Wednesday 19 June 2024

Mustin pihakierros

 Kukkien sijaan keskitytään nyt siihen, mikä pihalla on oikeasti tärkeää.

Nimittäin Mustiin. 

Kunnioitettavasta 18 vuoden iästään huolimatta Musti on aktiivinen myyrästäjä. Tällä kertaa saaliina oli hiiri. Se tuotiin keittiöön asti, josta ohjasin Musti saalis suussaan takaisin ulos.

Pitkään Musti siinä patsasteli ennen kuin ryhtyi ruokailemaan.
Taas on täysi kottikärry kuvassa. Näistä eri päivinä otetuista kuvista voi nähdä, miten kukkapenkkien kitkentäraivaus on edistynyt.

Jyrsijäharvennuksen lisäksi on tarkkailtava kyläläisten liikkeitä.

Preerian laidan ryytisalvia on ryhtynyt kukkimaan, vaikka talvi sitä harvensikin. Preerialla on myös paljon myyriä – keväinen kukkasipuliloisto ei ole onnistunut, kun sipulit ovat hävinneet.

Kasvimaalla Ransu asettui Mustin koriin! Himputti!


Jatkoimme Mustin kanssa puutarhakierrosta. Taas on täysi kottikärry kuvassa. Alan olla voiton puolella!

Mustin hommat eivät lopu. Pulskia vesimyyriä riittää. Ne ovat niin hyvinsyöneitä, suorastaan läskejä, että niistä ei jaksa syödä kuin osan. Loput voisin toki pakastaa tai leipoa piirakaksi. 
Jötkäleen kokoa ei tuosta edes hahmota, mutta Musti ei ole pieni kissa. On muuten jäätävää katsoa vesimyyrän etuhampaiden kokoa – eipä ihme, että kokonaiset puunjuuretkin häviävät.

Musti ja me muut toivotamme mukavaa ja makoisaa juhannusta!

26 comments :

 1. Olet Musti ihan hurja pantteri kun noin suuria myyriäkin saalistat! Mahtaisiko myyräpiirakka olla hyvää? - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole ihan varma, tykkäisikö Musti kypsennetystä myyrästä, niin on jäänyt kokeilematta ;-)

   Delete
 2. Sinun ei tarvitse sitten paljon ruokaa Mustille tyrkyttää kun on omissa sapuskoissa . Meillä on samanlaisia kuormia . Nyt olen jättänyt muutamia päiviä ensin kuivumaan on kevyempi kärrätä kompostiin .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus Musti tuo saaliin minulle ja pyytää minulta ruokaa. Toki se saakin sitä, ja kehuja myös, vaikka en itse myyrästä ateriaa sitten valmistakaan ;-)
   Minäkin jätän kärryyn nahistumaan siihen asti, kun taas kottikärryö tarvitsen johonkin muuhun.

   Delete
 3. Meillä kissa kantaa myös suuria vesimyyriä pihalle,syö niistä osan ja jäljelle jää ällöttävä sisälmysten kasa ja paksu melkeinpä turkki. Aika ällöttävä läjä jää mutta joku ne kasat äkkiä kyllä vie. Sanotaan ettei kissa syö myyriä joten olen ajatellut että ne ällötyskasat ovat pahan makuisia kissan suuhun. Hyvää metsästyskesää Mustille ! Pysyy hyvässä kunnossa kun ulkoilee ja syö mieleistä ruokaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äkkiä ne pihalta häviävät, jos ovat näkyvällä paikalla. Harakat ja varikset varmaan ainakin niitä syövät, siksi jätän raadot mielellään keskelle nurmikkoa. Kissoja joskus hoitanut naapurini heitti kerran myyränraadon pöpelikköön ja siellä se sitten haisi raadolta :-/ Kerroin, ettei kannata seuraavalla kerralla :-D

   Delete
 4. Myyräisää juhannusta pojille, jokainen pyydystetty myyrä on pois puutarhasta. Myyrät ja hiiret taitavat maistua paremmilta sisällä syötynä sillä täälläkin yritetään tuoda saalis sisätiloihin, tai ehkä se tuodaan koko perheen ateriaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja samoin teidän pojille myyräisää juhannusta! Tai muuten vain maukasta, myyriä en toki puutarhaasi toivo.
   Olisi kiva tietää, mitä eläimen päässä liikkuu. Olisiko peräti ylevää jakamisen ajatusta vaiko vain se, että on tottunut syömään keittiössä.

   Delete
 5. Musti on todellinen pyyntikissa ja emännälleen suuri apu.
  Hyvää juhannusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se kyllä, mutta eilen illalla sillä oli kylätiellä saaliinaan suuri kyy! Se nimittäin tappaa niitäkin. Tuli kiire ja Musti sai puhuttelun, että tuossa iässä voisi jo eläiköityä käärmeenpyydystyksestä.
   Kiitos, hyvää juhannusta teillekin!

   Delete
 6. Komea myyränpyydystäjä Musti, oikea puutarhakissa!

