Tuesday, 5 September 2017

Kirkwall

Kirkwall on Orkney-saarten pääkaupunki, vilkas satamakaupunki. Pyhän Magnuksen katedraali on vaikuttava 1100-luvun rakennus ja sen torni näkyy kauas merelle.

Surprising Homeliness
Orkney's capital seems magnificent in pictures, with its grand old cathedral, but when I got there it felt cosy to a surprising degree. Lovely welcoming people, lovely shops that sell local yarn and goodies, a busy port – what more do you need?

Orkney-saaret ovat tunnettuja siitä, että niissä ei ole puita, mutta etenkin kaupungin suojissa niitä on hyvinkin ja ne jopa kasvavat kohtalaisen suoriksi.Joissakin kaupoissa näkyy olevan yllättävää tavaraa myynnissä!

Satamassa on rivi komeita rakennuksia. Iltakävelyllä saa katsoa, kun kalastusaluksia tulee ja menee.


Yhteysalusten saapuminen satamaan on kiinnostavaa seurattavaa. Tässä on jotakin kovin tuttua ja silti erilaista – vuoroveden takia ajorampit ovat erilaiset kuin meillä. Mutta muuten laivoissa on jopa ihan tuttu väritys!

Lokit ovat valtavia. Tuulivoimaloita on kaikkialla, yksityistaloissakin – loistojuttu.


Kirkwallissa tapasin jo tämän kissan, mutta jatkossa seuraa lisää kissa-asiaa...

24 comments :

 1. En voi uskoa, että sieltä maailman toiselta laidalta kirjoittelet! (liioittelua). Kissabongari maailmalla! Hyvä, että saat tarvittaessa lakuhimoon "fudgea". Tuo orkney fudge on varmaan namia. Kauniita maisemia, sinulle tulee tosiaan kodikas fiilis varmaan siellä :) Mieletön juttu tuo yksityistuulivoimala-asia. Respect. Onnellisia syyspäiviä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No heh, olen vain täällä muutama sata kilometriä länteen! Jos olisin Utsjoella, olisin kauempana kotoa ;-D
   Lakuhimo ei vielä ole iskenyt, mutta on hyvä tietää, että jos se iskee, apu löytyy. Täällä on todellakin kodikasta. Kiitos, samaa sinne!

   Delete
  2. Hyvä huomio! Tästä huomaa ehkä, etten ole matkustanut koskaan, en edes käynyt lapissa :D Toiv maistat sitä fudgea, mua kiinnostaisi tietää millaisia heidän herkkunsa ovat. Yritän aina ite tehdä fudgea ja ei kyllä onnistu koskaan.

   Delete
  3. :-D
   Fudge on aivan ihanaa, aina. Mutta en tiedä, miten sellaisen teko onnistuisi! Jotain kinuskikastiketta oon joskus yrittänyt tehdä ja voi sitä sotkun määrää. Tuo ikkunassa näkyvä viskifudge on ehdottomasti testattava.

   Delete
 2. Roligt med öppna vyer, tur att där finns något träd i alla fall så du inre blåser bort! Katter behövs säkert på alla öar annars tar råttorna befäl :) jag tror inte du får så stor hemlängtan men kanske kattlngtsn och då kan du trösta dig med lakrits <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huset var jag bor är överraskande bra byggd och det blåser inte inne ;-) Idag har vädret varit jättefint, nästan stilla. Det känns ävern hett :-D
   Jag har hemsk kattlängtan även om det finns kattor här, men mina egna pojkar saknas.

   Delete
 3. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä. Yksityistuulivoimalat kuulostavat aika hienolta asialta. Mukavia päiviä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomeenkin soisi jo uusiutuvaa energiaa niin kollektiivisesti kuin yksityisestikin, olemme aivan lapsenkengissä siinä asiassa!

   Delete
 4. Kiitos kuvista ja kuulumisista. Ihana päästä sun siivellä kurkistamaan sinne!

  ReplyDelete
 5. Ihmettelen aina miten noita kirkkoja ja linnoja oikein rakennettiin miesvoimalla...voimamiehillä...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä muuta sano! Miehet olivat rautaa ja laivat puuta...

   Delete
 6. Huoh! Vaikuttava katedraali ja idyllisiä muita kuvia! Tuo kakkoskuvan katu on varsin kotoisan oloinen. Sinäkinkö olet sitä sorttia, joka tykkää käydä hautausmailla?

  Sitä kyllä sopii miettiä kuinka katedraalit on rakennettu. Mulla on parhaillaan luettavana kirja, joka toden totta sijoittuu 1100-luvulle, ja siinä rakennetaan katedraaleja. Ja sitä edeltävässä kirjassa taas rakennettiin katedraalia Barcelonaan myöskin keskiajalla. On sattunut sitä lajia nyt perätysten! Mutta että kyllä on ollut miehissä voimaa tai taitoa, kun ovat kiviä kantaneet ja muotoilleet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, voisin tehdä ihan oman hautuumaapostauksen, kyllä vain :-D
   On muuten varmaan kiinnostavat kirjat!

   Delete
 7. Jotenkin maailman laidalla, just sellaista mistä pidän. Myös hautausmaat ja majakat ovat kiehtovia.

  <3

  ReplyDelete
 8. Kiitos Saila, nojatuolimatka unelmien saarelle, se sopii. Ja vielä kissoja tulossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-) Paljon kivaa tulossa, todella mukavaa että tykkäät!

   Delete
 9. Hienoa nähdä, että jossain jo hyödynnetään noin paljon tuulivoimaa. Meilläkin se on suunnitelmissa. Kuvia katsellessa voi melkein kuulla lokkien kirkunan, laivojen sumutorvet ja moottorin puksutuksen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, kunpa meilläkin uusiutuva energia saisi lisää kannatusta ja toimeenpanoa! Itsekin haaveilen aurinkopaneeleista, mutta saa nähdä, koska ne toteutuvat.
   Tuohon äänimaailmaan vielä lisäksi tuulen jatkuva suhina :-)

   Delete
 10. Outoa, että nämä saaret ovat Eurooppaa ja suht lähellä, mutta tuntuvat perin eksoottisilta. En ole koskaan ennen edes noteerannut tällaisten saarten olemassaolo. Paha aukko sivistyksessäni. Nyt tuntuu, että tuo paikka olisi lähes yhtä huokutteleva kuin Uusi-Seelanti. Mahtaakohan niissä olla jotakin samaa, kun Uusi-Seelanti (jossa en ole ikinä ollut!) tulee koko ajan mieleeni Orkney-saarista. Orkney-saaret olisivat joka tapauksessa hiukan realistisempi matkakohde kuin Uusi-Seelanti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uuteen-Seelantiin verrattuna tämä on paljon pienempi saariryhmä, ja varmaan vähemmän dramaattiset maisemat, ei ole ihan sellaisia vuoria ja vesiputouksia (niitä löytyy manner-Skotlannista yllin kyllin, suosittelen!). Mutta on täällä hienoa, todella hienoa. Tällä hetkellä vain ei ole Suomesta yhtään suoria lentoja Glasgowiin tai Edinburghiin, joten joutuu tulemaan 2 välilaskun kautta. Tänne pääsee myös yön yli laivalla Aberdeenistä, esimerkiksi. Täällä on todella paljon nähtävää ja ihanat maisemat. Ja herkullisia tuoreita meren antimia!

   Delete
 11. Tuo on niin houkuttavan koukuttavan mielenkiintoinen paikka kerrassaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä on, ihan huippumielenkiintoinen!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!