Thursday, 30 June 2011

Power (dressing?)

Tänä aamuna varttia vaille yhdeksän kävin hakemassa rannasta toivotut vierailijat. Sähkömiehet! Asentaja oli kyllä jo laittanut talooni sähkökaapin, vaan sen kytkemistä ja työn viimeistelyä odotellessa kului pari vuotta... Minulla onkin tapana sanoa, että todellisia mañana-miehiä on turha etsiä Espanjasta, he löytyvät Turun saaristosta!

Tässä vanha mittari, jonka sain säästää ja laittaa takaisin eteisen seinälle muistoksi menneistä. Minulla on myös vanhemman taloni entinen sähkömittari, huomattavasti vanhempi kuin tämä. Se menee varmaan sitten sen talon eteiseen, kun kuisti joskus rakennetaan uudestaan.

Ja tässä uusi! Hohoo! Nyt riittää poweria, voin viimein lainata ystäväni oksasilppuria ja hankkia pakastimen, sillä sain samalla pistorasiat vintille ja eteiseen. Voin laittaa eteiseen lämpöpatterin. Oi autuutta! Tässä on jopa voimavirtapistorasia! Voin hankkia kaikenlaisia koneita ja vempaimia... jee! Kuvitelkaa eilinen pioninkukka-onnellisuuskerroin potenssiin sata.

Äitini tuli Ranskasta ja toi mukanaan kasarihenkisen housupuvun. Se on olkaimeton, siinä on rimpsu yläreunassa, kuminauhavyötärö ja kapeat lahkeet... järkytyin lievästi kun näin sen, mutta pakko myöntää, että hellepäivän iltana saunan jälkeen asu on nappi.
Kasarityylistä minulla on aika vahvat antipatiat, sillä olin silloin pahimmassa teini-iässä ja noudatin juuri niitä karmeimpia: etutukka korkealla heitolla, neonväriset muovikorvikset ja rannekorut, ylisuuret collegepaidat olkatoppauksin plus trikoot, nilkkasukat (neonväriset) kera avokkaiden (kenties valkoiset)... ugh, ugh, väistyy takavasemmalle yökkäilemään... Onneksi tässä asussa ei sentään ole niitä olkatoppauksia!

My Mum brought me a terrible and terrific 80's style pantsuit from France. It is comfortable...

25 comments :

 1. Onnea vaan uudelle sähkökaapille. Minullakin on vielä vanhaa mallia, eli ihan vanhat sulakkeet, eikä noita mitä sun uudessa... Pukusi näyttää hienolta! Näin muuten tänään Suomallaisessa kirjakaupssa Porissa sun kirjan, se oli ihan siinä hyvin framilla puutarhakirjahyllyssä. Selailin ja ol kyllä todella kauniskin!

  ReplyDelete
 2. Vautsi Saila, tossa on tyyliä :D oikeasti tuo on varmaan tosi mukava päällä, nätti kuosikin, oikea helleasu! Mulla oli joskus kyseisellä luvulla 'diskohaalari', semmoinen puuvillainen vetoketjullinen haalari, jossa oli taskuja ja muita lisukkeita. Sitten oli semmoisia kiilakorkoisia 'diskolenkkareita', joita en koskaan kinuamisesta huolimatta saanut.

  Olen hurjan iloinen sähkökaapistasi! Nyt saat pärryyttää koneella kuin koneella ja virtaa riittää, hieno homma!

  ReplyDelete
 3. Ou jee, diskohaalari :-D ja diskolenkkarit :-DDDD hihittelen niin että olen pudota tuolilta. Ai että sitä kasikytluvun karmeutta ja ihanuutta! Peilipallo enää puuttuu.

  Kiitos onnitteluista Auli ja Maria, kyllä tämä lisää elämänlaatua! Saan eteisen puolilämpimäksi tilaksi ja tosiaan vintille se PAKASTIMEN!!! Aiemmin virta ei riittänyt eikä sille ollut tilaakaan asuinhuoneissa, joissa ainoat pistorasiat olivat. Saarella jossa ei ole kauppaa on pakastin painonsa arvoinen asia kullassa :-)

  ReplyDelete
 4. Hymyn sait taas huulille:) Onnea sinulle ja kaikille koneille! Kieltämättä ne edistävät hommien etenemistä;)

  ReplyDelete
 5. Juu ja on kiva ettei enää tarvitse stressata meneekö pääsulake!

