Sunday 18 December 2022

Kevätkalenterin neljästoista luukku

 Pääsiäistunnelmaa

Olen pääsiäisihminen, ja kelpaa sitä ajatella näin neljäntenä adventtinakin.
Kuva ei tosin ole pääsiäiseltä, vaan toukokuulta, jolloin siirtelin vähän narsisseja ja onnistuin pilkkomaan katki pari kukkavartta. Narssit kannattaisi tosiaan siirtää vasta kukinnan jälkeen, mutta kun tulee ajatus, niin sitten asia on tehtävä, muuten se unohtuu. 
Pääsiäispuput ovat niin kivat, että ne pysyvät koristeina monta viikkoa keväällä, ovatpa joskus tainneet viipyä näytillä vuoden ympärikin. 
Kuvassa on myös kirsikkaluumun oksa, sekin näyttää puhkeavan kukkaan. Toukokuun lopulla se kukki puutarhassakin, siitä voisikin olla seuraava luukku, vai mitä?

12 comments :

 1. Onko nuo söpöiset puput sellaista pehmeäpintaista materiaalia kuin ne Sylvanian families-nukkekotipuput?
  Kyllä voisi! Se kirsikkapuu voisi ilmestyä tänne vielä kukkivana:)! Muuten, enää kaksi vuorokautta tätä pimenevää :D!
  Merja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä tunne noita nukkekotipupuja, mutta näissä on samettimainen pehmeä pinta, rakenne tuntuu olevan jotain keramiikan tapaista. Löysin puput muutama vuosi sitten Tiger-halpiskaupasta.
   Juuri äsken puhuttiin serkun kanssa puhelimessa siitä, että keskiviikkona on talvipäivänseisaus! Meinaamme mennä sitä juhlistamaan, sillä sen jälkeen päivä pitenee seuraavat kuusi kuukautta, jeeeeee!

   Delete
 2. Ihanat narskut ja pupuset💛 Minäkin taidan olla enemmän pääsiäis- kuin jouluihminen🐰🎅

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa <3 Paras olisi ehkä olla sekä että, niin olisi aina ilon aihetta. Pääsiäinen on kaikin puolin hieno juhla ja ihaninta aikaa vuodesta.

   Delete
 3. Täällä toinen pääsiäisihminen, kevään lapsi! Kevät on riemukasta aikaa. Se kasvun ihme, valo, hento vihreys, lintujen konsertti ja luonnon herääminen. Ja pääsiäinen on tosiaan hieno juhla.

  ReplyDelete
 4. Narsissit on aina minulle mieleen ja kirsikkaluumun oksa on varmasti ihana kukkiessaan .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielä ihanampi on jo yli kaksimetriseksi kasvanut kokonainen kirsikkaluumupuska kukkiessaan :-)

   Delete
 5. Tulin hyvälle mielelle, kun katsoin tuota kevään valoa ja kasvun heräämistä täynnä olevaa kuvaa. Itselleni tulee pääsiäisestä mieleen lähinnä sohjo ja vesisade. Yleensä pääsiäinen nimittäin osuu meillä siihen vaiheeseen kevättä, jolloin lumet ovat sulamaan päin mutta vielä ei ole maata näkyvissä. Se on aika, jolloin tekisi mieli hommata pirteän keltaisia narsisseja tai esikkoja piristämään kevään hitaan edistymisen tuskailua, mutta joka paikka on jo niin täynnä taimia, ettei voi antaa mieliteoille valtaa :D Siispä sivuutan tylysti sanan "pääsiäinen" ja korvaan sen sanalla "kevät". Hmm... kevätpuput... no, miksei :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että tulit hyvälle mielelle.
   Ymmärrän tuon pääsiäisongelman. Teillä on niin paljon lunta ja kevät tulee myöhemmin. Meillä lunta on vähän tai ei lainkaan, se sulamisvaihe voi olla jo helmikuun lopussa tai maaliskuussa, tosin huhtikuussakin.. riippuu kovasti vuodesta. Mutta yleensä pääsiäinen on ihanaa sulan ja jo melko kuivan maan aikaa, ja aurinko paistaa kirkkaalta sinitaivaalta (ainakin kaikissa kuvitelmissani). Narsisseja ei kyllä silloin ole kukassa!
   Toivottavasti sinulla on jonakin vuonna oma talvipuutarha, jonne saat kasvatukset, ja sitten pystyt haalimaan kaikki haluamasi esikot ja narsissit kotia koristamaan, kevätpupujen kanssa!

   Delete
 6. Kevät on ihanaa valon ja kasvun aikaa. Sitä odotellessa taas heti vuoden vaihtumisen jälkeen. Söpöt pupuset♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomenna on vuoden lyhin päivä, siitä se lähtee taas hiljakseen kohti parempaa!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!