Wednesday, 28 March 2012

Tunnustussuma


Ihania tunnustuksia on sadellut viime päivinä oikealta, vasemmalta ja keskeltä ja olen kokonaan unohtanut kirjoittaa niistä! Niinpä tässä pieni tunnustuspostaus, toivottavasti en unohda yhtäkään. Nämä lämmittävät mieltä, kiitos kaikille!
Tämä inspiroiva tunnustus tuli Amalialta Kolmannen kerroksen viidakosta. Hän kertoo asiantuntijan ottein huonekasveista mutta myös piharakentamisesta ja puutarhakasveista. Tällä hetkellä viidakko asustaa Saksassa ja blogissa saakin ihailla myös mukavia kevätkukkien kuvia!
Tunnustukseen liittyy kolme kysymystä, mutta vastasin niihin tässä vastikään, kirjoitus löytyy täältä.

Tähän väliin on pakko kertoa, että pihalla kukkii muutakin kuin taikapähkinä ... tässä talventähti.


Tämä kauniin blogin tunnustus tuli Myrskyltä Kissanpäiviä sijaiskodissa -blogista. Siellä komeilee upea raitapaitapoika, kannattaa käydä katsomassa!

Uuden metsäpuutarha-kukkapenkin maustesahramit nousivat jo syksyllä, sillä tämä on syksyllä kukkiva laji, mutta ne eivät vielä intoutuneet kukkaan – nämähän pääsivät maahan vasta marraskuun puolella. Lehtiruusukkeet ovat nyt selvästi tuuheutuneet. Ensi syksynä sitten tulee kukkia... hyvä, kun keräävät voimia sipuleihinsa.


Tämä ihanan blogin tunnustus tuli Neitoperholta Hyppysellinen fantasiaa -blogista. Se on elämänmakuinen blogi, jossa seurataan luontoa, vuodenkiertoa ja hurmaavan Junnu-kissan elämää, jolla on toki myös oma sivublogi.

Tähän kuuluu tehtävä, nimittäin pitää kertoa seitsemän satunnaista faktaa itsestään. Hmm...
1. Minulla on tälläkin ketkellä telkkari päällä olohuoneessa, vaikka en ole siellä eikä siellä ole kukaan muukaan. Minua ovat aina ärsyttäneet ihmiset, joilla on telkkari päällä ilman että sitä katsotaan. Mutta kun tulin vain vähän käväisemään keittiössä, olen oikeastaan koko ajan menossa katsomaan telkkaria...
2. Kudon aina katsoessani telkkaria, siis ihan aina. Jos ei ole kudinta, kestän sitä ehkä yhden illan, mutta sitten on mentävä ostamaan lankaa ja puikot, jos niitä ei muuten ole.
3. Olen superhuono laittamaan ruokaa eivätkä minua kiinnosta telkkarin ruokaohjelmatkaan yhtään. Vain yhtä katson jos se sattuu tulemaan vastaan, nimittäin Ruotsin Halv åtta hos mig. Sen juontaja on lyömättömän hauska, paljon parempi kuin muunmaalaiset lajitoverinsa.
4. Olen myös huono kasvattamaan omaa ruokaa. Kylvän kyllä innolla, mutta kukkapenkkien hoito menee aina kasvimaan edelle enkä muista korjata satoakaan, koska en laita ruokaa.
5. Edellisistä jo selvisi rivien välistä, että syön kuin poikamies. Nakit ja perunasalaatti rulettaa, samoin pakastepizzat ja kaikki valmisruuat. Jos kotisaarellani olisi pikaruokaravintola, olisin sen kanta-asiakas.
6. En koskaan herää ennen aamuyhdeksää ellei ole pakko. Kymmeneenkin saattaa mennä.
7. En koskaan mene nukkumaan ennen puoltayötä ja sitten luen noin kahteen.

Tulppaaninversot ovat jo aika pitkällä, olen iloinen, etteivät peurat ole vielä näitä syöneet. Käyn joka aamu tarkistamassa, ovatko versot tallella. Nämä ovat kai leiskuvanpunaista papukaija-tulppaania.


