Sunday 20 March 2011

Aurinko ja sukat lämmittävät

Upea keli! Tänään lumi sulaa taas kohisten. Eilinen autonviemisreissu peruuntui, tai ilmatyynyaluksen kipparin paikalliseen tyyliin ilmaistuna: Se peruuntus. Aluksen tilannut henkilö peruutti matkansa huonon sään vuoksi. En halua, että kokonainen alus lähtee vain yksin minua kuskaamaan Norrskatasta takaisin tänne saareen, niinpä siirsin auton-siirtoreissuni. Tämänpäiväinen reissu on voimassa, niinpä lähden kohta, ja sitten ovat tämän talven jäätieajokeikat minun osaltani ohi.

Viime viikkoina arpaonni ja muukin onni on suosinut rutkasti: ensin Kirsikka lähetti ihanat ystävänpäiväsukat itse tehdyn kauniin sydämen, suklaapaketin ja kissanamien kera. Ihan muuten vain!

Sitten voitin Risusydämen arvonnassa nämä herkkupalat, jotka ovat tälläkin hetkellä jalassani, ja niidenkin mukana tuli suklaata ja kissanameja, kas!

Talven aikana päätin elvyttää sukankutomis-taitoni, edellisestä parista oli jonkin verran aikaa. En välttämättä olisi ryhtynyt sukkia kutomaan jos olisin tiennyt, miten hyvin pysyn sukissa tänä talvena! Mutta hyvä näin, ehkä tänä vuonna ehtisin vaikka Naisten joulumessuille myymään.
Tämä malli on Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin ihanasta neule-kirjasta: sukkamalli Kesävoi vähän mukailtuna, tein vahvemman kantapään, kun juuri sillä hetkellä vieraanani oli naapurin Lea joka neuvoi, miten hänen äitinsä teki kantapään. Ja kun tulin kärkeen, olin yhteysaluksessa eikä kirjaa ollut käsillä, niin se on itse keksitty.
Ransu oli kiitollinen sopivan muotoisesta ja pehmoisesta uudesta sohvatyynystä.

23 comments :

  1. Turvallista jäätiematkaa! Ihania sukkia, niitä tarvitsee kesät talvet :) Täälläkin on nyt lämpöasteita yli 3 ja mieli sen myötä varsin kepeä ja toiveikas :)

    ReplyDelete
  2. Tuota keltaista lankaan meinasin minäkin ostaa, tulisi pääsiäiseksi aivan loistavat sukat;) Päädyin kuitenkin siihen vaaleanvihreään.

    ReplyDelete
  3. Kas kummaa, että ihmiset lähettävät kissanameja arpajaispalkintojen mukana... Taitavat herrat Ransu ja Musti olla aika monen naisihmisen mielestä aivan vastustamattomia komistuksia ;D Syystäkin.

    Turvallista matkaa!

    ReplyDelete
  4. Ihania sukkia! Mullakin on ne Risusydämen sukat jalassa kun voitin silloin myös. Myös minä pidän tuosta kirjasta. Olen tehnyt siitä parit sukat, mutten noita Kesävoita vielä. Mun suosikki on ollut ne Jänikset maailmankartalle sukat, kun siinä saa oikein irroitella langanloppujen kanssa!

    ReplyDelete
  5. Kiitos, reissu sujui nopsakasti, jäätiellä oli paikoin paljon vettä, muttei niin paljon kumminkaan että auto olisi simahtanut. Takaisin koulun rannasta kävellessäni (noin 2 km) tuli ihan hiki, ihanaa!

    Ilun nimitykset langoilleen ja neulemalleilleen ovat ihan loistavia. Vanhana M.A.Nummis-fanina mun täytyy tietysti kutoa ne Jänikset maailmankartalle :-D
    Minäkin käytän sukkia kesälläkin, villahan hengittää ja on mukava kaikkina vuodenaikoina.

    Kas kummaa, että ovat Musti ja Ransu vaivihkaa raivanneet tiensä lukijoiden mieliin ja sydämiin! ;-)

    ReplyDelete
  6. Onpas ihanan keväistä lankaa noissa keltasävyisissä sukissa! En ole tollasta nähnyt, tosin näin kevään korvalla mua lakkaa kiinnostamasta kutominen enkä katsele lankoja enää. Syksyllä sitten taas :)

    ReplyDelete
  7. Maukkahia sukkasia, vieläpä monin kappalein, nams:) Ihanat myös nuo sinun tekemäsi, tuo kirja löytyy minultakin, se on ihana!

    ReplyDelete
  8. Piti ihan käydä kurkkaamassa Risusydämen blogissa: ne ovat Nalle Päivänkakkara -lankaa. Eiks vaan ole ihanat!
    Mulla kyllä kilisee puikot kesät talvet, se verran mitä nyt telkkaria katson.

    ReplyDelete
  9. Hei vaan Zelda, ehdit kommentteinesi tuohon väliin! Juu, villasukat on ihana asia :-) Nams, nams!

    ReplyDelete
  10. Onpa monet kauniit sukat! Nuo lyhytvartisetkin ovat aivan mainiot.

    Minulla tulee tehtyä itse sukkia tosi, tosi harvoin, kun anoppi pitää meidän ja miehen veljen perheen sukissa niin, ettei niitä ehdi elinaikanaan yksiäkään kuluttaa puhki ;-) Voi vaihtaa sukat aina muuhun vaatetukseen sopivan värisiksi, sen verran laaja valikoima villasukkalaatikosta löytyy!

    Ja toisaalta, minulla sukkia ei edes syntyisi tuosta vaan, kun kantapää ja kavennukset vaativat vielä keskittymistä ja räknäämistä, eikä rauhalisia hetkiä juuri yötä lukuunottamatta ole... Siksi Marttojen isoäidin neliöt ovat tällä hetkellä suosiossani: niitä syntyy vaikka ruuhkajunassa.

