Friday, 2 August 2013

Miellyttävä kohtaaminen

Koska minulla oli muutama ylimääräinen minuutti kulutettavana ja matkani varrelle sattui Pirkkolan Muhevaisen puutarhamyymälä Helsingissä, poikkesin sinne.
Tiedetään, riippuvainen keksii aina tekosyyn – ja heti jäin kiinni! Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkko oli siellä metsästämässä taannoin postaamaani 'Ravenswing'-koiranputkea. Emme olleet koskaan tavanneet, mutta tunnistimme toisemme välittömästi. Olipa iloinen yllätys, ja hienoa tavata myös komea miehesi, Pirkko!
Ja ihan oikeasti, en hengaile jatkuvasti Pirkkolan Muhevaisessa – tämä taisi olla vasta toinen kerta (tai ehkä kolmas) tänä vuonna... Uskokaa, pliis!

It so happened that I went to spend a few extra minutes at a nursery. I popped into a fellow blogger and we immediately recognised each other from pictures! AND the nursery employee happened to be a follower of my blog too; she was able to recommend some new arrivals she thought I would like. Rightly so. Who could resist a white-flowered Chinese meadow rue?

Eikä siinä kaikki: myymälän perennavastaava tiesi blogini ja osasi suositella juuri sellaista kasvia josta pidän: jaloängelmä 'Splendide White' kolahti taimikoriini, tässä se on yhdessä samasta paikasta ostamani 'Tapestry'-haltiankukan kanssa. Kärhöt olivat tarjouksessa puoleen hintaan, joten päätin kokeilla uudestaan jo kertaalleen tappamaani 'Ruby'-alppikärhöä...
Niin, siis olen tiukassa ostolakossa! Saan ostaa vain sellaisia tuotteita, joita ilman ei voi elää. Mutta eihän ilman näitä tosiaankaan voi elää. Kiitos erinomaisesta palvelusta Muhevaisen henkilökunnalle!

Olin matkalla ystävän luo (ja Helmiä rapsuttamaan!) ja poikkeamiseni taimimyymälään johtui oikeastaan siitä, että hän ei ollut vielä kotona. Mutta juteltuani asiasta hänen kanssaan tulimme johtopäätökseen, että Ransu oli kaiken takana.
Minun piti näet lähteä Helsingin-reissulle jo eilen, mutta satuin menemään Ransun viereen pötkölleni ja avasin silmäni seuraavan kerran yli kahden tunnin kuluttua, jolloin asiani hoitaminen oli jo myöhäistä.
Tänään lähtöni viivästyi, koska Ransu halusi välttämättä ulos eikä minulla ollut sydäntä häipyä Ransun anovan katseen edessä, vaan vein pojan ensin ulos. Voiko tästä vetää sen johtopäätöksen, että Ransu on hoitanut aikatauluni?

Koska edelliseen postaukseen tuli myös ihastuneita kommentteja liittyen kissantassuihin, laitan tähän lähempään esittelyyn vielä aikatauluttajani takatassut. Huomaa myös villahousut.
Pehmoista perjantaita!

Alppikärhö – Clematis alpina
Haltiankukka – × Heucherella
Jaloängelmä – Chinese meadow rue – Thalictrum delavayi

29 comments :

 1. mimon mami sen sanoi, selvästi tassun alla :))

  Untuvat on kyllä mahtavat näin kesäaikaankin. Ja taimia nyt tarvitsee aina!

  ReplyDelete
 2. Ihan selvästi Ransun takia tapasti Pirkon...viisas kissa...:)

  ReplyDelete
 3. Ransu järjesti tapaamisen. Se on selvä se! Rapsutuksia sinne :)

  ReplyDelete
 4. Julkkis! :D Ransu on selvästi kiertänyt sut soman pikku takavarpaansa ympärille...

  ReplyDelete
 5. Voi hitsi! Mikä tuuri! Kyllä Ransu hoitaa homman kuin homman. Ilmiselvästi mamman parasta ajattelee:)

  Vielä kiitos pehmokuvista!

  ReplyDelete
 6. Oli vaemaan hauska ylläri tavata Pirkko !
  Vautsi.
  Voi sojotin ja pojotin noita käpäliä. Se on kyllä hauska asento , kun katollaan nukutaan ja etutassut kääntyy oikealle ja takatassut vasemmalle tai sitten takatassut on kippurassa ( niinkuin Ransulla näyttää usein olevan ) ja se varvasvälihiki ! <3
  Onnilla on usein etutassut nätisti rinnan päällä kippurassa ja takajalat sojottaa.
  Onpas söpö tuo ängelmä ja haltiakukka.
  Sä saat hyvää palvelua !

  ReplyDelete
 7. Mimon mami ja Katja; Taidan olla, ja ihan mielelläni!

