Monday, 5 August 2013

Viiksiä kerrakseen

Osallistumme Naukulan aloittamaan viiksihaasteeseen! Viiksipäivien aikana keskitytään kampanjoimaan kesäkissojen ottamista vastaan sekä muihin eläinsuojelullisiin asioihin. Lemmikki otetaan koko sen elämän ajaksi, ei hetken leluksi. Eläin kärsii hylkäämisestä, paleltumavammoista ja nälkään kuolemisesta yhtä lailla kuin ihminen. Kesäkissojen ottajat pitäisikin ajaa syksyllä metsiin selviytymään siellä omin nokkineen talvesta. Mieluiten Siperian metsiin.

We take part in cat moustache blog challenge and do our bit to remind pet owners that a pet is for life, not a toy for one season.

Mustin viikset ovat komeat ja tuuheat, mutta niitä ei tahdo erottaa, kun ne ovat niin mustat. Mustin viikset ovat myös hyvin joustavat ja liikkuvaiset: joskus ne ovat etusojossa, toisinaan taas siististi nipussa poskea vasten lähes taaksepäin osoittaen.

Välillä Mustin viikset ovat ylösalaisin.

Ransun viikset osoittavat useimmiten suoraan sivuillepäin.

Viikset ovat pitkät. Yksi kissanviiksien tehtävistä on mitata, minkä kokoisesta raosta kissa mahtuu. Ransun viiksissä on otettu huomioon turkin pörröisyys, joka lisää Ransun leveyttä huomattavasti.Edellisten lisäksi pääsin eilen ihailemaan Koratian kuninkaallisia viiksiä! Ne ovat pehmeät ja taipuisat sekä huomattavan kaarevat.

Kuninkaallisilla on myös vaikuttavat häntäsojotukset.

Sekä yhtenevä mielipide siitä, minne mennään seuraavaksi.

Ainakin välillä.

Sitten Toto halusi tulla esittelemään kauniita viiksiään aivan lähituntumaan ♥ ja Cisu suunnitteli omaan suuntaansa lähtemistä.


Mutta voi! Ihminen ei ollut samaa mieltä Cisun suunnasta ja nappasi protestoivan kuninkaan. Pääsemme todistamaan kuninkaallisen tuohtunutta viiksisojotusta. Valitettavasti ääniraita puuttuu.

Hyviä viiksipäiviä ja saakoot kaikki viiksekkäät pitää kotinsa koko syksyn ja talven ajan!

32 comments :

 1. Ihania viiksekkäitä poikia, niin Musti sekä Ransu että Cisu ja Toto ♥

  Oikein mukavia viiksipäiviä teillekin!

  ReplyDelete
 2. Tämäpä ajankohtainen aihe. Juuso ottaa viiksihaasteen vastaan heti, kun mamma on ehtinyt saada ne kuviin.
  Ukkokullan sukulaistyttö kasvattaa korateja. Tosin nyt hänellä taitaa olla tauko äitiysloman jälkeisen työhönpaluun pyörteissä. Komeita ovat Toto ja Cisu, mutta Ransun pehmeään turkkiin haluaisin upottaa sormeni rapsutuksia varten.

  ReplyDelete
 3. Kiitos osallistumisesta! Täällä viiksipäivään onkin paneuduttu oikein kunnolla kun esiteltiin Koratian Kuninkaallisetkin samalla :) Rapsutuksia Saaripalstan pojille ja Koratian pojille myös :)

  ReplyDelete
 4. Myrsky ja Minna; Teidän viiksiä (tai siis, höm, lähinnä Myrskyn!) odotellen... ellette jo ehtineet osallistua? Täytyykin käydä tarkistamassa tilanne!

  Between; Hienoa! Juuson viikset ehkä ilmestyvät sieltä iirispuskasta kuvattaviksi ;-)
  Korateillakin on pehmeä karva, etenkin Toto on oikea silkkisamettiturkki!

