Sunday, 3 June 2018

Odotimme sadetta

Perjantai-illaksi oli ennustettu mahdollista sadetta klo 23. Silloin taivaalle kertyi pilviä ja tuli merkillinen punertava valo. Ystävä kuvaili sitä hyvin maailmanlopun tunnelmaksi.

Waiting for the Rain
... that never came. Dramatic clouds came and went and did not shed a drop. The light was strangely red.


Kiersimme Ransun kanssa ympäri pihaa. Tunnelma oli odottava. Tuuli oli lähes tyyntynyt ja linnut hiljentyneet.

Etelän suunnassa taivas oli oudon sininen, kun muuten maailma oli mennyt punertavaksi.


Dramaattisin taivas oli lännessä, sillä pilvet vyöryivät luoteesta.

Odotimme virkistäviä pisaroita, mutta mitään ei tullut!

Höh.
Uutta sadetta odotellessa – hyvää yötä!

34 comments :

 1. Onpa jännä tunnelma, ihan kuin luonto olisi valmistautunut sateeseen.
  Meillekin luvattiin perjantaiksi sadetta. Ja tulihan sitä, mutta vain noin 5 minuuttia. Sateen jälkeen ei huomannut, että yhtään pisaraa olisi koskaan tullutkaan. Täälläkin odotellaan kovasti sadetta, mutta kivahan se oli monien eilinen juhlapäivä oli upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin valmistauduin sateeseen, odotin vesi kielellä pihalla seisten :-D
   Voi ääh. Pikkuinen sade ei paljon auta. Eikä välttämättä isompikaan. Muistan viime kesän kuivuuden jälkeen tulleen koko yön sateen, kun menin sen jälkeen nostamaan surkeita pikku perunoita. Maan pinta oli kostea parin sentin syvyyteen, mutta sen kerroksen alla multa oli pölisevän kuivaa, ihan järkyttävä havainto.

   Delete
 2. Meilläkin on ollut monta kertaa jo odotuksia sateesta. Eikä sadetta tule. Kolmea pisaraa ei lasketa, kun ne eivät kastele.
  Jännä tunnelma tosiaan. Monena vuonna sinä olet odottanut sateita, kun lähes koko muu maa on saanut sateita. Nyt taitaa lähes koko maa odottaa jo sateita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kolme pisaraa sadetta tee, mutta olisin silti ollut kiitollinen niistäkin, kun yhtäkään pisaraa ei ole tullut nyt 29 päivään.
   Nyt on melko erikoinen kesän alku koko Suomessa. Enkä minäkään muista, että nurmikko olisi alkanut kuivua karrelle jo toukokuussa.

   Delete
 3. Ylen mukaan kuukausi siitä kun viimeksi on Tampereella satanut pisaraakaan. Ja sen kyllä huomaa. Sade olisi nyt kova sana!

  ReplyDelete
 4. Täällä kävi hieman samalla tavalla. Odotimme sadetta saapuvaksi, mutta ei se ikinä tullut. Ensi kerralla sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että. Uusi yritys on luvassa tiistaina, jälleen 50 % todennäköisyydellä tuleva sade. Ainakin tänne. Toivottavasti sinnekin!

   Delete
 5. Ei tullut täälläkään...Pilviä kerääntyi ja sitten taas hävisivät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi että. Juuri eilen oli ystävien kanssa puhetta, että jos juhannuksena on edelleen näin kuivaa, kuinka monta metsäpaloa silloin onkaan vaarassa syttyä kaiken retkigrillaamisen myötä. Toivottavasti joka iikka ottaa asian vakavasti.

   Delete
 6. Komeat värit ja pilvimuodostelmat. Tummaksi meni maailma perjantaina täälläkin, mutta vettä ei saatu pisaraakaan. Vapun jälkeen ei ole satanut, joten muutamalla tipalla ei tätä kuivuutta hoideta. Tällainen kesä tällä kertaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hurjaa. Tai kivaahan aurinkoinen kesä on, sitä kaikki odottavat. Mutta olisi ihan kivaa, ettei kasvit kuolisi!

