Thursday, 23 June 2011

Sadepäivän puuhia

Juuri sateen alkaessa on paras hetki istuttaa. Sadesäällä on muutenkin mukava tehdä pihatöitä; johtunee siitä, että asuin niin kauan Englannissa... siitä tulee kotoisa olo, kun pisarat valuvat pitkin niskaa. Istutin 'Aureus'-humalan eli kelta-lehtisen version lipputangon tyvelle, jossa ei tällä hetkellä kuitenkaan ole lipputankoa, sillä se kaatui ja katkesi viime syksyn myrskyssä. Tarkoituksenani on pystyttää tangon yläpää nuppeineen lipputangon jalustaan humalan saloksi. Nyt sillä alkaa olla kiire, sillä kasvi on jo maassa.

Muotopuutarhan sormustinkukka-tarhaidänunikko-jalopähkämö-yhdistelmä on hieno.

Muotopuutarha sai uuden asukkaan Kauppilan puutarha-myymälästä Turusta: kastanja-köynnöksen. Tämän talvenkestävyydestä ei ole mitään takeita edes ykkösvyöhykkeellä. Testing testing...

Nyt kun sade yltyi, piti siirtyä sisälle. Kissat kyllä tietävät, mitä sateella tehdään. Nukutaan ja välillä vähän nahistellaan. Sitten kerjätään ruokaa ja taas nukutaan.

Kastanjaköynnös – Akebia quinata

30 comments :

 1. Tekisi mieli köllähtää päivätorkuille Mustin ja Ransun viereen - niin pehmoisia kissoja! :) Hyvää juhannusta!

  ReplyDelete
 2. Sormustinkukat on niin ihania. Mä siirsi yhden ojanperältä omalle pihalleni ja toivoin että lähtis siementeleen ja leviään mutta tais hävitä kokonaan.

  ReplyDelete
 3. Sirpa ja Kollo; ihania pehmoisia ovat, mutta vähän levottomia ja kynnellisiä aina välillä :-D
  Hyvää juhannusta teillekin!

  Henrietta; minustakin sormustinkukat ovat hurmaavia. Olen kylvänyt noita ensin ruukkuihin ja sitten istuttanut puutarhaan. Kannattaa yrittää uudestaan vain!

  ReplyDelete
 4. Oi Musti ja Ransu, herra köllöttelijät ovat oikeita sadepäivän sankareita. Minäkin haluaisin mennä heidän viereensä (lue: sekaansa) köllimään. :)

  Ihanaa ja hauskaa saaristojuhannusta teille kaikille!

  ReplyDelete
 5. Kiitos samoin Jenni, tai mahdollisesti kaupunkijuhannusta! Olisi ihanaa voida muuttua pieneksi ja kömpiä kissojen masukarvoihin.

  ReplyDelete
 6. Hellou kamut - nyt meilläkin sataa, joten nukkuminen on perustellumpaa kuin ikinä! Paitsi ettei me tietenkään nukuta tolleen läheiskosketuksissa niinku te. Paitsi ihmisen kaa voi joskus nukkuu vierekkäin. Esim. tänään :-)))

  ReplyDelete
 7. Kissat tietää kaiken elämän mukavuuksista, otetaan oppia niistä ja mennään päikkäreille, nyt kun sataa...
  Kauniit kukat ja postaus jees!

  Ihanaa juhannusta Saila ja kumppanit!

  ReplyDelete
 8. Musta ja Harmaa, ai päätitte tarjota mutsille juhlapäivän? Se on paikallaan, varsinkin kun sataa.

  Seijastiina, kissoilta voi ottaa paljonkin oppia. Mutta en ole vielä keksinyt, miten hankkia ilmainen ylläpito ja ympärivuorokautinen ihailu ;-)

  ReplyDelete
 9. Minä en tahdo oikein syttyä noihin pihahommiin sateella. Varsinkin tänä kesänä kun hyttuspyttyset on aivan innoissaan jokaisesta kaksijalkaisesta uhrista. Ihmettelen, etteivät ne sadettakaan pelkää: luulis, että vaivainen vesipisara olis hyttyselle tsunamikatastrofi!!! Kissat on muuten taitavia kyllä tappamaan hyttysiä. Aina kun tulen sisään tulee mukanani liuta hyttysiä ja Rosvo tekee niistä heti selvän. Hyvää juhannusta teille kaikille! :)

  ReplyDelete
 10. Vai niin, Rosvolle olisi käyttöä täälläkin. Minun kissani eivät hyttysistä piittaa, Ransu pitää kärpästen metsästyksestä. Ehkä ne ovat vähän isompia ja miehekkäämpiä saaliita?
  Luulisi tosiaan, että sadepisara hukuttaa hyttysen!
  Hyvää juhannusta!

  ReplyDelete
 11. Hyvää Juhannusta teille kaikille!
  Täälläkin alkoi sataa, onneksi ehdin kerätä kakkumansikat ennnen sadetta....
  Nyt taidan ottaa Mustista ja Ransusta mallia ja kerätä muutaman kissan viereen sohvalle... alkaa olla päikkäreiden aika...:))))

  ReplyDelete
 12. Valkoinen sormustinkukka ja lohenpunainen tai miten sitä nyt luonnehtisi unikko ovat kauniita! Samoin jalopähkömä. Myös tuo kastanjaköynnös näyttää kiinnostavalta. Nahistelevat nukkujasi ovat hellyttäviä. Hyvää juhannusta!

  ReplyDelete
 13. Sadesäällä täälläkin puuhailtiin ja saatiin mansikkamaa kitkettyä. Onpa sinulla ihana valkoinen sormustinkukka. Tuollaisen minäkin haluan! Meillä on vain aniliininpunaisia.

