Monday, 16 May 2011

Kisastudiossa

Kolea ja hieman tihkuinen sunnuntai-ilta. Porinmatissa rätisee tuli. Vain olut ja sipsit puuttuvat, sillä en ollut hoksannut tilata niitä kaupasta. Mutta muuten: täydellinen ilta.

Yesterday's Ice Hockey World Championships was a great game to watch.

Laita nyt se kamera pois ja keskity tähän peliin. Ruotsi teki just maalin.

Ransu katsoi ottelua ensin piippuhyllyltä.

Kun Musti hermostui ottelun tuomaan levottomuuteen ja painui makuuhuoneeseen nukkumaan, pääsi Ransu nojatuoliin. Edellisen Venäjä-matsin Musti katsoi kanssani ihan kärsivällisesti, vaikka välillä karjuessani se nostikin päänsä ylös, mutta laski sen aina takaisin alas ja jatkoi unia.

Sitten Ransukin väsähti. Ehkä ottelu olisi kiinnostanut enemmän, jos pelaamassa olisi ollut Norja?

Tuuletus

Maamme-laulu kuunneltiin vähän raukeissa tunnelmissa. Tai no, poikien puolesta ainakin.

33 comments :

 1. Mustin ilme on paljon puhuva...
  ja mikä tuuletus! On tainnut olla raskas ja tunteita nostattava peli..
  Olen itse varmaan niitä ainoita joka ei seuraa minkäänlaista urheilua ;)
  Maamme laulun aikana oli varmaan tunteet pinnalla..

  ReplyDelete
 2. No kyllä oli. Oli ihan kyyneleet silmissä. Pojat tekivät niin hienoa työtä, joukkue pelasi kauniisti ja hienosti, ja yhteen, sisukkaasti ja reippaasti. Tuntuu hassulta, sillä minulla ei ole osaa eikä arpaa joukkueen voittoon, silti tunnen ylpeyttä!
  Hyvä me!

  ReplyDelete
 3. Teillä oli kyllä ihan täydellinen tunnelma kisastudiossanne! Ransun häntä on mahtava tuossa viimeisessä kuvassa, se häntä on kuin kolmas kissa. Ja onpas nuo pojat söpöt tuossa raukeina kuuntelemassa Maamme-laulua naamatusten ja "tassutusten".

  ReplyDelete
 4. Ransulla on kieltämättä aika pitkä häntä! Se on söpöä, että pojat pystyvät/suostuvat nukkumaan noin lähekkäin.

  ReplyDelete
 5. Mukava kisastudio. Meillä Rosvo ei välittänyt koko ottelusta mutta Nekku kyllä tuijotti sitä ihan tohkeissaan. Hieno ilta!

  ReplyDelete
 6. Vai harrastaa Nekku penkkijääkiekkoa :-D
  Oli hieno ilta!

  ReplyDelete
 7. Meidän Fiia oli perjantai-iltayönä kauhuissaan kun tuli retkiltään sisään, meteli oli niin kova että päätti saman tien lähteä ulos takaisin, raasu, nukkumaan menoa siirtyi tunnilla. Finaalipeli meni meillä lähes samoissa tunnelmissa kuin sinun kuvissasi:) Ihanaa Leijonat, ihanaa!Eikös leijona ole kissan sukua vai onko se tarua..

  ReplyDelete
 8. Kyllähän leijona on kissaeläin, ja hieno onkin!
  Voi teidän Fiiaa. Onneksi ei painunut evakkoon koko yöksi sentään.

  ReplyDelete
 9. Teillähän oli mukava kisayleisö:) Meillä ei nukkuminen onnistunut, kun viimeiseen asti niitä maaleja paukuttivat ja möykkä sen mukaista. Mutta onhan tämä fiilis aivan upea.

  ReplyDelete
 10. Loppua kohti peli alkoikin olla ihan uskomatonta maalitykitystä. Mutta kerrankos sitä :-) Nyt ehtii taas nukkua monta yötä ennen kuin tulee näin jännittävä ilta taas vastaan!

  ReplyDelete
 11. Täällä kävi sitten niin kuin ilmeisesti sielläkin - likat jaksoivat valvoa vain toisen erän loppuun :) Mamma koko ottelun ja sen jälkeenkin piti vielä kaikki katsoa. Eikä sittenkään meinannut tulla uni silmään. Aamulla olisi ollut kovastikin unihiekkaa...