Tämä ihanan blogin tunnustuksen lähetti Elina Memento morista. Siellä eletään vilkasta kotielämää kolmen nuoren kissasisaruksen kanssa, jotka ovat kaikki kauniin punaisia. Elina myös opiskelee entisöijäksi ja kertoo töistään sekä kodistaan, ruuanlaitosta, remontista ja sisustuksesta kissojen terveyden ehdoilla.
Tähänkin tunnustukseen kuuluu seitsemän satunnaista faktaa, mutta ehkä nuo ylläolevat karmeat paljastukset jo riittävät...

Tunnustuksia pitäisi jakaa eteenpäin, mutta jätän tällä kertaa nimeämättä blogeja erikseen, tunnustuksen saa ottaa oma-aloitteisesti mukaansa ja tunnustaa!

Lopuksi päivän pakollinen taikapähkinäkuva, näistä ette saa lomaa ennen kuin kukinta loppuu!

Hamamelis × intermedia 'Diane'

Maustesahrami – Crocus sativus
Papukaijatulppaani – Tulipa gesneriana Papukaijatulppaanien ryhmä
Talventähti – Eranthis hyemalis

15 comments :

 1. Onnittelut tunnustussumasta, olet kyllä ihan kaikki nuo ansainnut!
  Paljastuksia on hauska lukea, mus niin huvitti tuo päivärytmisi jo on kuin mun unelmista, valitettavasti vaan palkkatyö kutsuu yleensä aamulla jo seitsemäksi tai kahdeksaksi...
  Ja nyt mä lähden pikaisesti tsekkaan nuo tunnustuksen antajat, kiva saada vinkkiä mukavista blogeista varsinkin näin kaikki kirjanmerkkinsä kadottaneena. Ihana tuo Taikapähkinä ja eipä muissakaan valittamista ;)

  ReplyDelete
 2. Melkoinen tunnustussuma (ja melkoinen sanahirvitys: -tunnustussuma, onko se edes oikea sana?), oli miten oli, niin olet kaikki tunnustukset ansainnut!

  Huvitti tuo poikamiesmäinen tunnustuksesi ruoan suhteen:D Ja jos ei laita ruokaa, niin miksi sitä ryytimaata sitten pitäisi?

  ReplyDelete
 3. Sinähän olet järjestänyt itsellesi varsin mukavan arjen rytmin. Ja ulkoiset puitteetkin siellä saaristossa ovat parhaat mahdolliset! hienoa, että löytyy ihmisiä, jotka uskaltavat tehdä unelmista totta!

  tv Leena

  ReplyDelete
 4. Onnittelut monesta tunnustuksesta. Siitä näkee että blogisi on pidetty.
  No nyt tunnen sinut paremmin kun kerroit itsestäsi vän.
  Tuohon taikapahkinäpensaaseen ei kyllästyuä, on vaan niin kaunis.
  Kaikkea hyvää sinne sinulle!

  ReplyDelete
 5. Elämäni matkat; Kiitos! Hitsi, toivottavasti pääset joskus kumminkin nauttimaan luontaisesta rytmistäsi. Sen kanssa eläminen on paljon helpompaa, vaikka kaikkeen tottuukin, mutta väärään aikaan herääminen on kuitenkin aina rasittavaa. Se on kumma juttu, että siihen ei sopeudu vaikka heräisi vuosikausia töihin aikaisin. Se on aina vaan yhtä raskasta, vaikka jotkut toisin väittävätkin. Tämä on minun (ja ilmeisesti myös sinun) kokemus, että ei siihen välttämättä sopeudu ollenkaan.

  Myrsky; Kiitos! Tässä päästäänkin lempiasiaani (kukkapenkkien kitkemisen ohella): äidinkieleen. Ei tunnustussuma ole mikään yleisesti tunnettu sana, mutta yhdyssanasäännön mukaan se kirjoitetaan yhteen. Kyllähän sanoja saa itse keksiä, kunhan ne eivät ole niin vaikeita, että asia ei tule ymmärretyksi. Nykyään hurjasti yleistynyt virhe on kirjoittaa sanoja erilleen, jopa ihan yleisesti tunnettuja yhdyssanojakin. Se on kummallista. Varmaan jotakin anglosaksista hapatusta taas, ja asia ärsyttää minua suunnattomasti. Suomi on yhdyssanojen luvattu maa! Sata vuotta sitten tämä olisi kirjoitettu tunnustus-suma, sen verran kieli kyllä muuttuukin.
  No, ryytimaata on kiva kääntää ja kylvää, perunoita istuttaa... ja uusien perunien syömisestä nautin kyllä, sen verran teen ruokaa, että niitä keitän!!!