  Mamma N; Kiitos haasteesta ja hyvästä teemasta! Koratian pojillekin taitavat mennä terveiset tätä kautta, kunhan Jenni ehtii käydä lukemassa ne :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hän ehti juuri lukea. Vaikka viiksipäivän teema on tärkeä ja vakava eikä toisaalta bussissa yksinään hihittely anna ihmisestä yleensä kovin hyvää kuvaa, minua vain naurattaa tämä postaus. En olekaan ennen nähnyt juuri tuontyyppistä kuvaa kuninkaallisen tuohtuneesta viiksisojotuksesta, vaikka toki olen päässyt todistamaan sekä tuohtumusta että sojotusta kerran jos toisenkin.

   Delete
 5. Kuninkaallisen tuohtuneen viiksisojotuksen henkilöyden tunnistaminen aiheutti päänvaivaa, mutta tulin (kaulapannan ansiosta) johtopäätökseen sen olevan itse kuninkaan, jolla tunnetaan yleisesti olevan vaikuttava ääniala.

  ReplyDelete
 6. Ihania viiksikuvia -tärkeää asiaa ajamassa.

  ReplyDelete
 7. Saila, olet oikeassa. Kuvassa viikset vinossa argumentoiva koratialainen on itse Koratian kunkku, hän joka täällä yleensäkin mekkaloi. Viime viikolla Koratiassa vallitsi outo käänteistila, kun kunkku oli hiljaa ja varakunkku elämöi. Päivitin juuri blogiin juttua närkästyneestä varakunkusta sekä siitä, miten oikea kunkku ilmoitti alaisilleen olevansa taas täysissä voimissaan. Hänellä on melkoisen laaja sanavarasto.

  ReplyDelete
 8. Viiksekästä illanjatkoa!

  ReplyDelete
 9. Ihania viiksekkäitä postaus täynnä! Suoria ja sojottavia : )

  Koitan kuvata meidän talouden viikset lähipäivinä. Kerään myös aina pudonneet talteen ;)

  ReplyDelete
 10. Mää kerkesin jo alkukesästä aiheesta postaamaan, mut tarttee varmaan osallistua haasteeseen viiksineen kaikkineen. Hyvä ja tarpeellinen juttu. :-)

  ReplyDelete
 11. Komeita viiksiä! :)

  Irronnut viiksi on joskus siivotessa vaikea saada sormiotteeseen matolta - viiksi on niin taipuva. ;)

  ReplyDelete
 12. Voi heitä <3 Meillä on tällä hetkellä vain yksi viiksipari. Helmi on hukassa ja Verneri kovin huolissaan ja masentunut.

  ReplyDelete
 13. Jenni; Kiitos tunnistuksesta! Noista joissa näkyy kummankin kasvot, on helppo sanoa kumpi on kumpi, mutta erillään se onkin haastavaa!
  Teillä asuu aikamoisia vahvaluonteisia tapauksia, ei voi muuta sanoa :-D

  Pioni; Kiitos!

  Inka; Ellin viiksijuttua odotellaan :-)

  Maija; Näistä asioista on aina hyvä muistuttaa, vaikka tämän blogin lukijat taitavat olla väärä kuulijakunta tämäntyyppiseen paasaamiseen - täällä taitaa käydä paljon eläinrakkaita ihmisiä. Mutta viiksiä on aina ilo katsoa uudestaankin!

  Sirpa ja Kollo; Irronneet viikset on hassuja, kuin jotakin muovia.

  Tiina; Voi ei! Pikaista Helmin paluuta!

  ReplyDelete
 14. Voihan viiksi :D Toivotaan tosiaan, että kaikille löytyy hyvä koti ja ammattitaitoista henkilökuntaa.

  ReplyDelete
 15. Sitä voisi suorastaan rukoilla.
  Leikillä puhuen, viimeistä kuvaa kun katsoo niin voi todeta, että vaikka kissalla olisi hyvä koti, niin ainakin sen omasta mielestä voi henkilökunta olla joskus auttamattoman taidotonta!

  ReplyDelete
 16. Komeita viiksiä joka pojalla, vaikka eivät vanhoja herroja olekaan. Asia on huipputärkeä, tähän haasteeseen on siis vastattava jo senkin vuoksi!

