Wednesday 29 March 2023

Koska kukkii -haasteen kolmas arvaus

 Kun helmikuussa arvailin kukinta-aikoja, tuumailin, että ensimmäiset 'Pickwick' -kevätsahramit tulisivat kukkaan 27.3. Kerroin, että niiden päällä on 10 cm lunta.

No – nyt niiden päällä on vähintään saman verran. Ja tämä muotopuutarha on puutarhani vähälumisimpia paikkoja.

Viime viikolla raportoin monista 'Hippolyta' -lumikellojen kukista. Tänään vain niiden keskellä kasvava ranskanruusu 'Hippolyte' näkyy.

Monin paikoin lunta on 30 cm, enemmän kuin koko talvena. Musti on sisukkaasti kahlannut ympäri tiluksiaan.


Portaalle asetettu uusi esikkoruukku. Enpä arvannut kaupunkiin lähtiessäni, millaisia kelejä tulee. 

Eipä tässä muuta.


Kevätsahrami Crocus vernus
Ranskanruusu Rosa Gallica-Ryhmä

18 comments :

 1. Meille tuli muutaman päivän aikana kovasti lunta, onneksi eilen saatiin lumityöt tehtyä, ennen sanottiin, että uusi lumi on vanhan lumen surma. Terkuin Sesse

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisikin! Tuntuu, että sitä vain kertyy. Toisaalta kevätaurinko sen nopeasti sulattaa. Löysin äsken pihalta yhden kevätkurjenmiekan nupun tulossa lumen läpi! Ihanaa!

   Delete
 2. Joo tiedän tunteen. Ei muuta.

  ReplyDelete
 3. Vaikea on edes vitsiä vääntää kevään etenemisestä. Ei muuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosiaan on. Tämä tällainen syö ihmistä.

   Delete
 4. Replies
  1. Jos ei ole, haen haulikon ja alan ampua taivaalta satavaa lunta.

   Delete
 5. Jo riittäis tämä lumentulo...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella! Onneksi nyt aurinko paistaa eikä ennusteessa näytä lumisadetta olevan. Toivon todella, että teillä on sama juttu!

   Delete
 6. Kylläpäs on sielläkin paljon lunta satanu. Meillekkin satoi tästä viimesestä sateesta 20cm. Mutta maalämpö toimii, ojissa vesi on liikkeellä ja patopumput järvenrannalla olevilla viljelyksillä on pitäny käynnistee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä vain tuli ja tuli, isoina hiutaleina. Maa on kyllä sula ja hyvinhän tuo lumivaippa nyt kasveja suojaa, kun yöllä on kova pakkanen.

   Delete
 7. Viime päivien sää ei ole pahemmin naurattanut. Ei nytkään, kun mittari näyttää -12. Kuvaavaa on, että eilen suurin ilonaihe oli, kun ei tarvinnut lähteä lumitöihin. Tuntuu, kuin joku kiskoisi toistuvasti maton jalkojen alta. No, kyllä tämä vielä iloksi muuttuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei naurata puutarhaihmistä ei. Meilläkin oli yön alin -13. Huh huh. Todella hieno päivä kyllä, aivan tyyni eikä taivaalla pilvenhattaraa - silti on yhä pakkasta, vaikka aurinko paistaa jo korkealta! Saisi kyllä lämmetä!
   Se on sentään jotakin, ettei lumitöihin tarvinnut mennä. Ehkä viikonloppuna säntäilemme ympäri pihaa piippoja bongaillen ja tämä karmea takatalvi on muisto vain!

   Delete
 8. Oh wow! What a snow! Unbelievable! It should be spring he-he!

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're in luck to be in another country, any nearer and I'd punch you in the face ;-) This is SO NOT amusing! This is why people commit suicides in the spring!

   Delete
 9. Ohhoh, tulipas teille talvisen näköistä! Edes meille ei satanut noin paljoa kerralla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kerrankin meni niin päin! Onneksi kukkia alkaa vähitellen tulla esiin. Auringossa lumi vajoaa nopeaan. Kunhan ensin aamulla vauhtiin pääsee jääkylmän yön jälkeen.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!