   Delete
 7. Onpas todellakin jännä valo! Se tunnelma on erikoinen, kun kaikki hiljenee ja todellakin tuntuu, että koko luonto odottaa jotakin. Harmi ettette saaneetkaan vesisadetta. Manuli tosin ainakaan ei näytä asiaa kovin raskaasti ottavan, vaan manulimaiseen tapaan pääsee helposti asioista eteenpäin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä on ihana meininki, kun tuuli ja linnut hiljenevät. Puoli tuntia noista tummimmista pilvistä alkoi luoteistaivas vaaleta ja linnut alkoivat taas visertää. Siitä melkein tiesikin, että sadetilaisuus oli ja meni.
   Onneksi manuleiden maailmassa on aina uusia mielenkiintoisia asioita - kuten se, että mennään manulimamman kanssa sisään ja laitetaan iltapalaa.

   Delete
 8. Sitä odetellan täälläkin....sitä sadetta. Eilen illalla täällä oli vähän sen näköistä, että sanoin jo miehellekkin, että nyt se tulee...siis se sade, mutta eipä näkynyt..:)

  ReplyDelete
 9. Toissayönä pe-la täällä satoi. Sen jälkeen eli eilen nähtiin nuo pilvet, mutta kolme pisaraa sieltä tuli vaan taksin ikkunaan kun ajelin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silloin tännekin piti tulla sade pe-la välisenä yönä, mutta ohi meni niin että viuhahti.

   Delete
 10. Hienot kuvat. :) Odotuksen aistii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tunnelma oli todella jopa jännittynyt (ainakin minun osaltani :-D )

   Delete
 11. Odottavan aika on pitkä! Olin eilen puutarhakaupassa ja tumma pilvi meni ohi. Sade olisi tilauksessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä sadetta on nyt odoteltukin. Pilvi peitti vähän aikaa sitten auringon, erikoinen sääilmiö viime viikkoihin tottuneelle :-D Mutta nyt taas paistaa.

   Delete
 12. Ensi viikolla pitäisi sataa kolme päivää, ti, ke ja to. Toivon, että sää ennustus on oikeassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa lupaavalta! Tänne päin on ennusteessa sadetta vain tiistaina, ja silloinkin vain 50 % todennäköisyydellä. Silti, jos se saderintama pysyttelee koko päivän päällä, niin varmaan siitä jotakin tänne sataakin, toivottavasti.

   Delete
 13. Kyllä normaalikesinä noista pilivistä vettä sattaa. Kuivoo on tiälläkin ja kovasti saitta toivotaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä saaristossa pilvet menevät usein äkkiä yli ja satavat muualle... niin tälläkin kertaa. Toivottavasti saadaan pian sadetta.

   Delete
 14. Samat toiveet täälläkin... viljapellot huolettaa, kun alkaa jo kohta kellastua. Onpa kyllä hienoja kuvia, hyvin oot saanut sen punaisuuden esiin. Monesti iteki koittaa kuvata vastaavia mut ei se koskaan näy kameran kautta oikein. 😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi kamerani on aika hyvä ja siinä on valkotasapainon säätö, niin värit menevät useammin nappiin. Toivottavasti saamme sadetta!

   Delete
 15. Olipa hieno valo kuvissasi! Meillä satoi perjantaina viisi minuuttia, juuri niin, että siitepöly merkkaantui auton konepellille, maa ei kastunut ollenkaan. En olisi viime kesän jälkeen uskonut odottavani sadetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sade on niin tarpeellista, sitten sen huomaa, kun sitä ei ole... huolestuttaa veden riittäminen kaivoissa, tänäkin kesänä ja nyt ehkä enemmän kuin minään vuonna aiemmin.

   Delete
 16. Meillä on tänään tullut vettä hiukan, pitkästä, pitkästä aikaa. Kukat ja luonto melkein huutaa vettä. Ensi yönä ehkä enempi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa! Tännekin on nyt luvassa sadetta ensi yölle, huomiselle ja ehkä vielä sitäkin seuraavalle yölle - on lupaavaa, että sateen todennäköisyysprosentti ennusteessa koko ajan kasvaa :-)

   Delete
 17. Hienot kuvat! Arvaa mitä: Meillä sataa just parhaillaan vettä! Niin tervetullutta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jipii! Mahtavaa :-) Täällä vielä aurinkoista ja hyvin puuskaista, mutta yöllä pitäisi tulla helpotusta kuivuuteen tännekin.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!