Monday, 3 October 2022

Lokakuun kalenteripoika

 Nyt juhlitaan!

Mmmm... mitä?

Huomenna, 4. lokakuuta, vietetään Ransun syntymäpäiviä (14 vuotta jo!). Samalla vietetään Ransun nimipäiviä, sillä silloin juhlivat kaikki muutkin Franz Sanchezit maailmassa. Lisäksi vietetään maailman eläinten päivää ja käynnistyy maailman eläinten viikko!

(venytys)

Hyvä. Juhlitaan sitten. Mutta voisin kertoa, mitä meille kuuluu.

Me rentoudutaan.

Myös sylikkäin, mutta ei kyllä koskaan Mustin aloitteesta.

Ulkona mamma valittaa, ettei saa musta kuvaa, kun tungen itseni päin kameraa aina, kun se kiinnittää muhun huomiota.

Miten niin ei saa kuvia.

Ihan hyvin tämä sujuu.

No nyt, sanoi mamma. Vaikka olin näin kaukana!

Puspus, lähettelen lentopusuja sitten.
Mamma halusi, että poseeraan tässä kun on syysmyrkkylilja kukassa (tuo valkoinen).

Tässä kuussa mut skannataan. Että selviää, onko sientä vielä ja missä. Nenän patti ei ole hävinnyt, eikä itiöpesäkkeetkään sieraimissa mamman mukaan. Asia täytyy tutkia.

Ransun lentopusuilme.

Mustilla on jotain tutkimuksia myös. Hei Musti, mitä sulla siellä on?

Otetaanko matsi?

Ai ei oteta.

Iloista eläinten päivää!

44 comments :

 1. On tuo sinun turkkiin hieno; kohta onkin taas talvi ja turkille on tarvetta! Onnea myös jokaiselle tassulle; Ransulle tuleekin siis tosi monta onnea kun on kaksinkertainen juhla! - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Huomenna on superjuhlat, muistakaa tekin vaatia paljon nameja ja huomiota! RANSU

   Delete
 2. Onnittelut Ransulle ja myös mammalle nimipäivän johdosta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Meillä onkin koko perheen juhlat. Onnea teidän kaikille karvakuonoille, hyvää eläinten päivää ja -viikkoa!

   Delete
 3. Suorastaan Ransun viikko😻 Nauttikaa ja onnea paljon myös Mustille 😻 sekä tietysti Sailalle 😘 Puszi-puszii 🖤
  - Pirkko ja pojat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, hyvää eläinten päivää ja viikkoa myös koko teidän eläimelliselle perheelle!

   Delete
  2. Kiitämme, hurrhurr

   Delete
 4. Ihana untuvapöksy. On teillä ihanaa kölliä pehmopedillä, mahtuuko mamma juuri ja juuri sinne väliin kun on niin strategisesti siellä sänky vallattu. :D ♥ Paljon onnea ja myös kivaa Sailan päivää. Bilettäkää ankarasti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi otin jo queen size -talvipeiton käyttöön, niin siitä riittää aina joku kulma minullekin :-D
   Kiitos! Hyvää eläinten päivää ja viikkoa myös Aapelille!

   Delete
 5. Onnea Ransu, rapsuja sinulle ja Musti-pastorille. Onnittelut myös mammalle nimppareiden johdosta! -erja

  ReplyDelete
 6. Ihanalle kalenteripojalle Onnittelut juhlapäivään. Sateista Sailan päivää ja onnea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos meiltä! Täällä paistaa upeasti aurinko tänään, mahtava puutarhapäivä. Sankari on kyllä sängyssä sulattelemassa aamupalaa.

   Delete
 7. Onnea teille kaikille nimi-, syntymä- ja eläintenpäivän johdosta ❤️❤️❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, teidänkin residenssiin mukavaa eläinten päivää ja -viikkoa!

   Delete
 8. Onnittelut kaikille : Sailalle, Franzulle ja Mustille -
  tuntuu, että pitkä kesä on takana Milanon reissuineen ja koronoineen - usva leijuu järven yllä ja tekee maiseman pastellitauluksi - hyvää syksyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me kiitämme ja toivotamme sinullekin hyvää syksyä!
   Voi sentään, kesääsi on mahtunut niin kivaa kuin ikävääkin. Toivottavasti olet jo kunnolla terve. Syksyssä on paljon kauneutta! Helpottaa sekin, että puutarha ei enää kärvistele kuivuudessa.

