Monday, 13 September 2010

Oikeasti

...tänään satoi. Nuo aurinkokuvat olivat joltain toiselta aamulta kuin tänään. Tänään oli tällaista:

Mitä täydellisin englantilainen puutarhasää siis. Niinpä istutin uusia kasveja englantilaiseen puutarhaani: ritarinkannuksia, Portland-ruusun, tähtiputkea, tuoksukurjenpolvea, syysleimua, laventelia ja helmihyasinttia.

Tulipa kotoisa olo kun tihkusade valui otsaa pitkin kilpaa hien kanssa, välillä rankkasade piiskasi selkää, savi tarttui painavana lapioon ja saappaisiin. Mäyräkoira-saappaanpohjanpuhdistaja -rassukan selkä meinaa taittua mutavyöryn alle.

15 comments :

 1. Tulee varmasti kaunista keväällä ja kesällä.
  Mä olen myös ihaillut kaakelien tiivistä vanhan ajan ladontaa mm. Yrjönkadun uimahallissa, mutta sinä saatkin ihailla kotona. :)

  ReplyDelete
 2. Olipa sulla oikein työmiehen keli. Katselin aamulla nettitutkasta, että saderintama taitaakin mennä ohitse pohjoispuolelta, niinkuin menikin. Siispä: otin ruskakuvia mitä parhaimmassa säässä.

  ReplyDelete
 3. Kyllä vain. Tuli ihan ajat Englannissa mieleen, kun tein siellä puutarhurin hommia opintojeni ohessa. Siellä on aina märkää. Oma maani on todellista savea, vanhaa merenpohjaa, millaista myös ne paikat missä satuin Englannin maaperää kaivamaan olivat.
  Huomenna pitäisi olla kuivempaa, sitten keskiviikkona tuleekin varsinainen Esterin päivä ;-)

  Yrjönkadun uimahalli on kyllä hieno, ei keittiöni nyt ihan sitä tasoa ole Tuire :-) On silti kiva ihailla taidolla toteutettuja yksityiskohtia, varsinkin kun ne ovat kotona.

  ReplyDelete
 4. No voi vihvilä. Miksei meillä sada, uhkaa vaan? Hieno keli sulla on ollut. Ja ihanat saappaat!!

  Piha todella kaipaisi jo vettä vaikka viikon ajan. Viimeisissä istutushommissa olen tajunnut, miten kuiva maa on pinnan alta. Ihan rutisee. Kasveja käy todella sääliksi...

  Tuo sun peurankarkotusaita on kiinnostava vaikkei meillä peuroja olekaan. Haluan oikeasti nähdä, miten sen kasvatat!

  ReplyDelete
 5. Kylläpä sade on ihanaa. Lauantaina kun jaon syysleimuja, huomasin, että meilläkin maa oli aika kuivaa. Nyt meillä sataa, vaikka säätiedoitus lupasi poutaa ; ) Mahtavaa !!!!

  ReplyDelete
 6. Tuommoiset samalaiset mutapaakut ( savea siis ) mullakin oli aikanaan kun puutarhaa perustelin. Savi on siitä vinkeää että sehän ei mokoma meinaa millään lähteä edes vedellä pois...
  Mutta säähän oli mitä mainioin istuspuuhiin..
  Muuten hokasin vasta äsken ton sun nettipuodin...kävinkin jo kurkkimassa ja taitaa pitääkin tilata jotain...;=)
  Mukavaa viikonjatkoa Saila.

  ReplyDelete
 7. Tervetuloa ostoksille Tuija!
  Vaikka eilen satoi aamulla rankasti ja loppupäivän tihkuisesti tai kuuroina, oli maa paikoitellen pinnan alta aika kuivaa. Nyt aurinko paistaa ihanasti!
  Nuo saappaat on muuten oikeasti hyvät, niissä on metallikärkivahvistus - ei haittaa jos lyö lapion varpaisiin - ja pohjavahvistus: hyvä maata kaivaessa, kun pitää painaa lapio jalkapohjalla lujaa maahan tai jos sattuu astumaan naulaan.
  Sari, pistin sen leimun nyt kukkapenkin reunamalle, jossa vesi ei niin seiso vaan maa viettää vierestä kivikon kautta ojaan. Ehkä se saa siinä reunassa myös härmää karkottavaa tuulenvirettä.

  ReplyDelete
 8. Ompas siellä ollut kurja kukkien istutus ilma,täällä myös on satanut koko päivän,harmittaa,mut ei mahda mitään,syksy on sellaista!

  ReplyDelete
 9. Eikun oikeasti tihkusade on minusta ihana kukkien istutussää, Tansku! Siinä tulee kuitenkin hiki, vaatteet kostuu siksi muutenkin, tihku vähän virkistää oloa. Multa tuoksuu tavallista enemmän ja kasvit pysyvät virkeämpinä. Ainoa vain, että askeleet käyvät raskaiksi kun savikokkareet tarttuvat saappaisiin. En käy missään jumpassa muuten, niin sen voi ottaa sitten kuntoilun kannalta.

  ReplyDelete
 10. Täälläkin tänään sataa tihuuttaa ja aivan harmaa päivä. Onneksi keräsin eilen yrttejä kuivattavaksi, etten lykännyt.
  Nuo eiliset kuvasi, niissä on upea valo. Kuvailemastasi peura-aidasta en ole kuullutkaan, hieno idea.

  ReplyDelete
 11. Hatunnoston arvoista tuollainen savessa konttaaminen. Tollanen tarrautuva klimppisavi vie meikäläiseltä kyllä kaikki intressit kaivamiseen :D

  ReplyDelete
 12. Niin joo. Hupinsa kullakin ;-)

  ReplyDelete
 13. GEO lehdessä oli juuri artikkeli otsikolla "Sade kirkastaa ajatukset". Huono sää kun saa ihmisen huonolle tuulelle niin kroppa reagoi negatiiviseen mielialaan hälytyssignaalina, mikä tarkoitta sitä että täytyy valpastua. Lisäksi artikkelissa sanotaan, että näin ihminen kiinnittää enemmän huomiota ympäristöönsä ja saa muistamaan tapahtumat paremmin. Tähän kyllä lisäisin, että jatkuva huono sää ei kyllä varmasti ole hyvä mielentilalle. Sadepäivä silloin tällöin on ihan ok.

  Otetaan siis ilo irti sadepäivistä!

  ReplyDelete
 14. Kuulostaa ihan loogiselta! Itselleni ainakin sattuu eniten haavereita helteellä ja aurinkoisella kelillä, kun on tuudittautunut siihen ,että kaikki on täydellistä kuin elokuvissa eikä mitään voi tapahtua.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!