kun kuulen että mamma tulee niin raavin oven sisäpuolella ja vaadin heti syliin ja pusuja ja seuraavaksi porsaankyljyksiä. Ruotsalainenkin kyljys kelpaa. Niitä ei vielä ole tullut. Mutta pusuja tuli!
  Pus pus kaikille!
  Mä oon sshuuri rakassshtaja, en mikään mökö!
  Ja Musti nyt on sellanen joviaali, aina.
  RANSU

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!