Tuesday, 21 July 2015

Homma hoidossa

Eipä meillä tässä muuta asiaa kuin...

... että homma on hoidossa! Mä vahdin kurjenmiekkoja.

Loistokurjenmiekka 'Shirley's Choice' ja valkoisia rohtosormustinkukkia.

Ja Ransu vahtii päivänlilja 'Béla Lugosin' kukkanuppuja.

Jos ihan totta puhutaan, niin pojat taisivat olla vahtimassa minun tekemisiäni.

Siivosin pihapolun pielen kosteikkopuutarhaa, vaikka ei tämä nyt järin siistiltä näytä.

Vanha keltakurjenmiekka piti jakaa, se oli mennyt vähäkukkaiseksi joka suuntaan sojottavaksi huiskaksi. Siitä riitti nyt muutamaan eri paikkaan, ystävillekin, ja olisi riittänyt enemmänkin, jos olisin jaksanut jatkaa kosteiden paikkojen raivaamista. Ennen istuttamista pitää nimittäin aina kaivaa luonnonkasvustoa pois, kun mikään tv:n kuvausryhmä tai Alan Titchmarsh ei ole sitä valitettavasti katsonut aiheekseen tehdä.
Tässä keltakurjenmiekan jaettuja tupsuja näkyy vähän vasemmalla, keskellä on 'Berlin Tiger', joka on elämänsä vedossa. Siinä on runsaasti kukkia ja hyvä niin.
Sitten kun olin valmiiksi hikinen ja kurainen, aloitin saniaistarhaa kuusten väliin, mutta siitä lisää toisella kertaa. Nyt hyvää yötä!

Keltakurjenmiekka – Iris pseudacorus
Loistokurjenmiekka – Iris Sibirica-Ryhmä
Päivänlilja – Hemerocallis
Rohtosormustinkukka – Digitalis purpurea

35 comments :

 1. Vai kuvausryhmä :D :D Lapiohommissa siis sielläkin. Nuo kaivuuhommat kuulostavat niiiiin tutuilta. Kiitos Saila inspiroivasta blogista, kauniista kuvista. Olen saanut sinulta paljon vinkkejä omaan käyttöön sekä halun jatkaa puutarhahommia vaikka fyysinen kunto ja aika eivät tunnu välillä riittävänkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Tuossa täytyy mennä oman jaksamisen ja pystymisen mukaan, ja jättää jotkut paikat vaan oman onnensa nojaan ainakin välillä.

   Delete
 2. Hyvä että kissat vähän huolehtivat tekemisiäsi. Muutenhan sinulla voisi mennä koko yökin työn touhussa ellei nut suloiset kaipaisi hellyyttäsi välillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih! Totta. Kyllä minä yöksi isännän viereen haluan päästä, ja Musti ihan komentaa minua nukkumaan jos haluaa päästä minun viereeni.

   Delete
 3. Jos olisi noin komeat ja ihanat vahdit, mäkin saattaisin tehdä jotain puutarhahommia.

  ReplyDelete
 4. Kyllä on ihanat kissat sinulla!

  ReplyDelete
 5. Kyllä työt varmaan maittavat, kun on noin komea (ja pätevä) työnjohto ;) Kun sää harrastat erilaisia puutarhoja, voisit varmaan pykätä kasaan myös kissapuutarhan: kissankelloa ja -käpäliä, pantterililjaa, harmaahärö, kissanminttua yms. *winkwink*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mulla kyllä kasvaa noista jo kissankäpälää ja mirrinminttua, ja istutin uuteen saniaispuutarhaan ja metsäpuutarhaankin pantterililjaa, tiikerililjaakin on. Haasteena on se, että pantterililja on turvemaan ja puolivarjon kasvi, mirrinminttu kuivahkon ja aurinkoisen, kissankäpälä ihan kivikkokasvi... eivät voi selvitä samalla pienellä alueella. Joten kissateemat on ripoteltu sinne tänne. Ransun nimikkokasvi on valkoinen tiikerililja, Mustilla on ainakin pantterililja ja 'Black Beauty' -lilja ;-)

   Delete
 6. Upeat vahdit hyvässä jonomuodostelmassa. Hyvää kasvua keltakurjenmiekoille!

  ReplyDelete
 7. Ihanat kisulit! Sinulle on haaste blogissani;)

  ReplyDelete
 8. Hyvin kasvatetut vahtikissat sulla : ) Eipä tule heillä aika pitkäksi ulkona, kun siellä häärii aina tuollainen puutarhakone!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh :-D Ransu on kyllä sitä mieltä, että voisin herätä paljon aikaisemmin, ja herättyäni mennä sen kanssa ulos heti kun aamupala (RANSUN aamupala) on syöty, viis siitä, että minä olen vasta kahvinkeittopuuhissa. Aamuisin sillä taitaa käydä aika tosi pitkäksi. Ja kaupungissa, ihan kauhean tylsää.

