Tuesday, 27 March 2012

Kissapojat kukkapenkissä

Tuuli tuivertaa turkkia, mutta se ei haittaa, kun ulkona voi tutkia kaikenlaista. Katseet ovat valppaat!

Ransu astelee määrätietoisesti englantilaisen muotopuutarhani penkissä, reunan multatila on vielä täyttämättä (siihen tulee puksipuita).

Miehekäs profiili ♥ – Ransusta on tullut Äijä.

Valpas vartiokatse. Vaviskaa vesimyyrät!

Musti on kylläkin Pomo, siitä ei ole mitään epäselvyyttä.
Taisi naapuri liikuskella pihallaan, kun pojat tapittavat samaan suuntaan. Turha kuvitella voivansa tehdä täällä mitään huomaamatta.

The cat boys totally enjoy the spring!

Vielä viisi päivää sitten kaupungissa Musti unelmoi omasta maasta tassujen alla, nyt on kaikki toisin (ja hyvin)!
Ostin kukkakaupasta pari kirjopikarililjaruukkua, kun en voinut vastustaa niitä alkuunkaan.

Entisen lipputangon ympärillä on kostea niitty, jossa on mm. kirjopikarililjaa ennestään, mutta ainahan sitä voi siihen lisääkin istuttaa... kun maa ensin sulaisi; tässä kosteassa, katajan ja parin männyn varjostamassa kohdassa maa onkin vielä jäässä. Kukat saavat odotella ruukuissaan.

The ground in my damp meadow is still too frozen for planting these snake's-head fritillaries, so they have to wait in pots.

Lopuksi vielä pakollinen päivän taikapähkinäkuva:
Iloista päivänjatkoa!

Kirjopikarililja – Snake's-head fritillary – Fritillaria meleagris
Taikapähkinä – Witch hazel – Hamamelis

37 comments :

 1. Missään kauppakeskuksessa oo noin komeita vartijoita!

  ReplyDelete
 2. No ei oo, eikä ehkä myöskään sellaisia, mitä voi lahjoa tonnikalalla :-D

  ReplyDelete
 3. Onko teillä maa jo noin sula? Meillä on lunta vielä vaikka kuinka.

  ReplyDelete
 4. Aivan mielettömän upea tuo taikapähkinä !!! Ja niin lumoava kuva siitä...
  Teillä näyttää olevan aika vähän lunta, kun olet päässyt jo kitkemäänkin ; )

  ReplyDelete
 5. Juu, tai sanotaan näin, että maa on lumeton mutta ei vielä sula ;-) Kun se paikoin on vielä hyvinkin roudassa.

  ReplyDelete
 6. Kevät etenee:
  Musti pomoilee, Ransu äijäilee ja
  Saila intoilee. Kaikki hyvin Saaripalstalla:)

  ReplyDelete
 7. Sariw; Näin on, kivipenkereen eteläpuolella on maa ainakin niin sula, että kitkemään pääsi :-) Tonttini kun on kokonaan etelä-kaakkoisrinteessä avoimella paikalla, niin hyvin sulaa...
  Vastavaloon nuo taikapähkinän punaiset kukat oikein hehkuvat. Puska näkyy keittiön ikkunaan ja heti aamulla se on vastavalossa kun katsoo sitä ikkunasta käsin. Ihan upea tapa aloittaa aamu, näin lievästi sanottuna!

  ReplyDelete
 8. Myrsky; Kaikki on Saaripalstalla niin hyvin kuin voi vain olla! Hyvin sanottu :-)

  ReplyDelete
 9. Meillä on Hämeessä vielä reippaasti lunta. Varmaan pihalla n. 30 cm. Ainoastaan taloa ympäröi sellainen käveltävä sula polku.

  Jännityksellä odotan viikonloppua, löytyiskö edes jotain kevään merkkejä maastossa.Nyt ensin parannutaan mahataudista.

  Kissat ja puutarha ovat aina yliveto yhdistelmä! :)

  ReplyDelete
 10. Kyllä tosiaan kissapoikien nyt kelpaa, kun saavat pasteerailla omalla maalla. Tuskinpa vielä missään manner-Suomessa kevät on edennyt noin pitkälle kuin teillä siellä Korppoossa.

  ReplyDelete
 11. Voi itku miten ihana onkaan tuo Hamamelis, sydämeni jätti yhden lyönnin väliin...kissapojat ovatkin aina yhtä hurmaavia! Hiplasin myös tuollaista pikarililjaruukkua mutten raaskinut ostaa, ovat kyllä edukseen tuossa kuistillasi (?) noissa kauniissa ruukuissasi, niin kaunista...

  ReplyDelete
 12. Tillariina; Lumi sulaa kyllä, nyt on se vuodenaika :-) Pikaista paranemista sinulle!

  Paula; Tyytyväisiltä vaikuttavat. Varmaan Varsinais-Suomen rannikoilla on samanlaista kuin täällä, jossain vaiheessa menevät ohikin, täällä kun tuulee (kuten tänään) suoraan meren yli niin ilma on hyytävän kylmä. Se jarruttaa kesän tuloa täälläpäin. Mutta nyt kun lumi on sulanut, on kieltämättä erittäin keväistä, ja kylähän tuo maa lämpenee tässä hyvinkin. Onneksi asun kylässä saaren suojissa enkä ihan rannalla, laivarannasta postia hakiessa saa ihan laittaa talvipalttoon päälle, vaikka pihalla tarkenee fleecepusakassa.