  Leena; Niin, onneksi on netit ja puhelimet, siten joidenkin töiden teko onnistuu kaukaiselta saareltakin käsin.

  ReplyDelete
 6. Sylvi; Kiitos kommentistasi! Nuo tunnustetut asiat eivät ole ihan hyviä luonteenpiirteitä, mutta eikös se olekin niin, että heikkoudet tunnustetaan ja hyveet tulevat ilmi sitten muuten ;-)

  ReplyDelete
 7. En kyllästy taikapähkinä juttuihin, joten antaa tulla vaan! ;) Minä täällä kuolaan kovasti sen perään, on se niin suloisen taianomainen. :)

  ReplyDelete
 8. Noissa taikapähkinäkuvissa on aina tosi maaginen taustavalo, huoh <3

  ReplyDelete
 9. Vau,melekomoinen tunnustus suma todellakin sinulla.:),olet totisesti ansainnut ne,ilolla käyn kattelee blogiasi,tämä pursuaa energiaa,säteilevää ransuilua,ihana!

  ReplyDelete
 10. Kirsi; Sepä kiva kuulla :-) Tänään en tainnut ottaa siitä kuvaa, oli niin paljon muuta kuvattavaa. Mutta on mulla vielä eilisiä julkaisemattomia kuvia jäljellä...

  Tiina; Se on todella jännän näköinen kasvi!

  Neitoperho; Kiitos, kiva kuulla. Säteilevää ransuilua kuulostaa ihanalta :-)

  ReplyDelete
 11. Voi tuota taikapähkinää. Se on niin kaunis! Ja juuri oikean värinen, salaperäisen ja houkuttelevan punainen. Tuo kuvakin on älyttömän hieno.

  Ja nuo krookuksen huiskulalehdet ovat vallan persoonalliset. Lupaavat paljon!

  Onnittelut kaikista tunnustuksista, ja kiitos niiden myötä kirjoittamistasi "tunnustuksista". Hämmentävää oli huomata, että tiesin tuon kaiken. Ehkäpä meistä todella on tullut ystäviä viimeisen vuoden aikana!

  ReplyDelete
 12. Kylläpä olet saanut hienoja tunnustuksia - onnea niistä. Ovat niin kauniita, että tekee mieli ottaa ainakin yksi niistä, hmm. kun olen keräilijä luonteeltani. Vallan ihana tuo talventähti, tulppaanit ovat pitkällä. Taikapähkinä näyttää kuvissa jotenkin mystiseltä, kun en ole tuollaista luonnossa nähnyt.

  ReplyDelete
 13. Intopii; Olemme varmaan ystävystyneet :-) Ei kai sitä muutakaan voi tehdä, kun kasvimaku on niin sama ;-)

  Paula; Kiitos! Ota ihmeessä! Syynä oli eniten laiskuuteni, kun olisi pitänyt katsoa niin monta blogia jotka eivät vielä ole saaneet näitä tunnustuksia ja... no, se jäi.
  Tulppaaneita verotti tänä aamuna peura, murr! Naapuri sen bongasi ja kuvasi kännykällä, vaikka olisi pitänyt ampua, perhana!

  ReplyDelete
 14. Minustakin blogisi on joka tunnustuksen arvoinen! Ihania keväkuvia <3

  Toivottavasti peura ei enää eksy pihaasi! Kissoista pitää varmaaan kouluttaa kunnon vartijat kutsumattomien vierailijoiden varalta! ;)

  Minä taidan napata tuon toiseksi alimman tunnustuksen mukaani, kun on niin kaunis kuva! :)

  ReplyDelete
 15. Kivakiva! Mukavaa kun otat mukaasi.
  Kissat pitäisi kouluttaa, varhain aamulla ne vaativat ulos mutta tulevat parin tunnin päästä takaisin jatkamaan aamu-uniaan vieressäni, peura taisi vierailla juuri silloin ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!