Thursday, 3 March 2011

Kammari

Näkymä tuvasta kamariin ennen kuin restaurointi-työt alkoivat. Taloni on pieni; siinä on tupa ja kaksi kamaria. Toiseen tulee makuu- ja toiseen työhuone. Keskelle tupaa oli kerätty vanhoja kaapistoja ynnä muuta.

Kamarissa on ikkuna itään...

... ja hyvä-kuntoinen kaakeliuuni. Nämä kuvat ovat vuodelta 2006, ensim-mäiseltä kesältäni talojen ja tilan haltijana.

Nyt ovat katto ja uuni tallella, mutta ikkunat odottavat kunnostamista ja lattia sitä, että saan tyhjennettyä vanhaa multapenkkapohjaa vielä jonkin verran.

Näkymä oviaukolta.

This is my future bedroom (at some point)

Uuni on minusta ihan samanlainen kuin muumeilla on, siis se jonka päällä, tuolla kaakeli-reunuksen takana, asuu niiden esi-isä.

Tässä kuvassa muuten näkyy selvästi, miten talo on koottu kahdesta osasta: tupaosa (tässä vasemman-puoleinen seinä) on paljon paksumpaa hirttä kuin kammarit. Ne on kuitenkin koottu tälle paikalle samaan aikaan, sillä kivijalassa ei ole saumaa tuvan ja kamarien väliseinän kohdalla. Kummankin seinän alin hirsi on tässä kohtaa nyt vaihdettu uuteen.

18 comments :

 1. Aivan selvästi muumi-uuni, aivan ihana! Minäkin tahtoisin tuollaisen kaakeliuunin :)

  Kyllä teille on tuloillaan ihana koti!

  ReplyDelete
 2. Uuni on kaunis. Ihan kuin upouusi, ihettelemässä mitä ympärillä tapahtuu. Sen yläreuna on hieno. Siskoni asuu talossa, jonka jokaisessa huoneessa on kaakeliuuni. Ne on niin kauniita!
  Tässä postauksessa on yksi kauneimmista http://virveriikka.blogspot.com/2010/12/joulupaivana.html. Mulla ei ole edes takkaa! Sähkälämmitys: plääh...

  ReplyDelete
 3. Oikea kaakeliuuni on hieno asia, olin todella iloinen, että täältä löytyi sellainen. Vaikka peltiset pönttöuunitkin ajavat asian, mutta olen itsekin kaakeliuunikodissa kasvanut. Ja tosiaan, kun tuolla uunin päällä saattaa vieläpä asustaa joku tärkeä muinaishenkilö, niin sitäkin hienompi juttu ;-)

  Ihana joulupostaus, Auli! Merikarviaan ihastuin viime kesänä, kun yövyin siellä matkalla Kristiinankaupungin Avoimet portit -tapahtumaa. Upea kirkko, ja merentuoksuinen satama, ja kun vielä sattui niin, että Johanna Iivanainen ja Olli Ahvenlahti Quartet konsertoivat satamassa, niin olin myyty ja minusta tuli heti Merikarvia-fani :-D Talo on varmasti upea, ja ihanat maalaukset on äitinne loihtinut kaappeihin. Ooh. Ja söpö Elsa! Isoäitinikin oli Elsa :-)

  ReplyDelete
 4. Kotitonttuko se on tullut leivinuunin vierestä katon läpi?

  Kaakeliuuni on todella kaunis, pitsireunus on ihana!

  Milloin talossa olikaan viimeksi asuttu? Naurattaa tuo hehkeä riisipaperivarjostin kaiken keskellä!

  ReplyDelete
 5. O-Ou! Aurinko paistaa seinän alta läpi! Meijän mutsi ihastelee ja kauhistelee, miten jotkut OSAAVAT tehdä noin perinpohjaista remppaa! Mäkin välillä suurennan kiskan ikkunaa tai vaihdan mökin kokolattiamatton, mutta tuo vaikuttaa tosi suuritöiseltä jutulta! Onneks kissanpojat on sparraamassa!