   Delete
 9. Vahtikissat ovat loistavia;)

  ReplyDelete
 10. Vahdit parhaammasta päästä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikään ei jää rekisteröimättä. Niillä on varmaan pienet muistilehtiöt, epäilen ainakin.

   Delete
  2. muistilehtiöt... :D

   Delete
 11. Ihanat kissat.Tämä on inspiroiva blogi, savimaan kanssa taiteillaan täälläkin. Kiitos kauniista kuvista. Tv Marja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Keltakurjenmiekat ovat hyviä savimaalle. Ja ruusut, yllättävästi!

   Delete
 12. Meidän kisulilla on tapana ilmestyä paikalle siinä vaiheessa, kun olen lopettanut ahertamisen pihamaalla ja ihastelen kätteni jälkeä. Kisuli tulee silloin ikään kuin tarkastamaan, onko työ tehty kunnolla. Vai liekö oikeasti rapsutuksen ja huomion kipeä.

  Taitavat pysyä hyvin omalla reviirillä nuo sinunkin kissasi. Piri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskaa, työn tarkastaja - tai hoksaavat, että silloin voi saada huomiota. Kyllä nuo hyvin kotosalla pysyvät ja seurailevat mitä teen.

   Delete
 13. Sinä se olet ahkera. Kissoilla riittää vahtimista, kun heilut lapiosi kanssa ympäri puutarhaa.
  Joskus sellainen huomaamaton lapiomies ennen kuvaussessiota olisi kyllä kullan arvoinen. Ilmeisesti sitä vain pitää tyytyä lapioimaan itse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi ihanaa, jos joku valmistelisi istutusalueet! Tosin sitten jäisi oma kaivuun ilo ja kunnonkohotus vähemmälle. Mutta aina ei jaksa, etenkään, kun alkaa olla nälkä.

   Delete
 14. Ollos huoleton, kattis valveil' on ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu niin on :-) Tosin ne kyttää eniten varmaan mua!

   Delete
 15. Kyllä kissoillasi on niin monta puuhaa, voi voi, kukat, kauriit/peurat ja vallankin Sinun vahtiminen, kyllä se työstä käy, onneksi illalla pääsevät mamman viereen köllähtämään raskaan päivän jälkeen...ai niin ne nelijalkaiset hirviöt, kuka niitä sitten voisi vahtia! Kaukasian paimenkoira olisi hyvä :D Kurjenmiekat ovat ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kissat ovatkin yleensä aika hiljaa automatkan kaupunkiin, ovat varmaan ihan poikki kaikesta saariaktiviteetista. Mutta matkalla kaupungista saareen Musti purnaa minkä kerkiää, sillä on niin paljon patoutunutta energiaa varmaan ;-)
   Joku mahdollisimman iso ja pelottava ja terävähampainen koira olisi hyvä, joka häviäisi taivaan tuuliin sitten kun Ransu herää ja menee ulos, ja jota ei tarvitsisi hoitaa kun olemme kaupungissa!

   Delete
 16. Oi tuota Mustin katsetta! Muutenkin hänen asunsa on niin siisti, Onni tuli juuri äsken sisälle välipalalle, määrästä turkista roikkui taas neulasia ja etanoita, ettei olisi pari kastematoakin ollut. Vesimyyräjahti tuli ilmeisesti suoritettua. Ja ulkona ilmeisesti sataa TAAS.
  Upean pörheä Ransu, hyvä että päivänliljoillakin on pätevä vahti!
  Eihän näistä puutarhahommista tosiaan mitään tulisi ilman asiantuntevia vahteja ja kannustajia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis MÄRÄSTÄ turkista....
   Mulla ei ole pahaa lukihäiriötä, vaan tämä pahuksen iPad aina muuntelee asioita, höh!

   Delete
  2. Hih, kastematoja ja etanoita, Onnihan on oikea työn sankari!
   Ihan hyvin tuosta vielä sai selvää. Mulla ei ole iPadia, mutta puhelimessa on automaattikirjoitus. Yritin viestittää tiskistä ja tiskaamisesta, puhelin ei tuntenut kumpaakaan sanaa vaan se meni viskin tislaamiseksi. No joo, parempi aihe kuin tiskit, ehdottomasti!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!