Saturday, 11 September 2010

Lehdistökatsaus

Tupani päältäavattavia, sivustavedettäviä penkkivuoteita tyhjentäessäni löysin kasan varhaisen 70-luvun lehtiä. Penkit siirrettiin navettaan talon kengityksen tieltä, ja kiinnostavimmat lehdet otin luettaviksi. En nyt ajatellut säilyttää näitä maailman tappiin saakka. On kuitenkin kiinnostavaa lukea lehtiä ajalta, kun itse oli vain muutaman vuoden ikäinen.

Tämä kirjasintyyli on tullut taas muotiin. Lehtipisteen logo on säilynyt lähes ennallaan. Tätä 70-luvun kellanruskeaa värimaailmaa luulisi retromuodin myötä näkyvän enemmänkin.

Tupakkamainos vaikuttaa lähes eksoottiselta, niin pitkään aikaan niitä ei enää ole ollut.

Apu testasi Helsingin vastavalmistuneet Inter Continental- ja Hesperia -hotellit.

Mantelina pohjalla M.A. Nummis -paperinukke!

5 comments :

 1. Kiva löytää ja mielenkiintoista aina lukea vanhoja lehtiä. Niissä huomaa miten muoti ja sisustusjutut kiertävät vuosikymmenien päästä uudelleen pinnalle. Sekä ajankohtaiset jutut; huomaa että samoja asioita on mietitty jo aiemminkin...

  ReplyDelete
 2. Ihan totta. Mutta paperinuket ovat kyllä ihan kadonneet aikakauslehdistä.

  ReplyDelete
 3. Todellista aikamatkailua, tupakkimainokset ja kaikki! Itse muistan leikelleeni Seura-lehdestä julkkispaperinukkeja naapurin hoitotädin luona.

  ReplyDelete
 4. Paperinuket olivat ihan must kun olin pieni! Itse asiassa ala-asteella sain huomautuksen opettajalta, kun ystäväni kanssa tehtailimme salaa omia paperinukkeja keskellä koulutunteja... harrastus vei mennessään... Jouduin nolona viemään huomautuksen kotiin vanhemmilleni.
  Jotenkin nuo lehdet näyttävät niin tutuilta, mutta sen tajuaa samalla, että tästä ajasta on niiiiin kauan! Noiden Neuvostoliitto-lehtien olemassaolosta en edes tiennyt ennen kuin löysin niitä täältä. En ollut koskaan kuullutkaan. Niissä esitellään Neuvostoliiton kulttuuria, arvatenkin suodattimen läpi.

  ReplyDelete
 5. Aika päheetä meininkiä :D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!