  ReplyDelete
 6. Meilläkin aikoinaan purettiin talon lattiat juuri noin ja laitettiin sitten rossipohjan päälle takaisin vanhat lattialankut. Iso homma.
  Tosi kaunis tuo kaakeliuuni :)

  ReplyDelete
 7. Ihana uuni! Uskon, ei kun tiedän, että uudesta kodistasi tulee ihana.

  ReplyDelete
 8. Kaunis uuni!! Kyllä on todella hommaa, ennen kun kaikki on reilassa. Toi hella on kans tosi kiva. Mä en kyllä osais käyttää tuota leivinuunia.

  ReplyDelete
 9. Oooooh, ihana kaakeliuuni ja leivinuuni..... hyvin toimii ilmaistointikin sieltä alimmaisten hirsien alta ;)
  Hykerryttävän ihana tuo valasin...
  Minulla on taulu, jossa on jonkun esiesimummoni koti, niiiin ihana hirsimökki,pärekatto, kukkiva tuomi talon päädyssä, hiekkatie kulkee mökin nurkalta..... sellaisen mökin haluaisin, mutta siitä ei ole kuin kuin taulu muistona....
  Hurmaavan ihan koti tulee tuosta sinulle ja pojille ♥ ♥ ♥
  Iso ihailu sinulle, kun jaksat kunnostaa....

  ReplyDelete
 10. Tuossahan sulla riittää työmaata! Olet oikeassa muumien suhteen.

  ReplyDelete
 11. On hyvin todennäköistä, että tuollaisessa kaakeliuunissa asuu esi-isä. Niin että varovasti sen kanssa! Esi-isää ei pidä suututtaa, kuten olemme muumeista oppineet :)

  ReplyDelete
 12. Kyllä, samaa mieltä muiden kanssa, ehdottomasti siellä asuu esi-isä!

  ReplyDelete
 13. Jo vain, esiäitiuuni se on!

  ReplyDelete
 14. Nätti uuni ja aivan kuin suoraan muumitalosta :)

  ReplyDelete
 15. Olipa kiva nähdä lisää tästä vanhasta talosta. Kodikasta tuo talon entisöinti. Siinä tulee talo niin ainutlaatuisena tutuksi. Hyvää viikonloppua! ...ja uuni on minustakin aivan ihana. Muumit ymmärtävät kodikkuuden päälle! :)

  ReplyDelete
 16. Katon läpi on valitettavasti tullut vettä, sillä se vuoti piipun vierestä. Siksi muuri pitää nyt korjata, kun se oli vettä saatuaan halkeillut. Harmi! Onneksi sillä kohdalla ei kuitenkaan ollut kantavia hirsiä, ainoastaan kattopaneelit ovat siitä paikasta tuhoutuneet.
  Talossa on asuttu vakituisesti viimeksi 60-luvulla, mutta 70-luvulla se oli pitkään vuokrattu kesämökiksi, jolta ajalta tuo riisipaperilamppukin on (jota ei kylläkään enää ole).
  Mua nolottaa, kun niin moni kehuu minua ihan kuin olisin itse tehnyt remonttia. Enhän minä osaa hirsiä vaihtaa tai muuria korjata! Kunnia taitaville tekijöille.
  Rossipohja tähänkin tulee.
  Vaikka olen joskus haaveillut asuvani valtavan suuressa vanhassa talossa, olen nyt äärettömän onnellinen ettei tämä ole tätä suurempi työmaa! Ja talvella pientä taloa on helpompi pitää lämpimänä.
  Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 17. Ihana kakluuni! :) Urakkaa kyllä näyttää vielä olevan tiedossa. Itse juuri keittiön aputasoa maalaillessa manailen itseäni, että miksi aloitan tekeen sellaista, mitä en hallitse (pinna kireellä ja lihakset kipeenä) ja perhekin näyttää kulkevan varpaillaan.

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 18. Heh! Niin juu, siinä menee pikkuhiljaa hermo, kun ei onnistu (tai jos on olettanut, että valmista tulee nopeaan ja sitten ei tulekaan). Tämä urakka on vasta aluillaan... Tai no, en tiedä. Mutta pikkuhiljaa...
  Hyvää (rentouttavaa) viikonloppua!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!