Thursday, 3 March 2011

No onkos tullut kesä

... näin talven keskelle? Täysi talvi vielä. Tämä on Maskinnamon yhteysalusranta.

Kaunistahan tämä. Olosuhteet kevätkylvöille vain eivät ole kovin otolliset.

Huokaus. Mitähän taas ajattelin, kun lähdin seikkailemaan Chiltern Seedsin nettisivuille? Kun niitä siemeniä on entuudestaankin aika paljon, eikä sitä kasvihuonetta tai edes kylvölavaa vielä ole, eikä sisälläkään sen parempaa tilaa esikasvatukselle kuin keittiön ruokapöytä, joka toimii myös työpöytänä.
Mutta tässä otanta kasveista, joita ilman en vain voinut kuvitella eläväni: Luomulaatuinen salaattisekoitus, vanha porkkanalajike 'St Valery', grönlantilainen orvokki Viola selkirkii, paria lajiketta unikkoa, valkoinen myskimalva, keltakaunokki, punakukkainen auringonkukka 'Red Sun'... Nyt en vain tiedä miten voin elää näiden kanssa. Siis, mihin mahdun asumaan itse kun ryhdyn kevätkylvöön?

Sigh. Chiltern Seeds is my weak spot. I don't know how but I can't seem to be able to resist their catalogue. I already have sooo many seeds left over from previous years. I have no space for sowing (apart from the kitchen table). Help!

17 comments :

 1. Käy rautakaupassa, hae ketjua, koukkuja ja ritilähyllyjä, viritä niistä kerrostalo jokaisen ikkunan eteen. Kyllä sitä kylvöt aina jonnekin saadaan mahtumaan. :)

  ReplyDelete
 2. Niin kai sitten... Toistaiseksi en ole rakentanut ikkunoiden eteen mitään, kun haluan nähdä niistä kaunista kylämaisemaa. Mutta ei kai tässä muukaan auta! :-D

  ReplyDelete
 3. Hehee :D
  Joka vuosi päätän, että tänä vuonna kohtuus niiden siemenien kanssa ja yhtä lailla joka vuosi sen unohdan!
  Onneksi ne säilyvät ja itävät seuraavanakin vuonna.

  ReplyDelete
 4. Onneksi, joo. Ihmeellinen suuruudenhulluus iskee siementarjonnan edessä, oli se sitten kaupan tai nettikaupan hylly. Sitä kuvittelee ehtivänsä, omistavansa tilaa, ja tarvitsevansa puuhaa. Hehe! Ihanku!

  ReplyDelete
 5. Grönlantilainen orvokki! Jostain syystä se kuulostaa musta aivan kiehtovalta. Ryhdyin heti miettimään, millainen se on. Mutta EN nyt heti googlaa, muuten huomaan, että olen itsekin tilannut sen siemeniä ja HUPS, siinä sivussa kaikkea muuta.

  Niin oikeasti olen jo kerran ostanut siemeniä kaupasta, saanut yhden nettikauppatilauksen ja monta muuta tilausta on suunniteltu jo valmiiksi. Niin ja mullakin on nyt myös jopa minisiemenpusseja minipuutarhaan.

  Puutarhahulluus ei sitten vissiin enää miniä olekaan.

  ReplyDelete
 6. Selkirkii muistuttaa tuoksuorvokkia, jota minulla onkin jo pihalla, mutta minuakin alkoi kiehtoa... se kasvaa kyllä muuallakin Pohjois-Amerikan pohjoisosissa, ja jonkun väittämän mukaan myös esim Siperiassa.
  Nuo ovat ihme juttuja nuo siemenet. Ai niin, ostin muuten Minimaailmasta sen arkin, josta voi askarrella minisiemenpusseja!

  ReplyDelete
 7. Hihi, taisi mopo karata käsistä... Sellaista sattuu muillekin. Ei ehkä siementen kanssa mutta muiden tavaroiden kanssa.

  T lähettää terkkuja pojille!

