Saturday 3 December 2022

Kevätkalenterin kolmas luukku

 Tämä kuva on yhtä huvittava kuin järkyttäväkin. Ehkä se kumminkin tuo myös toivoa.

Viime maaliskuun lopulla pysähdyin kotimatkan varrella Lenholmenin luonnonsuojelualueella Paraisilla. Siellä on hieno tammilehto keväisin täynnä sinivuokkoja. 
Parkkipaikkanäkymä alueen pohjoisrinteen juurella oli tämä. Pelkkää jäätä noin 10 cm:n kerros, rivi tuoleja oli jäätynyt siihen kiinni.
Sinivuokkoja ei löytynyt. Mutta kyllä nekin aikanaan kukkivat ja tämäkin jää suli!

8 comments :

 1. Kuva kuvaa hyvin kevättä, yhdessä hetkessä kaikki on jäässä ja toisessa sinivuokot kukassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta. Jääkuorella kesti kauan sulaa, mutta kyllä sekin lopulta luovutti. Tuollainen pohjoisrinnesijainti on hidas sulamaan. Keväässä on kumminkin voimaa, kunhan vain aurinko paistaa!

   Delete
 2. Nyt jo naurattaa, mutta viime keväänä ei sitten tippaakaan. Ihan kammottavat jääkentät joka paikassa. Jää tukehdutti monta kasvia ja kevätsipuleita. Sulaminen kesti iäisyyden. Onneksi ja toivottavasti ei toistu - ainakaan lähivuosina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin, hirveää oli kaiken kannalta, liikkuminenkin aivan epätoivoista tuollaisilla isoilla jäätikköalueilla. Kasveilla ei paljon toivoa selvitä. Toivottavasti emme enää näe toista samanlaista kevättä.

   Delete
 3. Jääkentät ovat tosiaan mielessä vielä, oli kyllä nastakengät tarpeen koiralenkeillä ja melkein olisi saanut olla kypäräkin. Kuva on hieno, nimeksi sopisi 'Kevätseurannan katsomo'.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistava nimiehdotus :-D Siinä kuva saisi juuri osuvan sisällön.
   Toivottavasti ei vastaavia jääkenttiä tänä talvena synny. Nyt on kyllä etelärannikolla melkoisen jäistä jo.

   Delete
 4. Melkoinen kuva. Tuolla voi tosiaan seurata ’katsomossa’, miten jään sulaminen etenee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, tosin viime keväänä jääalueet vain laajenivat ja paksuuntuivat sitä mukaa kuin ylärinteestä suli ja vesi valui pitkin routaista maanpintaa alemmas. Etenkin tuollaisessa pohjoisrinnesijainnissa, mutta omalla pihallani etelärinteessä myös. Toivottavasti ei koskaan enää sellaista kevättä!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!