  ReplyDelete
 7. Hyvä Musti! Ihailtavaa myyränharvennusta - ja vielä tuolla iällä! Tarjoaisin täysi-ikäiselle mallastahnat jos olisin yhtään lähempänä. On selvästi ruokavalion ja liikunnan suhde hänellä optimaalinen. Itsekin kun sen vielä joskus oppisi... ;) Kyllä kissat tietää että keittiössä ruokaillaan. Minäkin löysin keittiöstä pöydän alta viikko sitten mystisen sisäelimen. Tai sellaiseksi sen tulkitsin. Löysinkin sitten googlettamalla jyrsijän ruuminavauskaavion ja se hieman auttoi. :-D On se mukavaa vaihteeksi kun isäntä osallistuu ruoanhankintaan uhrilahjoilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, mallastahna on Ransun herkkua, Musti ei oikein perusta... kermaa saisi kyllä tarjota. Se siitä terveellisestä ruokavaliosta ;-) Paitsi ettei kissalle rasva ilmeisesti vaikuta samoin kuin ihmiseen esim, kolesterolin muodossa. Aineenvaihduntamme ovat niin erilaiset.
   Sepä mukavaa, että sielläkin isäntä on aktiivinen ruokapuolella, muutenkin kuin syömällä!

   Delete
 8. Mustin pitkän iän ja hyvän kunnon salaisuus on tuhti myyräravinto. Kulloinenkin lounasannos on tuotava keittiöön arvioitavaksi, ettei talon emäntä suotta tyrkytä kissoille sopimatonta vegaaniruokaa. Mustin hoitaessa myyrien harvennuksen, mammalle jää enemmän aikaa täyttää kottikärryjä rikkaruohoilla.
  Myyräisää juhannusta Mustille ja Ransulle. Mammalle vaikka lasi kuohuvaa lepotuolissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-D
   Musti on ihmeen ketterä ja reipas, varmaan juuri tuo ravinto ja pyydystäminen, mukavaa puuhailua seniorillekin.
   Kiitos, hyvää juhannusta teillekin!

   Delete
 9. Lämmin kiitos Musti upeasta kierroksesta ja hatunnosto ahkeralla myyrästäjälle... osaan kuvitella ne myyrän hampaat - mutta pelätköön jatkossakin Mustin hampaita! Ilmankos Mustin turkki kiiltää ja kuntoa riittää, hyvät on proteiinit... kai Ransu ottaa mallia?

  Iloista keskikesän juhlaa niin teille kaksi- kuin nelijalkaisille!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustin hampaan välkähtäessä alkaa läski vesimyyräkin vapista kuin hyytelö :-D
   Ransu ei valitettavasti enää jaksa metsästää, on aina ollutkin enemmän mamman tarjoamien ruokien kannalla. Ransullakin on jo ikää, sydänsairautta ja muita vaivoja, se ei taida oikein jaksaa vaivautua. Jotkut ovat reippaita, jotkut eivät.
   Kiitos, hyvää juhannusta teillekin!

   Delete
 10. Ihana ja ahkera tuo Musti ja onpas Ransullakin valpas katse.
  Ihanaa Juhannuksen aikaa sinulle ja ihastuttaville kissoille..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on todella aktiivinen ja Ransukin, kun sille päälle sattuu ;-) Tänään Ransu valvoi seinän laudoitustyötäni vetämällä sikeitä niin, että piti varoa, mihin irrottamiani lautoja nakkaan, kun Ransu ei tuntunut huomaavankaan mitään ympärillään lenteleviä lautoja.
   Kiitos, hyvää juhannusta teillekin!

   Delete
 11. Kerran kiinnosti haistaa kissan eteiseen tuomaa turkillista tuoretta vesimyyrää ja minusta siinä oli ihmeen hyvä mausteinen tuoksu, mutten silti välttämättä suosittelisi juhannuspiiraaseen :D
  Kiitos toivotuksesta ja mukavaa juhannusta teillekin!
  Toivottaa Merja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, mausteinen! No... uskon sinua, näin ollen minun ei tarvitse alkaa nuuhkia :-D
   Kiitos!

   Delete
 12. Ei oikein houkuttaisi ruveta leipomaan piiraita puoleksi syödyistä vesimyyristä, vaikka Mustista se voisi olla ilmi tuuma ;D. Minullakin on täysiä kottarikuormia samanlaisella sisällöllä nähtävissä oikeastaan päivittäin. Oikein hyvää juhannusta sinulle ja pojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei se oikein vettä kielelle saa, ja kun en ole ihan varma Mustille maistumisesta myöskään, taitaa jäädä tekemättä ;-)
   Kiitos, ihanaa juhannusta sinne kottikärryn pariin! <3

   Delete
 13. Onnekas Musti, joka saa tehdä sitä, mitä varten kissat on luotu. Toimelias pienriistanvartija ja sen veli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti tuntuu todella tyytyväiseltä elämäänsä – silloin, kun ei joudu kaupunkiin, jossa ei ole mitään tekemistä. Olen lähes varma, ettei se olisi elänyt näin pitkää elämää sisäkissana. Mutta kissoissa on eroja, ja Ransu pärjäisi sisäkissana vallan mainiosti!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!