  Hortensia; Taikapähkinä on niin ihana! Siitä pitäen kun jostain kuulin tai luin, että se saattaisi menestyä Suomessa, olen sitä etsinyt... ja syksyllä etsintä tuotti tulosta, vieläpä tällaisena punakukkaisena versiona, joka on oikein mieleinen! (Useimmat villilajit ovat keltakukkaisia). Ja puoleen hintaankin. Syksyllä pitäisikin hankkia kaikki taimet...

  ReplyDelete
 13. Silläpä on komeita kavintutkijoita. Hieno tuo ensimmäinen kuva ja myös Taikapäjkinäpensas.
  Kiitos samoin mukavaa päivää sinne teille!

  ReplyDelete
 14. Aikamoiset henkivartijat sulla siellä :D Meillä hengaillaan lähinnä vain rappusilla, Verneri pieni hymy naamalla käpertyneenä auringonpaisteeseen naustiskelee kevään tulosta ja ulkona aina hieman säikähtäneen näköinen Helmi istuu kaiteen päällä pitämässä vahtia.

  ReplyDelete
 15. Sylvi; Kiitos!

  Tiina; Juu, mun ei tarvitse pelätä pihalla kulkiessa. Musti murisee heti kun näkee jonkun liikkuvan (ihminen/koira/kissa/pöllö/peura). Mutta onhan se silti hyvä, että kissoilla on terve kunnioitus ulkoilmaa kohtaan!

  ReplyDelete
 16. Ihanat pojat puutarhassa - vihdoin! Eilisessä Pantteripalstan rikkaruohokatsauksessa ei ollut kuvan kuvaa Mustista tai Ransusta, vaan pelkkiä rikkaruohoja:( - arvaa harmittiko?:D

  ReplyDelete
 17. Niin, tuota... yritän joskus vähän rajoittaa kissakuvien määrää ja keskittyä esim. puutarha-asiaan (siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta). Että olisi joskus muutakin kuin Mustia siellä, Ransua täällä... joka päivähän niistä tulee tietysti otettua kuvia! Kirjaan toki lukijoiden toiveet tarkasti muistiin, kiitos palautteesta ;-)

  ReplyDelete
 18. Oho! Kylläpäs teillä tuuli tuivertaa, onneksi Ransun häntä on tiukasti kiinni Ransussa, ettei mene koko komea häntä tuulen mukana!
  Musti on niin ihana kiiltäväturkkinen pomo, kyllä hänen alaisenaan on varmaan ilo olla :)

  Kaunis on tuo taikapähkinä, mahtavaa, että joku kukkii jo nyt!

  Paitsi äsken Onnin kanssa huomattiin, että sinivuokot kukkii! Monta kuvaa otettiin heti :) Myös sinivuokoista Onnin lisäksi!

  ReplyDelete
 19. Tänään alkupäivästä tuiversi jäätävä pohjoistuuli, mutta sen tyynnyttyä nautin juuri aurinkoisessa kohdassa kylmän oluen vanhassa puutarhatuolissa, naama aurinkoon päin, kuuntelin keväisiä lintujen liverryksiä ja mietin, kuka kumma haluaa minnekään Kreikan saarille täältä paratiisista.

  Onneksi häntä on tiukasti kiinni Ransussa :-D
  Minusta aikankin on varsin kiva olla Mustin alaisena, näyttää se Ransullekin passaavan.

  Taikapähkinä on todella arvokas kasvi, eihän nyt vielä kuki melkein mikään, ei ole edes lehtiä suurimmassa osassa kasveja.
  Oi, voi, sinivuokot! Oi ja voi! Ja jee! Mutta vaadin myös Onni-pantterin kuvia sinivuokkojen lisäksi!

  ReplyDelete
 20. Ihan uskomattomalta tuntuu, että siellä on kevät jo noin pitkällä! Tänään ensimmäisen kerran katselin pientä paljastunutta plänttiä pihallamme ja totesin, että tuosta pääsee kohta aloittamaan haravointia. Mahtavaa!

  ReplyDelete
 21. Kyllä ne lumet taitaa olla sulaneet aika hyvin kaikkialta rannikoilta! Ja sitten kun maata alkaa tulla esiin, sitä paljastuu lisää kovaa vauhtia :-)

  ReplyDelete
 22. Nyt koitti Mustille ja Ransulle kissanpäivät. Ihanaa nähdä, että jossakin kukkii jo!

  ReplyDelete
 23. Siis ei enää lunta ollenkaan? Meillä talvi vaan jatkuu ja jatkuu, koko päivän satanu lisää lunta..ei keväästä tietoakaan! Enemmän taitaa nyt olla lunta kuin viime vuonna samaan aikaan, vaikka viime talvikin oli runsasluminen. No ei auta kuin ootella.

