Tuesday, 28 July 2015

Retki Houtskariin

Kävime äitini kanssa eilen Houtskarissa. Minun piti päästä postiin ja äiti ei ollut koskaan käynyt Hyppeisissä, joten siinä oli loistava syy lähteä aamuvarhaisella laivalla Norrskataan ja sieltä Galtbyn kautta Houtskariin.

Äidin viime käynnistä Houtskarissa oli enemmän aikaa, mutta oli minultakin vierähtänyt pari vuotta edellisestä käynnistä. Houtskarissa on aina ihana käydä. Aikanaan etsin kovasti omaa taloa täältä, mutta ei tärpännyt.

Vanhana purjehtijana äitini halusi katsastaa Näsbyn vierasvenesataman. Minun huomioni kiinnitti veneiden sijaan tällainen hurmaava karvapehva.

Hän kuului erään ruotsalaisen kauniin puuveneen miehistöön. Vene oli upea mahonkinen ilmestys. Sen omistajilla on selvästi pettämätön tyylitaju!

Sitten suuntasimme Hyppeisiin.

Se on kiva pieni saaristokylä Houtskarin länsilaidalla. Hyppeisiin pääsee nykyään siltaa pitkin, joten se on käytännössä osa pääsaarta.

Saaristoidylliä.

Köynnösruusuja ja perinneperennoja.

Kallion laella ihanat nurmiröllit.

Kallionkolossa oikea minipuutarha.

Vaikka menimme vain noin viidentoista kilometrin päähän kotoa, kului reissuun kymmenen tuntia. Laivalla ja losseilla liikkuminen on äärimmäisen hidasta.

Tapaamme taas!

A little day trip to Houtskär, the neighbouring group of islands.

30 comments :

 1. Ihana karvakasa, melkein kuin valkoinen Ransu! Upeassa paikassa kävitte...tuollaisessa paikassa olisi varmaan kiva asua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä olisi, edelleen haaveilen Houtskarissa asumisesta!

   Delete
 2. Äiti-tytär-päivää on mukava viettää aina silloin tällöin -

  hannah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vietämme parhaillaan äiti-tytär -viikkoja :-D

   Delete
 3. Aivan ihana paikka! Seuraava meidän perheen saaristoreissu saa luvan suuntautua tuonne suunnalle. Hauskan karvapehvankin bongasit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ehdottomasti teidän on tultava tänne!! Täältä löytyy kaikenlaisia karvapehvojakin...

   Delete
 4. Det finns otroligt vackra platser ett stenkast hemifrån. Alltför sällan kommer man sig för att fara och se sig runt eller hälsa på. Vilken fin utfärdsdag ni hade!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Houtskär är jättejättevacker. Varje by har sin egen midsommarstång, och det känns så hemlik och olik på samma gång.

   Delete
 5. Hienoja saaristo maisemia!
  Mikä karvapöksy! Ransun ruotsalainen serkku ehkä? Ihanasti se tepsuttaa häntä pystyssä laiturilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saaristossa on hienoja maisemia.
   Kysyin, onko kissa norjalainen, mutta ei kuulemma ollut. Se oli mainio, niin coolisti tepasteli nuoren isäntänsä kanssa laiturilla.

   Delete
 6. Oi mikä blondi karvapehva! Olisi Ransu varmaan innostunut noin hienosta misusta (vai oliko lie kolli?). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin niin lumoissani, että en tullut kysyneeksi, onko misu vai kolli - yhtä ihana joka tapauksessa!

   Delete
 7. Oi vau mikä karvapehva! Saitko ees silittää?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarjosin kättäni haisteltavaksi ensin, ja sormeni nuuhkaisun jälkeen tyyppi totesi, että en ole yhtään kiinnostava, niin en sitten lähennellyt enempää. Ihailin kyllä kovasti, nuolin silmilläni ;-)

   Delete
 8. Kiitos matkaseurasta...ikuinen unelmani olisi saada asua edes yksi vuosi saaressa...

  ReplyDelete
 9. Kiitos matkaseurasta .Ikuinen unelmani olisi saada asua edes yksi vuosi saaressa. Luen mielelläni saaristoaiheisia romaaneja saaristolaiselämään ja historiaan eläytyen.

  ReplyDelete
 10. Tulipa tuplabuukkaus , no olin niin innoissani!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saarissa on ihanaa, tietty kaikkein helpointa olisi asua tuollaisella saarella, jossa on kauppa ja posti ja jonne pääsee vähän joustavammin kuin yhteysalusmatkan päässä oleviin saariin. Yhtä kaikki, saaret ovat ihania aina. Ei ihme, että olet innoissasi :-) Minullakin tämä oli pitkäaikainen haave, joka lopulta toteutui.

   Delete
 11. Ihania saaristolaismaisemia! <3

  ReplyDelete
 12. Idyllinen paikka. Vaikka matka oli lyhyt, onnistuit siirtymään ajassa taaksepäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella ihanaa idylliä ja riittävän rauhallisiakin paikkoja, vaikka saariston rengastie porhaltaakin Houtskarin läpi.

   Delete
 13. Aivan ihania saaristomaisemia! On tämä Suomi monimuotoinen maa.

  ReplyDelete
 14. Oi, hieno retki ja mikä upea kisu siellä olikaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Houtskarissa on aina kiva käydä, mutta tällä kertaa osui napakymppiin, kun tapasin tuon ihanan karvapehvan!

   Delete
 15. Makea paikka tuo Houtskär, olen tosin iloinen ettet sinne muuttanut. Olen vähän joutunut tutustumaan paikallisiin ja vaikuttivat kyllä täyskahjoilta! Näit sitten H:n kauneimman kesävieraankin a.k.a neiti karvapeffan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihhih, en nyt usko että tällä saarella on yhtään tervejärkisempiä asukkaita :-D Siis huom. itsekin asun täällä, joten lukeudun hulluihin.

   Delete
 16. Pah sentään. Nämä Houtskarin kuvat saivat taas mieleeni sen, kun meidän piti tänä kesänä tutkailla Saariston Rengastie ja yöpyä mm. Houtskarin Tuulenlatvassa (vaikutti yltiöromanttiselta paikalta) mutta huonojen säiden vuoksi jätimme koko homman väliin, olisko ehkä sittenkin pitänyt lähteä, en tosin ole lukemattomien lossikyytien ystävä. Bongaamasi valkoinen karvapehva lienee oikea Valkoinen Lady. Askellus sillalla näyttää siltä, että HÄN on Aristocattien Kuningatar : )))) Sirpa

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi hitsi. Mutta eiköhän saaristo pysy paikoillaan ja yöpymispaikat myös! Tän kesän säät tosiaan on mitä on. Tosin jos potee lossiallergiaa, kannattaa otta jotain antihistamiinia kun tänne päin lähtee ;-D
   Ihana oli tuo karvapehva, niin rauhassa oli laiturilla ja veneessä.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!