  ReplyDelete
 6. Minulla 80-luvun muoti meni ohi lapsia hoidellessa joten minulle ei tule deja-vu-mielikuvia.. Jätä ahkerointi ja eikun riippukeinuun uudessa helleasussa.

  ReplyDelete
 7. Voi valtaisaa, mikä voima-asu! Kyllä tuolla kuule sähkömies kuin sähkömies lakoaa polvilleen (pelkästä shokista :-z) Ei vainkaan, ihana on!

  Mutta että tuo sähkökaappi. UNELMA! Kyllä sulla elämä muuttuu. Oksasilppuri! Työkoneet! Muut vempeleet! Ja Ransu saa muikut ja porsaankyljykset lähijemmaan!! Mitähän Musti pakastaa? Myyriä?

  ReplyDelete
 8. RosaG; kiitä onneasi - sinusta ei ole kuvia kaikenmaailman albumeissa niiltä ajoilta kun ihmiset vielä liimasivat paperikuvia albumeihin, ikuajoiksi muistona tuleville sukupolville maailman karmeimmasta tyylivuosikymmenestä ikinä.
  Riippukeinussa on yksi ongelma - sen toisessa päässä olleet nuoret vaahterat lähtivät purppuratuomen tieltä ja nyt pitää odottaa muutama vuosi että se kasvaa ;-) Ei vaineskaan, kiinnitän maton toisen pään talon seinään kunhan ehdin. Ehkä huomenna...

  Intopii; Ai kas, enpä tajunnut laittaa tuota asua aamulla lähtiessäni miestenhakureissulle saaren rantaan! Siellä kieltämättä odotti kolme salskeaa nuorta miestä :-D
  Juu, Mustin parasta herkkua on tuore lampaanmaksa. Ehkä pakastettukin kelpaa. Pitää kysyä Mustilta. Ehkä sille pitää varata oma lokero? Onhan se sentään isäntäpantteri.

  ReplyDelete
 9. Uhhuh, kapealahkeiset farkut, joihin oli jo silloin vaikea pujottautua sekä olkatoppaukset :D - onneksi vaatteet ovat nykyään toisen tyyppisiä. :)

  ReplyDelete
 10. Saila!! Hyviä uutisia näin perjantai aamuna!! Sä voitit Ramsign-kyltti...Jeehh... Onnea onnea, lucky you!!
  Nyt teen näin että ilmoita mulle Sähköpostiosoitteesi jonka voin antaa Ramsign:lle niin he ottavat sinuun yhteyttä, saat valita kyltti jne. Kyltti tulee suoraan niiltä.
  Kivaa että just sinä voitit :)
  T. Nina

  ReplyDelete
 11. MUOTIBLOGI! Sä laajennat koko ajan :-D

  ReplyDelete
 12. Voi, pakastin on kyllä aika tärkeä. Ihme että olet selvinnyt siellä pitkään ilman pakastinta. Hauska postaus. Auliin liittyen, olen tilannut kirjasi vaikkei mulla ole pihaakaan ja selaillut sitä... Kummallista, että kirjasi tilaamisen jälkeen olen tavallaan saanut pihan, jossa voin käydä, olla lomalla ja puuhata, mieheni kotitalosta, aivan yllättäen. Ihmettelen. Aion syventyä kirjaasi paremmin lomalla, joka alkaa ihan kohta, tämän viimeisen työpäivän jälkeen.

  ReplyDelete
 13. Olet edellä sähköissä verrattuna Männiköllä, meillä vielä tuo mittari käytössä jonka laitat koristeeksi seinään, pitäisiköhän uusia sähköt???

  Mullakin on ollut systerin tuoma ruusukuvioinen haalari suoraan Pariisista tuotu 80-luvulla. Ei ole tallella, mutta haalarisi toi muistoja mieleen, ei se nyt niin kamala muoti ollut, silloin itse tykkäsin kovasti ;)

  ReplyDelete
 14. Huomenta kaikille!
  Sirpa ja Kollo; Uhhuh! :-D

  Mid Eden; Oi ihanaa, laitan sulle sähköpostiosoitteeni (tai sulla varmaan on se jo). Tuhannet kiitokset, ihanaa!

