Wednesday, 7 August 2013

Elokuun kalenteripoika nauttii sadepäivästä

Tänään piti sataa lähes koko päivän. Aamulla vettä tuli alle puoli milliä, vähän aikaa sitten satoi viisi minuuttia – ehkä sademittarin pohja on taas märkä. Pilvistä on kyllä ollut, ainakin välillä, ja jossain kaukana jyrähdellyt.
Ransu nauttii viilenneestä ilmasta keinutuolissaan kuistilla.

Ihanaa, ihan kuin kotona Lofooteilla. Myyrät marinoituvat hyviksi tällä säällä.

Muistakaa nuolla tassut myyräjahdin päätteeksi!

23 comments :

 1. Komea portsari Saaripalstan residenssissä. :)

  ReplyDelete
 2. Pus, pus, pus, pus! Nämä pusut tulivat Naukulasta, eikä se taida kyllä olla Lofooteille päinkään :)

  ReplyDelete
 3. Täällä ei ole vielä viilennyt ja sadekin taitaa vasta lähestyä.:-) Myyrien on syytä kunnioittaa tuota tassua.;-)

  ReplyDelete
 4. "Talk to my tassu" taitaa
  Ransu toivottaa myyrille :)

  ReplyDelete
 5. Täällä jyrisee ja sataa oikein kaatamalla. Hyä juttu mun mielestä kun puutarha tykkää, mutta pojat eivät kykene rankkasateessa ulkoilemaan lain. Ransun tassulla on (katu)kolouskottavuutta!

  ReplyDelete
 6. Täälläkin on pitänyt sataa vähän väliä, mutta ei vaan sada, se on sitä saaristolaiselämää, välillä oikein odottaa vettä :) oikein aurinkoista viikon jatkoa sinulle.

  ReplyDelete
 7. Jenni; Portsari kiittää :-)

  Mamma N; Portsari kiittää näistäkin :-)

  Sirpa ja Kollo; Myyrät taitavat vavista jo pelkästä ajatuksesta ;-)

  Katja; :-DDD

  Pirkko; Voi että, voi kun täälläkin jyrisisi ja sataisi! Istutin muutaman saadun kasvin sillä ajatuksella, että kohta ne saavat vettä. No eivät näköjään saakaan.

  Sarppu; Saarissa on niin tätä! Tuulee ja on kuivaa muutenkin kaikin puolin. Joskus tää ottaa hermoon :-D Toivotan vetistä jatkoa meille molemmille!

  ReplyDelete
 8. Meille luvattiin sadetta, mutta toistaiseksi tuli vain pieni pyrähdys. Taivas on sankassa pilvessä, joten kenties vielä on toivoa sateesta. Kuivaa on.
  Ihana Ransu tarkkailee valtakuntaansa.

  ReplyDelete
 9. Ihania mietteitä -ja viisauksia komealta kalenteripojalta! Me täällä tukahdumme kuumuuteen, saa nähdä tuleeko ukonilma.

  ReplyDelete
 10. Täällä ukkonen vaan hetken salamoi ja paukkui ja sit meni menojaan. Ollaan tässä tuon "vuoren" juurella, joten voi olla jotain tekemistä silläkin. Joko on loputtomiin päällä tai sitten kiertää pikaseen. Ransu on kyllä elokuun poika parhaasta päästä. Terkut kaikilta tämän torpan karvaisilta kakaroilta:)

  ReplyDelete
 11. Naiset saa lähettää sulle pusuja, mää sanon vaan tällee miehekkäästi että lojut komeesti. Voi ku meilläkin ois jo vähän viileempi!

  ReplyDelete
 12. Hei kalenteripoika, me ollaan lähdössä ensi viikolla Lofooteille, viedäänkö terkkuja?
  Meilläkään ei sada, eikä edes viilene! Nyt on tosin vähän sateenoloista, silti kahden päivän aikana on satanut huimat 2mm!

  ReplyDelete
 13. Between; Toivotaan että tähän mennessä siellä jo sataa! Täällä taitaa olla jo päivän sateet ohi, kun aurinko paistaa ja taivas kirkastui.

  Myrsky ja Minna; Kissan mietteet ovat tärkeitä! Toivomme sinne viilenevää.

  Zelda; Kiitos!

  Harmaa; Toivomme teillekin viilenevää! Täällä on ihan sopivaa kun koko päivän on pysytellyt alle 20 asteessa, joka on Ransun helleraja.

  Suvikummun Marja; Viekää terkkuja! Etenkin kaikille hyvännäköisille misuille ja mehukkaan näköisille myyrille.
  Meillä on sitten tullut enemmän vettä, kun on peräti 3 mm mittarissa!

  ReplyDelete
 14. Iiiih! Mikä hurmuri! Ruusa-kissa lähettää terveisiä!

  ReplyDelete
 15. Ransu ehdottaa, että seuraavalle Lofoottien-reissulle otatte hänet ja Ruusan mukaan!

  ReplyDelete
 16. Jätin kastelun taivaan huomaan ja onneksi vettä tulikin janoiselle maalle.
  Olen aikoinaan menettänyt sydämeni Lofooteille ja asustellut siellä pari kesää. Talon ympärillä seikkaili villikissojen lauma, joita kansainväliset asukkaat hoitivat parhaansa mukaan. Ransun tyyppisiä komistuksia en nähnyt Svinøialla.

  ReplyDelete
 17. Kalenteripojan keinutuoli näyttää aika samanlaiselta, jonka siskoni Auli hiljattain osti Kosken kirputorilta. Paitsi että se keinutuoli on musta. Kalenteripojalla on upeat tassut.

  ReplyDelete
 18. Kalenteripoika näyttää kyllä varsin söpöltä ! <3
  Keinutuoli on tosiaan sama kuin omani, sama linjakkuus mustana versiona!

  ReplyDelete
 19. Cheri; Hyvä, että tuli vettä. Täällä satoi lopulta vain 3 mm, mutta on sekin parempi kuin ei mitään. Tänään taas paistaa.
  Vai niin, Ransun esi-isät eivät sitten ehkä ole Lofooteilta... olin näin ajatellut, kun Ransu viihtyy viileässä tihkusäässä ;-) Ransun äiti on kyllä Norjasta kotoisin, siis ihan sataprosenttinen norjalainen norjalainen metsäkissa!

  Paula ja Auli; Samalta mallilta vaikuttaa kuin Aulin tuoli. Sain tuon talon mukana ja sille on kaveri: hyvin korkeaselkäinen pinnatuoli samaa sarjaa, mutta sille ei vielä ole paikkaa ennen kuin muutan toiseen taloon. Kiva 60-luvun tunnelma ja muoto noissa tuoleissa!

  ReplyDelete
 20. Olen nyt kommentoinut 3 kertaa ja deletoinutt yhtä monta kertaa pitkän kommentin. Ennää en jaksa , joten lyhyesti ; Onnin terkut Ransulle ; kummalta ehditään ensi kesänä ekana pulia turkki pois ( masu ja kyljet ). Siinä haaste mammoille.Ja komee oot !
  t. Onni, ex -Punkmanuli kahden vuoden takaa

  ReplyDelete
 21. Leena ja Punkmanuli; Voi että, mikä ihmeen kommentointiongelma siellä on! Kiitos terkuista! Pitänee harkita jonkun keritsimen hankkimista, saksilla en uskalla, kun touhu kuulostaa liian vaaralliselta.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!