Tuesday, 27 August 2013

Kissat ja sää

Otin pari kuvaa kastuneesta Mustista joskus pari viikkoa sitten, kun satoi. Edellisestä sateesta, joka toi enemmän vettä mittariin kuin pari tippaa pohjalle, on lähes kaksi viikkoa, silloin taisi sataa 7 mm. Tämä on harvinaisen kuiva kesä. Kaivoissa on yhä vesi hyvin alhaalla. Aika erikoista, kun ollaan lähes elokuun lopussa. Nyt torstaille lupailtu sadekin on vedetty pois, vain sunnuntaiyön kohdalla näkyy pieni vesitippa. Siihen on pitkä aika, kun kasvit kärsivät! Olen taas pitänyt kasteluiltoja, tuoden saunavesikaivosta vettä maitokärryllä milloin mihinkin eniten vettä tarvitsevaan paikkaan.
Mutta kissoihin. Sateen alku tuo varmasti Mustin sisälle. Niin myös Ransun, jos sade yltyy tihkua rankemmaksi. Tihkusateella Ransu on takuuvarmasti myyrästämässä jonkun ojan pielessä.

Rain brings the cats in, if only it would rain... it is again very, very dry.

Kastunut turkki nuollaan puhtaaksi heti, kun ollaan päästy sen tekemiselle sopivaan paikkaan keittiön ruokapöydällä.

Mutta kuten sanottu, viime aikoina ei ole satanut. On ollut suorastaan kuuma! Ransu on viihtynyt pohjoisen puolella olevalla kuistilla.
(Huom. kuvakulma valehtelee, Ransu ei ole punkero vaan pelkkää lihasta ja hieman pehmeää sikspäkkiä tuolla untuvien alla!)

Helteellä Ransu viihtyy myös vintin rappusilla, ilmeisesti siinä käy ilmavirta. Untuvat ainakin hulmuavat, kuten kuvasta näkyy.

Ransun uusiutuneiden virtsakivien myötä kissoille lisättiin uusi vesipiste kuistin rappusille. Ulkona on jo laakea vesivati, mutta en ole nähnyt Ransun juovan siitä, sen sijaan Musti käyttää sitä mielellään. Tämä korkea vaasi on Ransun mieleen.
(Huom. Ransulla on pitkät vatsakarvat, oikeasti sen vatsa ei viistä maata!)

Laajempien kuvakulmien puutarhaesittely jatkuu. Nyt ollaan kuistilla, joka on siis rintamamiestaloni pohjoisseinällä. Tässä näkymä pihan poikki itään, sauna on oikealla ja navetta kauempana vasemmalla. Tontti on pitkä ja kapeahko ja sen keskellä kulkee leveä pihapolku, joka on pengerryksestä päätellen vanha tie.
Kylätie, joka näkyi edellisessä kirjoituksessa, häämöttää saunasta oikealle.

Vanhempi talo on kuistia vastapäätä.

Kuistilta länteen näkyy erinäisiä lautakasoja ja naapurin lato sekä näkymää kylän yli, sekä huussini. Ja Ransu, joka oli myös edellisessä kuvassa, kuka huomasi?

Tästä nyt unohtui kuva siitä, että viilenevät yöt ovat tuoneet Mustin sisälle jo nukkumaanmenoni aikaan. On oikein mukavaa lukea sängyssä, kun Musti kuorsaa jaloissa ja Ransu tuhisee pään vieressä.
Leppoisaa illanjatkoa kaikille!

29 comments :

 1. On todella ollut kuivaa jo pitkään.
  Lämmintäkin on riittänyt nyt meilläkin.

  Täällä tulee pimeää jo aikaisin jotenka ei pihalla enään täälläkään viivytä myöhään.
  Kyllä huomasin Ransun.
  Kiitos taas mukavasta postauksesta.
  Oikein mukavia Elokuun viimisiä päiviä sinne saaristoon.

  ReplyDelete
 2. Ei o Ransu punkero, on niin pitkät ja tuuheat villat. Mut eräs toinen karvakasa on myös lievästi punkero edelleen, paino on pysynyt suht hyvin niissä lukemissa johon laihtui kun diabetes todettiin. Mutta 100g heitotkin jo itse osataan huomata...ja painon olisi hyvä laskea vielä...mut kuhan ei nyt nouse kovasti !
  Ihana kuva Mustista märkänä! Turkki on heti puunattava kuntoon.
  En löytänyt Ransua kuvasta ;)
  Nyt hyv yötä, kuorsausta ja tuhinaa!

