Thursday, 15 December 2022

Kevätkalenterin kahdestoista luukku

 Nousevat sipulikukat

Niin vain tämäkään kuva ei keväällä blogiin päätynyt; syynä varmasti se, että toukokuussa tapahtuu joka puolella pihaa niin valtavasti. Ruusutarhassa ovat 'Peppermint' -tummahelmililjat lisääntyneet hyvin parissa vuodessa, mutta edellissyksynä istuttamistani narsisseista kukki vain pari. 
Talvi oli tässäkin kohdassa vaikea: paljaaseen maahan kertyi jäätä sinne tänne, ei onneksi sentään yhtenäiseksi paksuksi jääkanneksi. 
Helmililjojen taakse olin edellissyksynä istuttanut puna-valkoraidallisia 'Carnaval de Rio' -tulppaaneja, ne ovat kuvassa nupulla. Vanhemmat 'Estella Rijnveld' -tulppaanit taantuivat, mutta kukki niistäkin pari. Ruusut ovat tässä vaiheessa jo puhjenneet lehteen, mutta niiden kukinta-aika on vielä kaukana: niiden väleissä pitää ehdottomasti olla keväisiä sipulikukkia.


Tummahelmililja Muscari armeniacum

6 comments :

 1. Kyllä kannattaa säästää edes muutama kevätkuva talven pimeitä hetkiä varten. Ai, että värit ja runsas vihreys tekee juuri nyt hyvää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä kelvollisia kuvia kannata muutenkaan pois heittää. Toukokuun tuore vehreys on lumoavaa!

   Delete
 2. Aivan ihana kuva. Tuo kevään valo ja vihreys on lääkettä ja miten suloiset tummahelmililjat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka ei kuvassa ole varsinaisesti "mitään", on se kumminkin kutkuttava. Sipulikukat ovat niin valtavan ihania ja tärkeitä.

   Delete
 3. Tuossa kuvassa on viehättävintä juuri kevään ihana valo ja kutkuttava jännitys, kun vihreys on hetkellä millä hyvänsä puhkeamassa värikylläiseksi kukkaloistoksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, tuo on ihana hetki. Ja niin nopeaan ohi!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!