  ReplyDelete
 17. miten ihastuttavia ja persoonallisia viiksekkäitä kaikki! käväisin Naukulan sivustolla ja totesin et kyseessä haaste, johon haluan itsekkin osallistua jollain tapaa lähipäivinä. eloisia päiviä viiksekkäiden parissa:))

  ReplyDelete
 18. Tuosta Siperiasta erittäin samaa mieltä.
  Kivoi kuvei kaikista pojista!

  ReplyDelete
 19. Synkronoitua kissatanssia täällä miehen kanssa nauretaan :)) Rapsutukset viiksekkäille!

  ~ Piia Anneli / annelivia

  ReplyDelete
 20. Komistus ovat kaikkien viikset. Sellaiset ihmiset, jotka ottaa eläimen ja sitä huonosti kohtelee, saa viedä saunan taa ja lopettaa!

  ReplyDelete
 21. Voi miten sopivan kattava näyttely viiksia, me tykätään :)

  ReplyDelete
 22. Ihanaiset viiksivallut <3

  Luulisi, että kesäkissavillitys olisi jo loppunut aikoja sitten, mutta ei.. Ihmiset ovat yhä edelleen tyhmiä, tyhmiä, tyhmiä! Muistan, että tästä puhuttiin jo omassa lapsuudessani. Minkälaisen viestin ilmeisesti hyvää (!!!???) tarkoittava vanhempi lapselleen antaa hankkimalla tälle kesäkissan, joka syksyn tullen hyläätään.  ReplyDelete
 23. Voi kissanviikset, kun ihmiset on hölmöjä ottaessaan kesäkissoja.

  ReplyDelete
 24. Komeita viiksiä kertakaikkiaan! Koratialaiset ovat kuin jostain leffasta, tosi synkronoitua toimintaa!

  ReplyDelete
 25. Sylvi; Niin ovat ,hassuja ja persoonallisia kaikki.

  Pirkko; Kukaan noista ei ole vanha herra, Musti korkeintaan keski-ikäinen ;-) Hienoa, viiksiänne odotellen!

  Ilona Winebridge; Hienoa! Käyn kurkkaamassa :-)

  Zepa; Pojat ovat ihania, ai niin sä tiedätkin sen!

  Piia Anneli; Nuo tandemkissat ovat harvinaisen hassu parivaljakko!

  Amalia; Hyvin sanottu!

  Taru; Hienoa :-)

  Kaisa; Asia tuntuu toivottomalta ja masentavalta. Miten sadistisia jotkut ihmiset kykenevät olemaan :-(

  Multasormi; Samaa mieltä!

  Sulo; Koratialaiset ovatkin ihan oma rotunsa ;-) Heistä voisi tehdä elokuvan... mutta niin voisi teistäkin, muskettisoturit (erittäin karvainen versio)!

  ReplyDelete
 26. Vuosikausia kesäkissa-asiasta on toitotettu siellä täällä;on se kumma,että joidenkin kalloon ei sitten millään mahdu senvertaa inhimillisyyttä,että tajuaisi ajatella eläimen parasta :/ Veisivät sitten ennemmin,vaikka kissan piikille kuin hylkäisivät tylystä vuodeaikojen armoille.

  ReplyDelete
 27. Minusta sellaiset ihmiset pitäisi viedä piikille, moinen kykenemöttämyys ajatella toisen osaa ja kärsimystä on psykopaatin ominaisuus!

  ReplyDelete
 28. Olipas komeita kissoja! Olen täällä koiranomistajana ihan ymmyrkäisenä ihastuksesta..Entä luonne?

  ReplyDelete
 29. Ööh, tarkoitatko noiden koratien luonnetta? Tässä postauksessahan on yhteensä neljä kissaa, kaikilla eri luonne. Korateihin voi tutustua ainakin Jennin omassa Koko lailla kissamaisesti -blogissa. Cisulla ja Totolla on myös keskenään erilaiset luonteet, vaikka samaa rotua ovatkin.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!