  ReplyDelete
 3. Täällä Koskellakin illat ovat viilenneet - ja pimenneet.
  Musti ja Ransu ovat muhkeita sänkykavereita ja lämpöpattereita. Kissoja miellyttävät tuollaiset vesipisteet, jotka eivät muistuta kissan vesikuppia. Kuten laakeat vadit, korkeat vaasit, jopa isot ämpärit. (Miellyttävät Ruskaakin.)

  ReplyDelete
 4. Taitaa kaikkien kissojen mielestä vesi maistua huomattavasti paremmalta sellaisesta astiasta, joka ei ole varsinaisesti heitä varten. Onhan tuollainen kaunis kukkavaasi ihmisenkin silmälle miellyttävämpi. Eikös olekin kiva, kun märkä kissa hyppää keittiön pöydälle itseään pesemään. Siinä ei silitettyjen kangasliinojen määrä pysy perässä. Nimim. kokemusta löytyy!

  ReplyDelete
 5. Ihana kuva itseään kuivaavasta kissasta ja Ransuhan on aina komea!
  Ihmetytti kun uutisissa keroottiin turpeen noston häiriintyneen SATEISESTA kesästä. Kai sitten jossain satoi, kun itse on tuskaillut kuivan kesän kanssa.

  ReplyDelete
 6. Virkeätä aamua koko poppoolle! Kodikkaaksi olet luonut asuinympäristösi.

  ReplyDelete
 7. Sinulla on ihana asuinmiljöö! :) Mustille ja Ransulle rapsutukset. :)

  ReplyDelete
 8. Kissojen juomatavat ovat kyllä maagisia. Tavallinen kuppi tavallisessa paikassa ei käy ollenkaan laatuunsa. Pitää olla korkea ja vähän vaikeasti tavoiteltavassa paikassa. Seisonut vesi kukkavaasissa ,josta kukat ensin noukitaan yksitellen tyylikkäästi pois , nam. Enja-kissani juo ainoastaan juoksevaa vettä hanasta ,tosin myös wc-pöntön vesi kelpaisi jos siihen olisi mahdollisuus.Ei ole.Jos vettä tarjolla ainoastaan tylsästä matalasta kupista, , niin sitä kauhotaan ja sekoitellaan ensin ahkerasti ja sitten dipataan tassulla suuhun.

  ReplyDelete
 9. Kamera on lihottava aparaatti. Siksi mä en esiinnyt kuvissa. Meidän laiheliini adoptiokisu Viivi näyttää luonnossa ihan luukasalta, mutta ei onneksi kuvissa.

  ReplyDelete
 10. Paula ! Meil pojat juovat ämpäristä. Käytössä on iso ämpäri ja pienempi ämpäri, jossa ollut hilloa.
  Pienist kupeist eivät juo ollenkaan.

  ReplyDelete
 11. Ransu ja Musti on niin ♥.

  ReplyDelete
 12. Tuo otsikkohan olisi ihan täydellinen televisiokäyttöön! Kuvitelkaas nyt, kun uutistenlukija sanoisi virallisella äänellä: "Ja seuraavaksi kissat ja sää. Matti, kastuvatko viiksikarvat tänä viikonloppuna?"

  ReplyDelete
 13. Oletko kuivannut kissan turkkia pyyhkeellä? Meillä se ei oikein luonnistu. Kissan täytyy itse huoltaa turkkinsa. (Mutta serla on aika imukykyistä jos haluaa nopea ja tehokas olla.) Ja se pitkä turkki ON hämäävä. Noita juoma-astioita kannattaakin sijoitella ympäriinsä. Meiltä löytyy niitä neljä...

  ReplyDelete
 14. Ihanat nuo Ransun karvat! Meidän Nappi pudotti komean kaulurinsa, siis sen karvat, keväällä, eikä ole uutta vielä saanut kasvatettua...

  ReplyDelete
 15. "Kuvitelkaas nyt, kun uutistenlukija sanoisi virallisella äänellä: "Ja seuraavaksi kissat ja sää. Matti, kastuvatko viiksikarvat tänä viikonloppuna?""

  Kannatetaan! Vaadimme televisioon Kissat ja sää -osuutta!

  Viimeinen Ransu-kuva oli taas ehdotonta faniposterikamaa, kiitos vain kissakomeuden levittämisestä:)

  ReplyDelete
 16. Sinulla on tunnelmallinen piha ja ihanat kissat! Mietin juuri, kuinka pehmoisilta nuo Ransun masukarvat mahtavat tuntuakaan...

  ReplyDelete
 17. Kävin taannoin kylässä, siellä oli hoidossa tuttavien tuuheakarvainen, hyvin tuttavallinen kissa. Kun nostin kissan syliini melkein pelästyin, sillä kokoonsa nähden se ei painanut juuri mitään :) Olen tottunut kuusikiloiseen vonkaleeseen.
  Meillä on varma syksyn merkki kun kissa tulee yöksi sisälle.

