Monday 12 December 2022

Joulukuun kalenteripoika

 On täällä tämä toinenkin kalenteri!

Ja joulukuun kalenteripoika on...

... Musti! Otin seuraavat kuvat joulukuun 1. päivänä, jolloin meillä ei ollut lunta.

Musti lähtee partiokierrokselle.

Ensimmäiseksi merkataan oma kaide.

Jatketaan kohti saunaa.

Täältä löytyy Mustin kuusenrunko.

Sitten katsastetaan kasvimaa.

Seuraavaksi Musti lähtee koivikkoon, joka vastikään esiteltiin keväisten narsissien höystämänä.

Sinne meni. Kesäisin Musti lojuu mielellään koivikon heinikossa, talvella se käy vain tarkistamassa, että kaikki on kuten pitää.

Hiirihaukka huomasi suuren kissapedon, pahan kilpailijansa, ja pyrähti karkuun.

Sittemmin pojat kaapattiin kaupunkiin. Kuvassa näkyy, mitä Musti tekee, kun tajuaa, ettei pääse ulos ja kohta joutuu automatkalle. Se kaivautuu mököttämään. Kiltisti se kyllä antaa ottaa itsensä kiinni ja suostuu harmistuneesti koppaansakin tassuttelemaan, ei tarvitse väkivalloin tunkea.
Kuvan nimi voi myös olla Pantteri lampaan vaatteissa.

Kaupungissa Musti toivoo, että pääsee pian kotiin.

16 comments :

  1. Uskon, että Mustin paratiisi on siellä maalla. Vaikka sanotaan, että sisäkissakin voi olla onnellinen, niin mielestäni (valvotusti) vapaasti ulkoileva kissa on onnellisin. Kaikkialla se ei tokikaan ole mahdollista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, moni paikka ei ole turvallinen. Kissoissa on toki todella paljon eroja. Luulen, että Ransu viihtyisi vallan hyvin sisäkissana, niin, että se vietäisiin valjaissa päivittäin ulos ainakin hetkeksi. Näin se viihtyy kaupungissa hyvin, mutta Musti ei tykkää ulkoilla epäilyttävällä toisten reviirillä.

      Delete
  2. Tykkään kovasti katsella näitä kalenteripoikakuvia niin Mustista kuin Ransustakin. Ymmärrän hyvin Mustin kotiinpaluukaipuun. Pitäähän kissan päästä tepastelemaan kuningaskuntansa tiluksilla.

    ReplyDelete
  3. Olen Mustin kanssa samaa mieltä kaipaan mökin rauhaa ja vapautta kuljeskella pihalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, ja Musti on aika energinen ja aktiivinen kissa, kaupungissa minun pitää leikkiä sen kanssa paljon. Se tulee ihan vaatimaan leikkimistä. Se selvästi kaipaa ulkoilmaelämää ja tekemistä.

      Delete
  4. Mustilla, kuten muillakin kissoilla on ne omat reittinsä, jotka on tarkistettava aina ulkoillessa :) Vakiopaikat.
    Onko Mustilla ja Ransulla ollut punkkeja? eikös sielläpäin ole runsaastikin?
    Jostain nuo kissat aina tajuaa, että kohta lähdetään johonkin. välillä ei tarvi edes koskea koppaan, kun kissat jo tuntuu katoavan mystisesti ;) Ymmärtääköhän ne puhetta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punkkeja ei ole ollut sitten marraskuun. Yleensä joulukuussa niitä vielä jonkin verran on, mutta sattuneesta syystä ei tänä vuonna :-D Ainoat punkittomat kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu yleensä.
      Onneksi Musti ei tee katoamistemppuja, vetäytyy vain mököttämään. Pystyn päästämään sen lähtöpäivänä vielä uloskin, kunhan jättää pari-kolme tuntia kotiinsaamisaikaa. Se nimittäin tulee todella hyvin kutsusta luokse, jopa lähtöpäivänä, mutta joskus siihen kuluu aikaa. Eläimet on kyllä tosi herkkiä tajuamaan asioita!

      Delete
  5. Musti-Batman piiloutuu 😻 Mutta onhan se selvä, että omien tiluksien jättäminen edes vähäksi aikaa harmittaa isäntää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti on ihan Batman :-D
      Varmaan Mustilla pyörii mielessä monet asiat, joita pitäisi päästä tekemään. Ulkoillakin se haluaisi. Tänään sillä on ollut erityisen energinen päivä, varmaan tietää, että ulkona on hyvät lumet (olemme edelleen kaupungissa). Äsken se niin naukui, että vein sen ulos, mutta ei se sitten yhtään halunnutkaan riehua lumessa, kun kaupunkipihassa kuuluu kaikenlaista epäilyttävää ääntä. Harmillista.

      Delete
  6. Pantteri lampaan vaatteissa. :DD Ihana Musti, ja mahtavaa, jos vain kaivautuu mököttämään, vaikka tietää että on autoreissu tulossa. Olen nimittäin joskus yrittänyt kaivaa kissaa extraleveän, mutta matalan parisängyn alta, kun on pitänyt lähteä. Oli melkoisesti tekemistä, jotta kissan sai kaivettua mukaan. Sen jälkeen sen huoneen ovi laitettiin hyvissä ajoin kiinni ennen lähtötouhuja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi Musti ei kuulu häipyjiin. Kyllä sitäkin on tullut moninaisia kertoja kyllä kaivettua parisängyn alta :-D Se on melkoista luikertelua. Se vielä puuttuisi, että olisi ekstraleveä ja -matala!

      Delete
  7. Panttereita ei pitäisi sulkea häkkeihin, eivätkä he myöskään sovellu kaupunkien asukkaiksi. Onneksi saaripantterit ovat kuitenkin sopeutuvaisia ja sietäväisiä ja ottavat asiat asioina.

    Täällä meillä olisi muuten nyt runsaasti erinomaista pakkaslunta pantterihepulia ajatellen. Sen sijaan manuleille nykyinen lumimäärä ei sovi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantteri haluaa, että järjestän sinne actionia, kun sitä ei muuten ole riittävästi hänen aktiivisuustasolleen. Siinä saan minäkin liikuntaa :-)
      Manuli sen sijaan... no, se pyytää ulos joka päivä kerran, kuten aina kaupungissa, mutta alaovella katsoo ulos ja toteaa, että kyllä rappukäytävän syynääminenkin käy lenkkeilystä.

      Delete
  8. Voi ei! Sielultaan villi ja vapaa pantteri on kaapattu kaupunkiin ja saaressa kuka tahansa voi sillä aikaa vallata Mustin reviirin ja hiirihaukka syödä kaikki myyräpaistit. Kyllä sinulla pitäisi riistakamera olla siellä saaressa, että Musti voisi seurata telkkarin ruudusta, mitä valtakunnassa tapahtuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, niinpä! Haukka hyppii kuin hiiret pöydällä ja sen sellaista. Kameran kuva olisi varmasti Mustin lempiohjelma :-D

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!