    ReplyDelete
  11. Taitaa olla nuo keltaiset sitä samaa lankaa joka tuolla minua odottaa sukan tekoon. :) Tuo kirja pitääkin etsiä kirjastosta! Itse teen sukkiin sädekavennuksen, kaunis, huomaamaton ja idea niin yksinkertainen, että muistaa ilman ohjetta. :)

    ReplyDelete
  12. Juu niin on ihania! Lyhytvartiset ovat kaupunkikodissa vähän niin kuin tohveleina, sillä en ole ilman lämpimiä villasukkia edes keskuslämmitteisessä kuumassa kerrostaloasunnossa ;-) Ja tässä samaan hengenvetoon voin ehkä myös myöntää, että en saa nukuttua ilman villasukkia, sillä jalat tuntuvat niin kylmiltä! Siis myös siellä kerrostalossa.
    Ihana anoppi sinulla Intopii! Olen vähän kade, tai ehkä voisinkin ryhtyä anopiksi? Hmm.
    Ei ne sukat nyt kovin kauheasti räknäämistä vaadi. Vain parilla kerroksella pitää hieman laskea, kun kanta kurotaan kokoon. Pitää silti tutustua tuohon Sean sädekavennukseen!

    ReplyDelete
  13. Noin iloisen väriset sukat minäkin haluaisin :)

    ReplyDelete
  14. Minäkin satun rakastamaan vihreää ja oranssia, ihan kuin sukkien lähettäjät olisivat tienneet! :-)

    ReplyDelete
  15. Onpa kauniita sukkia! Minä en voi nukkua minkäänlaiset sukat jalassa, mutta kuulun myös niihin, joilla on villasukat jalassa kotona kesät talvet. Ja jos mulla ois noin kauniita sukkia, olisin sukkasillani myös töissä. :)

    ReplyDelete
  16. Kyllä näitä kelpaa esitellä myös kylillä! ;-)
    Mulle käy itse asiassa niin, että en voi mennä nukkumaan ilman sukkia, mutta sitten ne jossain vaiheessa alkavat ahdistaa ja kun aamua kohti tulee aina lämmin (tai ainakin minulle tulee, en tiedä käykö näin muille), niin ne on sitten yritettävä ujuttaa pois jalasta kissoja häiritsemättä.

    ReplyDelete
  17. Ihania villasukkia!
    Onneksi pääsit autolla turvallisesti jäätietä. Minua hirvittää isot vesilammikot ihan vaan asfaltilla.

    Kohta alkaa jäät lähteä rytisten.
    Kevät tulee aina yhtä nopeasti kun se lopulta päättää oikeasti tulla. Nyt se vielä kurkistelee.

    ReplyDelete
  18. Onpas sulla nyt villasukka-asiat hyvällä mallilla, kauniita ovat kaikki ja nuo keltaiset ovat ihanan keväiset. Kyllä tänään on aurinko hemmotellut ja sulattanut taas lumia, se jos mikä saa olon kuplimaan!

    ReplyDelete
  19. Ihan hyvin meni jäätieajo kiitos, paikalliset alkuasukkaat varmaan ajavat siellä vielä monta päivää. Tänään jäällä olikin hurjasti liikennettä: traktoreita, peräkärryjä, pakettiautoja sun muita. Kerrankin niillä pääsee hyvin kaikkiin saariin, niihinkin, joihin yhteysalus ei mene.
    Maaliskuu on aina tällainen tuskan kuukausi: on ihana valo ja kevät rinnassa, vaan se ei tunnu etenevän millään! Juuri juttelin puhelimessa koskelaisen taimikasvattajan kanssa, joka on 20 vuoden aikana huomannut, että huhtikuun puolivälissä on pellot ilman lumipeitettä ja viikkoa ennen vappua voi avata taimimyymälän, ihan joka vuosi vakka olisi minkälainen talvi. Niin se kumminkin on, että huhtikuussa varsinainen action vasta alkaa, vaikka kuinka polkisi lähtökuoppaa jo maaliskuussa.
    Ei se silti estä ainakaan minua polkemasta ;-)

    ReplyDelete
  20. Ihanat nuo vihreät sukat..oikein just mun väriset..:=) niin ja tuo musta kissa tuossa...oikea herkkupala.Missäs Ransu luuraa? Eikö se tykkää villasukkatyynyistä?

    Kiitos tsemppauksesta blogissani, minä kun huokailen täällä suruissani tätä lumen määrää, niin ilolla otan vastaan kaikki tiedot/ennustukset tästä lumen sulamisesta. Sanasi lämmittivät apeaa lumimieltäni kovasti.:)

    Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja Ransulle ja Mustille, tovottelen.

    -tuija-

    ReplyDelete
  21. Nyt en tiedä Tuija, onko tuo kuva kauhean tumma, jossa Ransu nojailee villasukkiin, mutta se on kyllä Ransu! Se viihtyy sohvalla, varsinkin, kun sille on huomaavaisesti laitettu siihen oma villatyyny, mihin nojailla.
    Kyllä se kevät tästä, aina se!
    Nauti nyt ainakin siitä, että Väinö ei vielä ole rapakunnossa ;-)

    ReplyDelete
  22. Katotaan tuleeko tää kommentti läpi, toi edellinen nätistä tyynystä kommentointi taisi jäädä matkalle.

    Ni sitä vaan, että jos tuut Helsinkiin, niin ota yhteyttä! Nähtais.

    ReplyDelete
  23. Ookoo, mulle ainakin tuli sähköpostiin viesti sun kommentista myös siinä tyynypostauksessa. Joo!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!