   Delete
 9. Lämpimät onnittelut Ransulle! Tuo karvakasa näyttää niin silitettävän pörröiseltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu kiittää! Pehmoinen hän tosiaan on.

   Delete
 10. Onnea Ransu! Onnea Saila! Onnea kaikki maailman eläimet!!

  Lentopusuja Ransulle. Täältä näin kaukaa ei voi pussata muuten kuin lentopostina, muuten kyllä pussaisin tavallisesti. Ehkä pussaan sen sijaan Arttua sitten kun se vuodevaatelaatikosta tulee esille. Meni sinne nyt levolle oltuaan ensin koko aamun aivan höpö. Mutta Ransulle joka tapauksessa monta lentopusua syntymäpäivän kunniaksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, eläinten ja ihmisten puolesta! Sinne teillekin isot tai pienet onnittelut, toiveiden mukaan. Kaikki eivät halua isoa hössötystä ;-)
   Eikös Lupsua saa pussata? Täältä tulee vastauspostissa mojova muiskaus Artulle ja sopiva huomionosoitus Lupsulle.
   Ransu kiittää pusuista, kävin välittämässä ne hänen tassuilleen ja masu-untuvilleen.

   Delete
  2. Arttua pussasin oikein monta kertaa ja vielä viimeksi yhdesti nenän päälle! Ja sattui niinkin sopivasti, että myös Lupsulle sai kuin saikin antaa pusun. Lupsulla sattui sellainen hetki, kun muutenkin hellyyskohtaus teki tuloaan. Lupsu muuten puskee yllättävän kovasti niin pieneksi kissaksi, kun oikein perusteellinen hellyyskohtaus iskee.

   Delete
  3. Ooh, hyvä ajoitus!
   Mulla on muuten ongelmia teille kommentoinnissa, mutta se voi kyllä johtua jostain. Aiempaan vesipostaukseen kirjoittamani kommentti ei näköjään ikinä mennyt läpi, en kyllä enää muista mitä kirjoitin :-( Nyt yritin jättää eläintenpäiväpostauskommentin, mutta en ole ihan varma, onnistuiko sekään. Ei näy mitään, vaikka systeemi väittää, että kirjoitin jo identtisen kommentin, kun yritän uudestaan. Hö.
   Mutta tiedoksi: teitä ei ole unohdettu eikä teitä ole diskattu (eikä toivottavasti myöskään tiskattu)!

   Delete
  4. Kiitos kun sanoit, että on ongelma kommentoinnissa. Kävin katsomassa ja Worpress oli laittanut ne roskapostiin! Kyllä eivät kuulu sinne. Toivottavasti jatkossa tulevat läpi, ja ainakin mun pitää muistaa käydä säännöllisesti kurkistamassa. Wordpress on käynyt tyhmemmäksi ajan myötä. Ei se ennen tuollaisia tehnyt. Tosin Blogspot sitten taas hävittää mun kommentteja säännöllisesti. Julkaisu-napin painamisen jälkeen se vain katoaa. Luulen sen liittyvän jotenkin evästeisiin tai johonkin.

   Ei meitä ole tiskattu. Paitsi Arttu joskus tiskaa häntänsä: jos on altaassa liossa kippoja, se saattaa uittaa häntäänsä tiskivedessä aika pitkäänkin. Sen häntä on niin pitkä ja karvainen, ettei se ehkä edes huomaa :-D

   Delete
  5. No jopas sentään! Olipa hyvä, että tuli mainittua. Olin nimittäin juuri ennen tuon kommentin kirjoittamista käynyt blogissasi yrittämässä kommentointia. Ongelma alkoi, kun luin blogeja tabletilla ja se huomautti, että wordpress-salasanani on liian helposti arvattavissa ja muutin sen. Näköjään wordpress on alkanut tehdä samaa kuin blogger, kun täälläkin todella monia vakkarikommentoijien kommentteja on mennyt tarkistettavaksi. Nykyisin tulenkin tsekkaamaan kommentit suoraan hallintapaneelin kautta, josta näen kaikki tarkistuksessakin olevat. Mutta se on tosi ikävää, että kommenttisi katoavat kokonaan!
   Arttu on niin hassu poikanen ! :-D <3