  ReplyDelete
 18. Oi mitä poikia! Hienoja kuvia ja Ransu ei ole punkero :)

  ReplyDelete
 19. Kiitos kaikille kommenteista!

  Sylvi; Teillä näyttää olevan taas samanlaista kuin täällä! Pimeä tulee yllättävän aikaisin. Kiitos!

  Leena ja Pojat; Ransulle on nyt kasvanut pieni möhömaha, kun olen keskittynyt siihen että se syö urinary-raksuja. Nyt täytyy alkaa keskittyä siihen, ettei se syö niitä liikaa.
  Hyviä vointeja teille ja varsinkin Onnille!

  Paula; Tuossa taisi olla ne avainsanat: "..eivät muistuta kissan vesikuppia" :-D

  Between; Tuo on kyllä varsinaisesti kissoja varten, mutta ei kerrota sitä heille ;-) Minulla on pöydällä vahakangas, se on helppo siivota. Vaikka näin kuivana kesänä se ei ole niin tärkeää. Syksyn sateiden tullen pöytä on kurassa koko ajan, kun kissat käyvät vähän väliä ulkona katsomassa onko sade loppunut ja tulevat heti takaisin pöydälle.

  Mummeli; Ilmeisesti jossain on sitten satanut!

  Vilma; Kiitos!

  Sirpa ja Kollo; Kiitos!

  Aila; Enja on aikamoinen persoona :-D

  Tillariina; :-D Vai siksi et esiinny kuvissa. Tottahan tuo on, että kuvat lihottavat, paitsi joskus harvoin omituisista kuvakulmista ne saattavat myös hoikistaa.

  AnnaS; On ne :-)

  Pippa; :-DDD

  Myrsky ja Minna; Keittiössä on pyyhe, mutta kissa on paljon nopeammin pöydällä kuin mitä minä ehdin napata pyykeen!

  Jaana; Napilla on vuosirytmi kohdillaan, Ransu kasvattaa talviturkin aina kesäksi...

  Ella; Niinpä! Loistava viiksikarvaennuste :-D
  Ransu lähettää silmäniskun Unnalle!

  Saraheinä; Ne ovat hyvin pehmoiset :-)

  Cheri; Nooh, Ransu painaa lähes kuusi kiloa: 5,7 näytti mittari viimeksi. Hyvä, että syksyssä on joku hyväkin puoli.

  Mamma N; EI, todellakaan ei. Vaikka ihan vähän vain vatsan seudulta. Mutta nyt poika joutuu pieneen ruokamäärien tarkkailuun. Ihan pieneen vain.

  ReplyDelete
 20. Se on vähä semmoinen, kaikessa mukana ;-)

  ReplyDelete
 21. Kelpoisat nukkuma-asetukset!

  Voi Musti, märkä parka, onks vähän yäks kun kastuu? No on...

  ReplyDelete
 22. Suloiset! Mikään ei ole niin mukavaa kuin loikoilla kissojen kanssa sängyllä!

  ReplyDelete
 23. Zepa; Musti on aika tarkka siitä ettei pääse kastumaan. Ransu on vähän sellainen rapatassu hassu.

  Tiina; On ihanaa mennä nukkumaan kun kaikki ovat koolla. Toivottavasti sielläkin jo...

  ReplyDelete
 24. Kyä on kissapojilla lokosat oltavat, ihan paratiisi toi teijän pihapiiri.

  ReplyDelete
 25. Tekin varmaan viihtyisitte. Tai häipyisitte korvat lepattaen vähän väliä jonkun hajun perässä jonnekin koloon. Kyl mä tiedän millaisia ootte! Ex-siipan vanhempien luona Ranskassa ei tarvinnu kuin sanoa "lapin!" (kani) niin mäyräkoirasta näkyi enää pieni piste horisontissa. Vähän siitä niitä lepattavia korvia ja heiluvaa häntätappia vielä ehkä erotti.

  ReplyDelete
 26. Mun kaverin kissalla on sellanen juama-automaatti, se jua siittä tosi ahkerasti. Virtsakivien takia kaveri hommas sille semmosen, se kun oli tosi huano juamaan. Ilmeisesti kissat tykkää virtaavasta vedestä, siks ne jua hanastakin. :-)

  ReplyDelete
 27. Kas, tuollaisesta olen muualtakin kuullut. Mun kissat ei kylläkään ole kiinnostuneita vesihanan vedestä, ihme tyyppejä. Kukkienkastelukannussa pari päivää seisonut vesi on kuulemma parasta, väittävät Musti ja Ransu.

  ReplyDelete
 28. Ihana elokuinen kuvasarja!
  Mukavaa viikonloppua sinulle, Mustille & Ransulle! <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!