  ReplyDelete
 24. Täällä Hämeen lumimaisemissa on tällä hetkellä sellainen olo, että rannikolle asumana ja heti! Vaasassa vierailin viikonloppuja siellä oli lähes lumetonta. Kotona satoi vain lisää...
  Että eipä vielä kitketä vaikka intoa olisi, elokuussa ei sitten huvita enää yhtään :D

  ReplyDelete
 25. Toivottavasti naapurin suunnalta ei tullut Vippe! Ihanat kuvat pomosta ja äijästä ja taikapähkinästä ♥

  ReplyDelete
 26. Kiitos kiitos kiitos kuvista <3

  Pikarililjat ovat niin suloisia!
  Eikö jäbät pistele niitä poskeensa ?
  Mustikin istuskelee ihan vieressä niin coolina.

  Ohoh, olipas Turussa vihreätä, lehtikuusi on kaunis.

  Ja Franzista on tullu äijä ja vankkenee vielä tuosta, piiperoiset ajat ovat jo takana!

  Aurinkoisia kevätsäitä ja -tunnelmaa !

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 27. Cheri; Minäkin uskon, että pojilla on kissanpäivät täällä omalla palstalla.

  Puutarhuri; Voi ei, lisää lunta :-/ Täällä ei ollut enää melkein mitään kun tulin perjantaina ja sen jälkeenkin on vain sulanut lisää pois, vaikka öisin on ollutkin pakkasta.

  Katja; Minäkin seuraan sen verran Vaasan seudun blogeja, että tiedän siellä olevan vähemmän lunta kuin Uudellamaalla tai Etelä-Hämeessä. Sinne kai myös satoi vähemmän lunta tänä talvena kuin teillepäin. Ja usein lämpöaallot lännestä osuvat juuri sinne Vaasan korville. Nyt kannattaa kaikki kitkemisinto valjastaa hyötykäyttöön :-D

  Naukulan Mamma; Ei siellä tainnut nyt Vippe olla, kun sen isäntä tuli tänään kotiin niin Vippeä ei olekaan tänään enäää näkynyt :-D Kiitos! Ihanista kohteista ei kai oikein saa huonoja kuvia.

  ReplyDelete
 28. Leena ja Pojat; Kiitos itsellesi, ja kai huomaat että nyt on joka päivä taikapähkinäkuva ;-)
  Eivät ole pikarililjoja syöneet, tai Musti taisi hieman nakerrella kun olimme vielä kaupungissa, tuolla parvekkeella. Tänään huomasin, että Ransu söi jotakin kukkapenkissä. Hmm. Kun sitä ruohoakin olisi vaikka kuinka, juolavehnää saisi mielellään syödä vaikka litratolkulla!
  Kiitos samoin, aurinkoa ja kukkia kevääseesi!

  ReplyDelete
 29. Ensimmäisestä kuvasta päätellen kyseessä on kuitenkin myötätuuli :)

  ReplyDelete
 30. Hei! Heitin sinua tunnustuksella, mutta olet näemmä saanut sen jo aiemmin. Ei kai siitä haittaakaan ole. :) Suora linkki: http://kolmannenkerroksenviidakko.blogspot.com/2012/03/tunnustus.html

  ReplyDelete
 31. Varjoyrtti ja Myrtti; Niin, kyseessä oli villahousujen vuosituuletus :-D

  Aralia; Kiitos! Pitääkin pitää tunnustuspostaus, niitä on vähän kertynyt :-)

  ReplyDelete
 32. Meillä on vielä metri lunta joka paikassa, saadaan odottaa tosi kauan, että maata edes pikkuisen pilkottaisi.....

  ReplyDelete
 33. Voi että, metri on kyllä huikean paljon! Toivottavasti se sulaa pian, mutta ei kuitenkaan niin pian, että kasvit sitten pakastuisivat. Lumi on hirmu hyvä keväthallojen eriste.

  ReplyDelete
 34. Kyllä tuosta taikapähkinästä kelpaakin kuvia esitellä!
  Ja kirjopikarililjoja, en ole koskaan nähnyt niitä ruukuissa, omalla pihalla kyllä sitten ikuisuudelta tuntuvan ajan kuluttua...

  ReplyDelete
 35. Sitä minäkin, piti ottaa vähän varaslähtöä ja ostaa valmiit ruukuissa. Yleensä ottaen ilahduin, kun kukkakaupasta löytyi muutakin kuin tetenarsissia ja helmililjaa, tulipahan vähän vaihtelua. Ja noita satumaisia kukkia kelpaa ihailla sitten uudemman kerran kun ne alkavat kukkia avomaalla.
  Kiva kuulla, ettei taikapähkinäkuvat vielä kyllästytä, niitä saattaa tulla vielä pari lisää ;-)

  ReplyDelete
 36. Voihan Äijä, suloista tuo tuulessa heiluva puuhkahäntä. Pomo niin varmana vahtii.

  ReplyDelete
 37. Naukulan Mamma taisi joskus ilmaista, että Ransun häntä on hyvä tuuli-indokaattori :-D Että jos ei muuten huomaa että tuulee, niin asian voi tarkistaa siitä, samoin kuin tuulen suunnan!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!