   Delete
 11. Onnea sinulle Ransu! Olet suloinen :) Tai olettte molemmat :) Toivottavasti tutkimukset menee hyvin, eikä sinun tartte jännittää.
  Minä luulin, että tuo paini on enemmän pienten juttu (Frodo vie Merriltä hermot), mutta näköjään se jatkuu ikuisesti. Ei kerrota Merrille......

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja hyvää eläinten päivää teillekin!
   Ikävä kyllä, Merri, mutta pikkuveljen (pikku riiviön siis) osa tuntuu jäävän päälle. Kunpa kamerassani olisi videotoiminto, Ransu meni läiskimään Mustia vasemmalla ja oikealla suoralla tuohon kuusen eteen, mutta se ei kuvissa näy. Mustillakin menee hermo Ransuun usean kerran päivässä.

   Delete
 12. Replies
  1. Kiitos ja hyvää eläinten päivää sinnekin!

   Delete
 13. Ihanaa Ransun päivää ja kasapäin lentopusuja Saaripalstan suuntaan <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, kiitos! Vastaanotin ne juuri tässä, tulin sisään, kun kuulin, että Unnalta oli tullut viesti! <3

   Delete
 14. Oikein paljon onnea, hyvää eläinten viikkoa ja kaikkea hyvää muutenkin, sinne teille kaikille <3. T. Raija

  ReplyDelete
 15. Onnittelut ihanalle karvapöksyiselle Ransulle tätäkin kautta. Hän on nyt poika parhaassa iässä.
  Ja sinulle myös.
  Tsemppiä skannaukseen. Toivottavasti sen avulla löytyy selventävää tietoa ja apua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu ja minä kiitämme! Toivottavasti skannauksessa ei paljastu mitään todella ikävää. On mahdollista, että Ransulla on sientä myös esim. keuhkoissa tai aivoissa, vaikka se on onneksi reipas ja omaa hyvän ruokahalun, niin olen suht luottavaisin mielin. Tosin jo pelkästään se, että sillä on sieni-infektio, on huono uutinen. Merkitsee alentunutta immuniteettia.

   Delete
 16. Monta hyvää syytä juhlaan💕 Voi noita Ransun pöksyjä, hurmaavat😻 Vaan onpa hänellä jo ikää, tuntuu että juurihan oli ihan poikanen vasta, ja nyt jo miehen iässä❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, ihan vasta oli pieni poikanen! Ransuli on niin ihana karvaturri. Toivon, että meillä on vielä yhteisiä vuosia.

   Delete
 17. Voi ei! Minulta oli jäänyt tällainenkin tärkeä merkkipäivä huomaamatta! Valtavien pahoittelujen kera myöhästyneet nimipäivä-, synttäri- ja eläintenpäivä-/viikko-onnittelut! Ransu on halittavan pehmoisen näköinen muhkeassa turkissaan. Ja hienosti nuo kuvat onnistuvat, vaikka mamman mielestä pitäisi pysyä kauempana kamerasta. Jatka vaan Ransu samaan malliin niin sängynvaltaamista kuin poseeraamistakin! Pidetään peukkuja, että sienipatit häviäisivät yhtäkkiä taivaan tuuliin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! Vielä on eläinten viikkoa päivän verran, muistathan antaa Karolle herkkuja ja huomiota korkojen kera kaikkien menetettyjenkin päivien edestä.
   Ransu huolehtii tälläkin hetkellä siitä, että en pääse petaamaan sänkyä. Näin tuulisina/sateisina syyspäivinä käy joskus niin, että kun avaan sängyn (petivaatteet sivuun siis) aamulla tuulettumaan, niin siinä on koko loppupäivän ajan jompikumpi pojista, petaaminen jää kokonaan. Toisaalta onpahan sänky valmiiksi auki iltaista sänkyynmenoa varten.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!