  ReplyDelete
 14. Risusydämen Marja; Hyvää juhannusta teillekin! Ja pehmoisia päikkäreitä :-)

  Paula; Tälläkin hetkellä nahistellaan, äsken vielä nuoltiin korvia. Äkkiä se muuttuu nyrkkeilyksi noilla pojilla!
  Hyvää juhannusta!

  Sanuliini; Hienoa että mansikkamaan kitkentä tuli hoidettua. Minullakin kasvimaa kaipaisi samaa, mutta savimaata on niin ikävä kitkeä sateella, kun maa tarttuu kuokkaan ja lapioon sitkeästi kuin liima eikä sitä saa heivattua helposti pois.
  Kasvatin nuo valkoiset ja kohta kukkivat aprikoosinväriset sormustinkukat siemenestä, se on ihan helppoa! Suosittelen.

  ReplyDelete
 15. Kaunis muotopuutarha :) Mukavaa sadepäivää :) Velikullille rapsutuksia.

  ReplyDelete
 16. kiitos samoin Tiina ja rapsutukset Vernerille ja Nikille!

  ReplyDelete
 17. Ihanaiset sormustinkukat ja kaikki muukin:) Kastanjaköynnöstä juuri jossain eteläisessä puutarhaohjelmassa istuttivat ja katselin, että olisipa se nätti - ja nyt sinulla on se, toivotan sille menestystä ja pitkää ikää! Ja sinulle oikein mukavaa Jussia!

  ReplyDelete
 18. Kiitos, kastanjaköynnöksessä on kovasti minua miellyttävät tumman viininpunaiset pienet kukat ja kauniit lehdet. Jännittää nähdä, pärjääkö se lainkaan.
  Mukavaa juhannusta teillekin!

  ReplyDelete
 19. Kyllä onkin kaunis yhdistelmä! Muotopuutarhasi kasvit ovat selvästi asettuneet, englantilainen tunnelma on jo aistittavissa! Kastanjaköynnöksestä en ole kuullutkaan. Sulla on monia erikoisuuksia kokeilussa siellä Saaripalstalla. Mukavaa juhannusta ja rapsutukset Mustille ja Ransulle!

  ReplyDelete
 20. Oi kun kaunista! Ja sormustinkukat ja jalopähkömöt jo kukkii, niin siellä etelässsä :) täällä molemmat kukkii vasta joskus heinäkuussa.

  ReplyDelete
 21. Sateen edellä mekin mansikkamaan loput kunnostettiin. Nyt saavat toipua käsittelystä kun maa on kostea ja aurinkokaan ei ole kuivattamassa.

  Sormustinkukkaa ei minulla vielä olekkaan. Yritän sitä saada aikaiseksi ensi kesäksi.

  Hyvää Juhannusta teille kaikille!

  ReplyDelete
 22. Minäkin olen ollut vähän epäonninen sormustinkukan kanssa. Aion kyllä kokeilla uudestaan.

  Lokoisaa juhannusta koko kolmikollenne!

  ReplyDelete
 23. Kiitos ihanista kommenteista ja hyvää juhannusta kaikille!

  Maria; Minä ihastuin lopullisesti kastanjaköynnökseen vasta tänä keväänä Hollannissa (jossa se kukki huhtikuussa, hehe - koskakohan meillä, jos koskaan?)
  Englantilainen tunnelma on tuossa ensimmäisenä valmistuneessa penkissä ja kasvien hyvinvoinnista huomaan, että kaikki muutkin kukkapenkit hyötyisivät suuresti kompostoidun kuivikekäymäläjätteen kääntämisestä maahan!

  Linda; Vai onko niin suuri ero???! Hämmästyttävää. Olisiko silläkin tekemistä, että tämä muotopuutarhani on talon eteläpuolella todella aurinkoisessa paikassa.

  Lezzie; Sateen alla on todella paras pihallamöyrimishetki. Sormustinkukka on niin kaunis ja perinteinen, suosittelen sitä ehdottomasti! Aprikoosinvärinen lajike 'Apricot Beauty' alkaa nyt kukkia myös, mutta sitä on ilmeisesti vain yksi vana kukkimassa tänä kesänä.

  Katja; Samat sanat kuin Lezzielle, eli kokeile ihmeessä! Teidän(kin) vanhan talon pihalla sormustinkukka olisi kuin kotonaan.

  ReplyDelete
 24. Ihania kukkia ja vielä ihanampi kisukasa!!

  ReplyDelete
 25. Oi kyllä, Musti ja Ransu ovat ihan asian ytimessä. Juuri tuota varten vesisade minustakin on. Nahistelemisen sijaan tosin luen kirjaa ellen nukahda itsekin nukkuvien kissojen seurassa :D

  ReplyDelete
 26. Tänne kun tulee niin aina löytyy toinen toistaan ihanampia kukkayhdistelmiä! Olet niin taitava.
  Minä ihailen myös tuota Kastanjaköynnöstä ja onnistuin talvettamaan sen yhden vuoden (huolellisesti peiteltynä räsymatolla :) ) ja toisena sitten kuoli kun "unohdin" peitellä. Hirmuisen kaunis köynnös kyllä!

  ReplyDelete
 27. Oikein hyvää juhannusta teille ihanaisille!

  ReplyDelete
 28. Kiitos ihanista kommenteista ja hyvää juhannusta kaikille!
  Kisukasat ovat vastustamattoman ihania ja puoleensavetäviä, ja viimeistään kun on viereen kellahtanut niin unettavia...

  Kiitos tiedosta Hortensia, eli täytyy muistaa peitellä köynnös sitten.

  ReplyDelete
 29. Mukavaa juhannusta.

  Ihana toi banneri :).

  ReplyDelete
 30. Kiitos samoin! Ja kiitos, niin minustakin :-) Ransu on hyvä poseeraamaan ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!