  Zepa; No onhan sullakin (turkis)muotiblogi...

  Paula; Kyllä sitä selviää mutta moneen kertaan olen pakastinta kaivannut. Hassu asia tuo kirjan ja pihan yhteys! Toivottavasti siitä saa vinkkejä myös vanhan maatalon adoptiopihasi hoitoon.

  Maiju; Ei se kamalaa ollutkaan, silloin ;-) Minäkin tykkäsin (silloin...)
  Ei kai sähkökeskusta tarvitse uusia ihan vain siksi että haluaa uuden, mutta kun minä tulen tarvitsemaan suurempaa virtamäärää, esim. tavallisen kokoinen hella ei ole tullut 16 ampeerin pääsulakkeella kysymykseen, eikä monen koneen käyttö joita olisi tarvinnut esim. remonttitöissä.

  ReplyDelete
 15. Onnea, onnea, onnea vaan uuden sähkökeskuksen ja haalarin johdosta!

  Jaa niin ne kasariajat, joo ...
  Nimim. toinen -71 syntynyt.

  ReplyDelete
 16. Ou nou, me ollaan samaa vuosikertaa! Tai siis, oiva vuosikertahan se, mutta että eli varhaisteinivuodet 80-luvun puolivälissä - huh huh :-D

  ReplyDelete
 17. Oli se aikamoista ... muistan kun hiki hatussa painoin kesäduunia, että saisin ostettua himoitsemani MicMacin stretchfarkut, joissa oli ohutta pystyraitaa. Maksoivat muuten siihen aikaan 360 MARKKAA - joka oli karsea summa ja siihen hintaan sai mopata melkoisen monta kerrostalon porraskäytävää kesän aikana.

  ReplyDelete
 18. Saila, oi kuinka osuva ilmaus: adoptiopiha. Kiitos oivalluksesta.

  ReplyDelete
 19. Juu Micmac :-D ja ne pystyraidat stretchhousuissa... Olikohan se Dingo vai Duran Duran (varmaan molemmat) jolla ne ekan kerran näki ja sen jälkeen oli pakko saada! Muotiliikkeitä nuorille ei siloin ollut niin paljon kuin nykyään, ehkä hinnatkin oli sen mukaiset.

  Paula; ole hyvä vain ;-)

  ReplyDelete
 20. Saila: Sullahan on ollut siellä varsinainen joulu! Uudet sähköt ja haalarit :D Voin kyllä kertoa, ettei se 80-luku vaikuta yhtään sen paremmalta näin jälkikäteen myöskään vuosimallista 66. Haalarit on kyllä makeet!

  ReplyDelete
 21. Jeh, jeh, älä muuta sano, vaikka en punalakkisia valkohapsisia gubbeja olekaan nähnyt hiippailevan nurkissa. Haalarit on ennen kaikkea ilmavat ja mukavat!

  ReplyDelete
 22. Etutukka jne... Jepjep! Sun projektin etenemistä on kyllä tosi kiva seurata!

  ReplyDelete
 23. Ai tuttua sielläkin :-D Kiitos Viivi! On sitä kiva seurata näin paikan päältäkin.

  ReplyDelete
 24. Olipas täällä paaaaljon lukemista! En ehtinyt lukea mitä muut kirjoittavat joten suonet anteeksi jos toistelen samoja kommentteja. Housuasu on aivan mahtava ja sopii Sinulle! Mulle ei tule tuosta kasariviboja, enemmänkin sellainen seventies hippityttö -feelis :) Mañana-miehet naurattivat taas ihan hirmusesti, vai saaristosta sellaisia löytääkin..

  ReplyDelete
 25. No mutta eihän sitä nyt kaikkea tarvitse lukea! Menee blogeihin kaikki vapaa-aika jos niin tekee... mielenkiintoiset jutut tulee minullakin silmäiltyä tai tarekmminkin luettua, silti. Etei vaan missaa mitään kiinnostavaa ;-)
  Noista kukkasista ja rimpsuista tulee tosiaan 70-lukukin mieleen, mutta kapenevat lahkeet viittasivat minusta enemmänkin 80-luvun puolelle!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!