Sunday, 4 December 2022

Kevätkalenterin neljäs luukku

 Seuraa pantteria

Lahon saunani päädyssä on oja, sen tällä puolen japaninlehtikuusi. Pari vuotta sitten sain idean, sillä ojassa on keväisin kauniisti solisevaa vettä viikkojen ajan.
Istutin ojan molemmille reunoille lumikelloja, talventähtiä ja jokusen jouluruusun. Siitä tulee aikanaan todella kaunis keväinen näkymä ennen kuin isommat perennat lähtevät kasvuun tuossa kosteikkopaikassa.

Kuvat ovat maalis–huhtikuun vaihteesta. Maasta oli sulana vasta pari senttimetriä pinnasta, silti 'S. Arnott' -lumikellot olivat jo lähes kukassa. Tämä on hyvin aikainen risteymälajike. Talventähdet nousevat vähän myöhemmin, vaikka toisin päin luulisi. 'S. Arnott' on myös hyvä leviämään, parissa vuodessa on yksittäin istutetuista sipuleista tullut jo pieniä tuppaita.

Japaninlehtikuusi Larix kaempferi
Lumikello Galanthus

12 comments :

 1. Oma pieni lumikelloniitty <3 vai onko tue enemmän penger? Oli mikä oli, niin ihana paikka ja parhainta se, että lumikellot ovat hiljalleen lisääntyneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon, että ajan saatossa tuosta tulee lumikellorannat pienen ojan molemmin puolin. Ja muitakin kevätherkkuja, talventähtiä, jouluruusuja ja aikaisia esikoita. Ihanaa, kun lumikellot lisääntyvät!

   Delete
 2. Ei kauempaa uskoosisi, että tuas menis minkäälaasta lurua. Löyrit siitä kevätistutukselle hyvän paikan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä se oja sivummalle näy. Tuossa on hyvin valoa lehtikuusen alla ennen kuin se puhkeaa lehteen, juuri passelisti kevätkukille.

   Delete
 3. Olethan sinä aiemminkin S.Arnott´sta kertonut ja kuvia laittanut, vaan en ole sen aikaisuutta noteerannut. Pitääkin ottaa selvää, mistä sitä olisi saatavissa. Tosin minulla ei ole puroa, mutta ehkä S.Arnott´in jossain viihtymään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi vain, kun näitä ihan vanhoja lumikellolajikkeitakaan ei meiltä tahdo saada. Pitää jostakin ulkomailta tilata tai saada ystävältä. Toivottavasti omat Arnottini alkavat lisääntyä kunnolla, jotta niistä riittää jaettavaksi.

   Delete
 4. Pitääpää laittaa tämän lajikkeen nimi mieleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä ei tahdo kotimaisista kaupoista valitettavasti löytää! S. Arnott on kiva, kun se on tavallista puistolumikelloa korkeampikin, näkyy paremmin.

   Delete
 5. Nyt tuli sellainen tunne, että haluan kiittää sinua sydämeni pohjasta kun olet jo niin monta vuotta tuonut iloa elämääni tällä blogillasi💚 Kasvukaudella en niin paljon ehdi täällä käydä kuin haluaisin mutta näin talven pimeydessä tämä on niin ihana pakopaikka, jonne voi karata kylmää ja lumista talvea pakoon. Siispä KIITOS sinulle ja tietysti pojille joiden touhuja on myös aina niin mukavaa seurata💚

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi että, IHANA kommentti, kiitos Minna <3 Ihanaa, että tykkäät! Parastahan tässä juuri on tämä puutarhahulluuden jakaminen. Ja kissat ;-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!