  ReplyDelete
 8. Mopot on ihmeen keulimisherkkiä viime aikoina... Joku valmistusvirhe varmaan. kirjoitan tässä vasemmalla kädellä kun Ransu makaa oikean käsivarren päällä. Silti se ktsoo närkästyneenä kun teen muuta kuin keskityn HÄNEEN. Ettäs kehtaan. TGerveiset siis!

  ReplyDelete
 9. Tänne tuli talvi kevään keskelle, kun aamulla oli kunnon lumipyry. Meinasi mennä mieli mustaksi, mutta kevätaurinkopa sulatteli lumivihollisen pois ja taas on kevättä rintapielissä! :-)

  Entä onko pojilla kevättä rinnuksissa? Maaliskuussahan poikakissojen pitäisi istua aidalla kuutamossa romanttisia lauluja laulaen. Ainakin lapsuudenkotini kastroitu kollikatti toimi näin, vaikka ei varmaankaan edes ymmärtänyt, että miksi. :-)

  ReplyDelete
 10. No oho, rantapenkereet eivät ainakaan ole vielä aivan hehkeimmillään siemeniä varten :o
  Kunnon pussiarsenaali. Ekaksi pisti heti silmään alarivin keskimmäinen pussi,jossa lukee punaisella POISON. Unikoitako, vai muita "humehia"... ;-D

  ReplyDelete
 11. Kyllä sopu sijaa antaa :) kevät on kyllä sellainen aika, joka pitäis lailla kieltää.

  ReplyDelete
 12. Ai lailla kieltää! :-D No ei kai sentään. Mutta sitä vähän innostuu, eikä tajua, että kevät+kesä hurahtaa ohi niin nopsaan että hyvä kun ehtii siemenpussin auki repäistä... ja kun on noita remonttihommia samaan aikaan kun on vuoden kiireisin työsesonki, niin en minä edes kauheasti muuta ehtisi. Ja pitäisi muutenkin pitää itsensä erossa pihatöistä, kun muuten talo ei koskaan tule maalattua! Nyt alkaa katossa jo olla ruostelaikkuja, eikä seinät ole lähestulkoonkaan valmiit.
  Tuo pussi jossa on poison-leima on tummanpunakukkainen aurankukka Agrostemma 'Milas Purple Queen'!

  Minun kastraattitenorit eivät juurikaan lurittele kevään tullen, vaikka varmaan niillä on jotakin epämääräistä vipinää sukissa. Ne vain viihtyvät paremmin ulkona kun ei ole enää paukkupakkasia ja varsinkin sitten, kun tassut eivät enää kastu. Olen itsekin miettinyt, että jos niissä esiintyy levottomuutta, eivät taida muistaa miksi ;-)

  ReplyDelete
 13. Kevätvillitys :D ! Selkeät oireet ja oiva lääkitys - siemenpussien määrä.

  ReplyDelete
 14. No mutta eikös sulla ole kaupunki- ja maaseutuasunnot, ja kun moneen kerrokseen järjestelee vaikka kirjahyllyyn... :) mulla on mökkikuume, onneksi siihen tarvitaan pankkisetä toppuuttelemaan.

  ReplyDelete
 15. Voisi olla terveellistä, jos siemenpussejakin hankkiessa pitäisi mennä pankkisedän puheille ;-) Oikeastaan kaksoiselämä ei helpota kylvöpuuhia, sillä jos lähden viikoksi kaupunkiin, saattavat kylvökset kuivua - tai jos ne jättää vatiin jonka pohjalla on vettä ja muovi päällä, saattavat ne hukkua. Niinpä en ole vielä kylvänyt mitään.

  ReplyDelete
 16. Meillä on helppo ratkaisu jättää kaikki siemenet rauhaan ja hankkimatta, kun a) kissat syövät kaiken mahdollisen ja b) kissattomat tilat ovat liian pienet ja turhan kylmät ja auringonvalottomat. Sääli, mutta toisaalta onnikin :)

  ReplyDelete
 17. Tekeepähän päätöksenteosta helppoa ;-) Teillä onkin kolme mitä suloisinta terminaattoria!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!