Thursday, 22 March 2012

Matkakuvia

Aika moni juttu tässä blogissa alkaa sanoilla: selasin kuva-arkistoja... Niin tämäkin. Kirjoitin artikkelia Monacon kaktuspuutarhasta ja huomasin, että olin laittanut blogiin vain ohimennen Rivieran-kuulumisia, kun siellä syksyllä kävin. Niinpä käydään nyt hetki Monacossa, kun kevään eteneminen pihoissamme on vielä hidasta.
Tässä presidentinpalmuja (Washingtonia) kasinon edustalla.

I went to the French Riviera and Monaco in October and now realised I didn't much write about it. Not that I much write now either, but let's look at some plants!

Senna didymobotrya, taustalla vanhaa kaupunkia.

Tulimarja (Pyracantha).

Loistojahtimus maximus.

Tämä on minusta ehkä kaunein Välimeren puutarhakasveista: Etelä-Afrikasta kotoisin oleva sinilyijykukka (Plumbago auriculata). Värikästä torstaita!

I just love the sweet blue of Cape leadwort. Have a lovely Thursday!

15 comments :

 1. Voi kasvaisipa meidänkin puutarhassa loistojahtimus maximuksia! No ei vaiskaan,ei se olis kovin kivaa.

  Ihania kuvia :))

  ReplyDelete
 2. Eksoottista on ja erilaista, upeaakin, näin pohjoisen asukkaan näkökulmasta. Varsinkin nuo loistojahtimukset!
  Oikeastaan täällä on kuitenkin paras paikka asua. Välimeren maissa ei ole tätä meidän meidän talvea, eikä näin ollen tätä hykerryttävän ihanaa keväänodotusta ;)

  Muutama vuosi sitten olimme Italiassa toukokuun lopussa ja siellä luonto oli jo silloin monin paikoin ihan karrelle kuivunutta.
  Sadettimet vaan pyörivät viiniviljelyksillä.
  Oli niin ihana palata kotiin koivujen viherrykseen ja peippojen viserrykseen koivujen oksilla ♥

  ReplyDelete
 3. Ihania tunnelmia ja eksotiikkaa. Eilen selailin pitkästä aikaa matkatoimistojen sivuja ajatuksella, että syksyllä olisi kiva taas lähteä johonkin lämpöön ihan kahdestaan.

  ReplyDelete
 4. Inka; Niin, ehkä tuollainen loistojahtimus mahtuisi juuri ja juuri normipihalle, mutta sitten sinne ei muuta enää mahtuisikaan ;-)

  Risusydämen Marja; Niin, onhan tuollakin talvi, se on vain erilainen kuin meillä. Toukokuussa on aika harvinaista että olisi jo täysin kuivaa. Minä ottaisin kyllä ihan mielelläni puutarhan, jossa kukkii keskellä talveakin, mutta nyt ei ole valittamista kun taikapähkinäni raotti kukkanupujaan jo tammikuussa ♥
  Talvi on meillä tuskaisen pitkä, onneksi se tänä vuonna oli lyhyt... mutta jos saisin valita, laittaisin maaliskuun tammikuuhun, huhtikuun helmikuuhun ja ottaisin kolme kuukautta toukokuuta! Ai niin ja marras-joulukuu kokonaan pois :-D

  Tiina; Matkoilla Välimerellä on minusta hauskaa tavata tuttuja huonekasveja puistoissa, niitä voi siellä moikkailla kuin vanhoja tuttuja.

  ReplyDelete
 5. Niin se on oikeasti kiva, että kevät on lämmin ja alkaa aikaisin ja vastaavasti syksy on lämmin ja jatkuu pitkääään ja humps sitten onkin jo joulu! Mutta yhteen asiaan en totu sitten niin millään: kesä, siis saksalaisittain. Tukahduttavan kuuma ja pitkä kesä, jota ei pääse pakoon ellei vietä koko kaunista aurinkoista aikaa alhaalla viileässä kellarissa ja kömmi sitten auringonlaskun jälkeen taas ihmisten ilmoille. Suomen ihanaa lämpöisen vilpoisaa suvea ei voita mikään!

  tv Leena

  ReplyDelete
 6. Niin, kaikkialla on jotakin kivaa... ja sellaista paikkaa missä kaikki olisi kuin unelmassa ei olekaan... Minustakin Suomen kesä on mahtava raikkaudessaan, illat ottaisin vähän lämpimämpinä versioina. Mutta viimeiset kaksi kesää on saatu nauttia myös lämpimistä illoista! Siis olen sellainen, joka kulkee villasukissa ja -takissa kesälläkin.
  Meilä kesä on oikeasti vihreä, ei harmaanruskea. Paitsi alkaa se vihreys meilläkin loppukesällä olla vähän väsynyttä.

  ReplyDelete
 7. Upeita kuvia, ihan sitä itteensä KESÄÄÄ! Melkoiset maksimus jahtimukset tosiaan. Tuota sinilyijykukkaa näyttää nyt olevan täälläkin myynnissä, onko sulla siitä suomessa kokemuksia?

  ReplyDelete
 8. Vihreyteen on täällä vielä matkaa..

  Ps. Annoin teille tunnustuksen.

  ReplyDelete
 9. Elämäni matkat; Niin on... paitsi nuo kuvat ovat loka-marraskuun vaihteesta, mutta onhan se tuolla ehkä vielä nipin napin loppukesää.
  Lyijykukasta minulla ei ole mitään kokemuksia täällä, varmasti täytyy pitää pakkasettomassa paikassa talven yli mutta huoneenlämmön kuvittelisin olevan liian korkea. Tuollahan se on ainavihanta ja kukkii loppuvuodesta, mutta en yhtään tiedä miten meillä.

  Mysrky; Kiitos! Ennen kuin lumi tuli oli niin ihanan vihreää vielä tammikuussakin, mutta tuo lumen alta paljastuva maa on kaikkea muuta kuin vihreä :-/

  ReplyDelete
 10. Kuinkahan noita loistojahtimus maximuksia kasvatetaan? Voisin ottaa yhden sellaisen ;)

  ReplyDelete
 11. Hihii, mieti, jos niitä voisi ostaa pieninä tulitikkuaskin kokoisina ja sitten antaa vettä ja ravinteita ja niistä paisuisi tuollaisia jättejä :-D

  ReplyDelete
 12. Olipa näyttäviä kasveja.
  Tuo tulomarja todella kaunis.
  Mekin haluttais sellainen meidän pihaan.

  ReplyDelete
 13. Sylvi, ehkä tulimarjaa voisi hyvinkin kasvattaa teilläpäin. Englannissa se on yleinen.

  ReplyDelete
 14. heippodei,blogissani on jotain sinulle,käyppäs hakemassa ja mukavaa viikonloppua sinulle rapsutukset junnulta!

  ReplyDelete
 15. Kiitos Neitoperho! Olitkin vanha tuttu uuden nimen takana :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!