  ReplyDelete
 12. Ransu näyttää oikein kiihkeältä lätkäfanilta kaapin päällä katsoessaan! :) Minä, tohdinko tunnustaakaan, sen sijaan käyttäydyin koko matsin ajan Toton kanssa kuten Ransu ja Musti alemmissa kuvissa. Me siis nukkua röhnötimme. Cisu oli miehen kanssa kisastudiossa, mutta en tiedä, näkikö hänkään siellä muuta kuin unia. Epäurheilullista porukkaa! Aamulla minä ja Totokin saimme sentään heti selonteon matsista.

  ReplyDelete
 13. Onneksi saitte edes selonteon :-)
  Juu ei täälläkään voinut todellakaan mennä heti nukkumaan, vaan piti filistellä. Onneksi minulla on joustavat työajat! Ja mikäs tässä töissä tehdessä, kun ulkona siperian-ilmastossa ei nyt viitsi mitään tehdä.

  ReplyDelete
 14. Voin kuvitella Ransun huutamassa hiukan väsyneeti "WUHUU!" samalla, kun se tuleettaa :D Ihania veikkosia.

  ReplyDelete
 15. :-D En tiedä kuuluiko Ransusta wuhuu, luulen että korkeintaan unista narinaa. Pidin itse sellaista älämölöä etten varmaan kuullut Ransun kommenteista mitään.

  ReplyDelete
 16. Ransu: On se Norjakii ihan hyvä. Tulin vaa kertoo. Hyvät tuuletukset Kamu.

  ReplyDelete
 17. Kiitti Helmi!
  Joo, ihan jees. Nyt on hyvä kun täällä on sää kuin Norjassa. Olis hyvä keli lähteä turskalle, mutta mamma ei tajuu. Kylmyyttä valittaa. Niinpä olen nyt myyrästämässä.
  Tai kohta vois mennä laskemaan porsaankyljysverkot.
  RANSU

  ReplyDelete
 18. Minä, mää ja meikäläinen, jääkiekkofani pikkuvarpaan kynttä myöten, luin otsikkosi KISSAstudiossa. Ajattelin, että olet ottanut pojista poseerauskuvia :-D

  Hieno kisastudio teilläkin vaikuttaa olleen, ja ilmeisesti vielä äänekkäämpi kuin meillä, vaikka täällä oli kaksi ihmiskatsojaa. Eka Vekara veteli unia, niin ei uskallettu huutaa kuin kuiskaamalla. Isoimmat äänet lähti käsien läiskinästä ja samppanjapullon korkin poksahduksesta.

  Ransulle terkkuja: jos tulee paljon kyljyksiä, pane osa pakastimeen pahan päivän tai hyvän vieraan varalle.

  ReplyDelete
 19. Vai kissastudio! Ehkä sitä näkee mitä odottaa näkevänsä?
  Voi voi teitä. En pysty kuvittelemaan miten olisin voinut huutaa kuiskaamalla! Yleensäkin kaikki lapselliset ystäväni joutuvat hyssymään minulle jos olen kylässä, kun puhun normaaliin (kovaan) ääneen vaikka kello olisi aamuyö. Kai te ootte tottuneet.
  Jos joku olisi poksautellut mun luona samppanjapulloja en ehkä olisi ollut tietoinen - tai ehkä olisinkin ;-) Laserkuulo tärkeiden asioiden varalta!
  Kiitos vinkistä, Ransu alkoi juuri nikkaroida pakastinta.

  ReplyDelete
 20. Entä seuraako pojat fudista? Olen nähnyt joskus kissan, joka läpsi telkkarin päällä ruudulla kierivää palloa. :-D

  ReplyDelete
 21. :-D Pitääpä kokeilla! Fudikset tulee pahasti kesän kukkeimpaan aikaan, jolloin on erittäin vaikeaa istua sisällä ruudun ääressä.
  Olen kyllä kuullut kissasta, joka yrittää kampittaa mäkihyppääjiä :-D

  ReplyDelete
 22. Myös kuiskaamalla voi näemmä huuta niin että ääni lähtee! Pikkuäijä nukkui täysin tietämättömänä kun äiti ja isi hyppivät ja kuiskuhuutivat alakerrassa. Sitten kun menimme pelin jälkeen ulos vähän vapauttamaan huutoja, niin ääni olikin ihan käheänä.
  Koiralla taisi olla vähän stressaavaa kun se luuli koko ajan että meillä on sille asiaa kun pihisimme ja kipristelimme jännityksestä sohvalla. Se tuli vähän väliä eteen kyselemään että mitäs ny? Sitten kun piti pompata ylös tuulettamaan maaleja, se luikki ihmeissään etäämmälle.