  Irmastiina ja Mamma N; Ransu järjesti :-)

  Tiina; Kukapa nyt ei haluaisi kietoutua noin pehmoisen tassun sisään ;-)

  Myrsky ja Minna; Uskomaton juttu! Olin ihan pökerryksissä. Ransu kiittää ja sanoo, että "any time!"

  Leena ja Pojat; Oli superylläri! En oikein voi uskoa vieläkään, mikä tuuri että molemmat eksyttiin sinne juuri nyt! Ransulla on usein masuvillojen tuuletus menossa :-)


  ReplyDelete
 8. Hauska sattuma ! Tällaiset kohtaamiset ovat ihania !

  ReplyDelete
 9. Kyllä puutarhaväki näemmä toisensa tuntee kohdatessa :)

  ReplyDelete
 10. Voi tassut ♥ Ihanat pehmoiset tassut!

  Tokihan Ransu hoito sinulle tapaamisen mielellään. Helmi sentään kyseessä! Ja kyllä ne yhteispäikkärit ihmisen kanssa on myös perin tarpeelliset!

  ReplyDelete
 11. Pivi; Kyllä, ihan mahtava yllätyskohtaaminen :-)

  Terhi; Näköjään :-D

  Henna, Friede ja Figo; Ransu on kokonaisuutena aika pehmeä ;-) Yhteispäikkärit ovat todella tärkeä rutiini. Kissa taitaa ihmisen uneen hypnotisoinnin taidon.

  ReplyDelete
 12. Ai että noita kisuja :D varsin veikeä karvakäpäläkuva.. Sulla pomottaa Ransu ja meillä Veikko-koira, älyyttää meitä sata nolla, mut hauskaa se vaan :)

  ReplyDelete
 13. Pehmotassun alla on hyvä olla ;-)

  ReplyDelete
 14. Oli ihan mielettömän hauskaa tavata, Saila :) mä tunnistin sut heti ja niin varmaan sinäkin kun tokaisit Pirkko Pirkkolassa kädet jo valmiiksi ojossa <3 huippua! husbendkin sanoi että olet niin tutun näköinen... päässyt jonkun kerran kuviasi katsomaan ;) Harmi, kun meillä oli kiire, olis ollut ihana tavata myös Naukulan väki, mutta kun oli ne häälahjahankinnat vaiheessa. Löydettiin muuten myös se Vanilla Fraise Japaninvaahteran seuraksi eli tehtävä suoritettu. Mä ihan leijun edelleen yllättävästä tapaamisesta <3 ps eka bloggaus ikinä kännyllä, huoh.

  ReplyDelete
 15. Ja vielä Ransulle suurkiitos plus rapsutus aikataulutuksesta <3

  ReplyDelete
 16. No tottahan Pirkon Pirkkolassa heti tunnisti! Naukulan Mammakin oli aivan hämmästynyt kertomastani ja olisi ollut myös siitä, jos olisimme pelmahtaneet hänen ovelleen koko poppoo :-D
  Reippaasti näpytelty puhelimella!

  ReplyDelete
 17. On tuo Ransu aikamoinen kissa kun osaa aikataulun ajastaa niin sopivasti.

  ReplyDelete
 18. Eikö ole aika taitava ;-)

  ReplyDelete
 19. Kylläpä olikin hauska ja hieno sattuma! Ihanat ostokset, minäkin olen yrittänyt olla ostamatta kasveja, mutta mutta, eihän se ihan onnistu!

  ReplyDelete
 20. Niinpä! Luulen, että kaalikeittodieetin noudattaminen kävisi helpommin!

  ReplyDelete
 21. Kasveista en paljon ymmärrä, mutta tassuista sitäkin enemmän. Lumouduin kuvasta : )

  ReplyDelete
 22. Ransun tassut ovatkin lumoavat :-)

  ReplyDelete
 23. Voih mitkä töpöttimet!

  ReplyDelete
 24. Ransun töpöttimet eivät ole pienet, mutta tehokkaat ne ovat (silloin kun ovat oikeinpäin ;-))

  ReplyDelete
 25. Voi hitsit, minä jätin reissuilla jaloängelmän ostamatta, kun sellainen sattui ensimmäistä kertaa vastaan. Haluan kanssa, ja vielä joskus sen saan!

  Ihanat tassukat, tekee mieli nuuskutella :) Meidän kissat onneksi ovat moiseen jo tottuneet :D

  ~ Piia Anneli / annelivia

  ReplyDelete
 26. Olen niin rakastunut ängelmiin, että joka kerta kun löydän uuden ja erilaisen, hankin sellaisen! Onneksi niihin aina silloin tällöin törmää.

  ReplyDelete
 27. Syödään sitten Saila,vaikka kaurapuuroa,jos rahat loppuvat kasvihurahdusten vuoksi :D:D

  ReplyDelete
 28. Joo... kaurapuuro on hyvää :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!