  ReplyDelete
 23. Voi koira-rassukkaa! Kyä oli rankka ilta.
  Tuli mieleen, että jostain olisin kuullut kuiskaamisen olevan kurkulle rankempaa kuin tavallisella äänellä puhumisen (leijona-karjumista ei kai lasketa siksi).

  ReplyDelete
 24. Voi sentään, minulta jäivät puuhakkaan työpäivän jälkeen kaikki kisastudioelämykset kokematta, samoin euroviisut.... lämpimät vällyt kutsuivat minua ja kissalaumaa hyvissä ajoin ennen ottelun alkua....isäntää sentään kisat kiinnostivat. Tulokset kuulin kyllä heti aamulla....

  ReplyDelete
 25. No joo, nyt on vähän vaikea olla kuulematta tuloksia ainakin tässä maassa! Kaipa muuallakin. Kun Suomi voitti edellisen kerran -95, olin laivassa Englannista Norjaan kun eräs norjalainen tuli onnittelemaan! Anteeksi vain, mistä hyvästä, minun piti kysyä. Niin että jopa keskellä Pohjanmerta voi näissä asioissa pysyä ajan tasalla!

  ReplyDelete
 26. Musti ja Ransu selvästi tiesivät kissa-intuitiolla ennakkoon, miten pelissä kävisi ;)

  ReplyDelete
 27. Heh,Ransua ensin vähän kiinnosti kauempaa,sitten piti lähentyä sohvalle,kovin jo kiinnosti,vaan sitten väsy iski:D,ihania kuvia Ransusta:)
  Minunkii piti tuijottaa toi ottelu,vaik yleensä en katsele otteluita!
  Hyvä Leijonat♥
  Mukavaa keväistä viikkoa

  ReplyDelete
 28. Aaaaivan mahtava tuo Ransun kuva blogisi otsikossa (tai minkäniminen ko laatikko onkaan blogikielessä...). Hienot kisafiilistelyt teillä..

  ReplyDelete
 29. Hei vaan, Kati, Tansku ja RosaG.!
  Ehkä kissat tosiaan vaistoavat jotakin etukäteen (varsinkin leijonista)...
  Kyllä tämä ottelu kannatti katsoa vaikka se olisi suunnilleen ainoa kerta. Hyvä Leijonat!

  Minustakin tuo blogin ylin kuva on otsikko. Sitä kutsutaan myös banneriksi, mutta banneri voi olla myös sivulla oleva mainoskuva (useimmiten kans tuollainen pitkä vaakapalkki).

  ReplyDelete
 30. Heh, urheiluinnostus lienee harvemmassa taloudessa näin päin, että emäntää kiinnostaa enemmän kuin poikia :D

  Joka tapauksessa mukavaa, miten jääkiekkovoitto on tehnyt ihmisiä niin iloisiksi ja tyytyväisiksi yllättäen. Itsekin sain monelta kaverilta ja sukulaiselta "ihanaa leijonat, ihanaa!" -viestejä vielä eilenkin, vaikkei minullakaan ole yhtälössä osaa eikä arpaa :D

  ReplyDelete
 31. Jätkät, aika sissejä ootte, me ei jaksettu katsoa peliä. Mulla on sisäinen kello, joka käskee kömpimään omaan petiin ysiltä ja sitten mulkoilen muita, että "mitäs vielä vouhkaatte?".

  ReplyDelete
 32. Tää ottelu oli kerrostalossa ja kaupungissa aika lystyikästä koettavaa. Meinaan, ei tarvii edes telkkaria tietääkseen mistä johtuu se järisyttävä yhtäaikainen möykkä koko korttelissa. Ei Euroviisut...Sen on pakko olla jääkiekko ja nyt tuli taas maailmanmestaruus. Se on ainoa juttu joka saa koko kaupungin hengittämään ulos yhtäaikaa äänihuulet pinkeinä :-D

  ReplyDelete
 33. Hee! Mietin itsekin, minkälainen kokemus tuo olisi ollut kaupungissa. Olisi ollut kiva kokea. Täällä en huomannut naapuritaloista kuuluvan möykkää, tai sitten en sitä omalta möykältäni kuullut.
  Asuessani aikoinaan Barcelonassa ei tosiaan tarvinnut avata telkkaria tietääkseen miten illan Barca-Real Madrid -ottelu sujuu!

  On tämä innostus mukavaa, ja miksipä ei olisi!
  On sinulla Ella sellainen osa ja arpa, että pidät pientä kotileijonaa. Minäkin olen huudellut "Ihanaa Pantteri ihanaa!" ja "Ihanaa Ransu ihanaa!"

  Sulo ♡

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!