Thursday, 28 August 2014

Musti esittelee

Musti: Mamma katkaisi tästä saarnesta yhden ison oksan. Sen lehdet ja oksanpätkät meni katteeksi noiden istutusten päälle. Samalla niiden eteen tuli kätevä raapimapölkky. Hyvä, mamma!

Musti the Garden Panther shows a selection of his favourite spots.

Ransu: Osaan mäkin esitellä... mitäs tuolla liikkuu...

Musti: Takaisin asiaan! Täällä paahdepenkin tienoilla on kiintoisia uusia juttuja.

Mamma teki valmiiksi tän kukkapenkin taustamuurin. Tai kai se aikoo jatkaa sitä johonkin suuntaan, se ei osaa ikinä lopettaa. Hyviä kyttäyspaikkoja, nämä.

Tässä kohtaa mamma pyysi mua seisomaan suorana, jotta kaikki näkee, miten vinoon ukkostuulet on puhaltaneet tuon karstaohdakkeen. Tämäkin on uusi kivi, jonka päällä seison.

Verkon sisällä oleva puu on marjaomenapensas 'Marleena'. Se on tehnyt joitain marjoja.

Ransu: Osaan mäkin esitellä...

Illalla koittaa pienoinen ongelma, kun väsyneet esittelijät makaavat peiton päällä. Yöt ovat viileitä, peitto on jo valmiiksi liian pieni ja ohut.
Ratkaisu: Laitoin kaksi kerrosta vaatteita päälle, villasukat jalkaan ja asetuin nukkumaan poikien viereen. Eihän noita voi häiritä.

Tassuja ja massuja.
Makoisia yöunia!

Karstaohdake – Dipsacus
Marjaomenapensas – Malus toringo var. sargentii
Saarni – Fraxinus excelsior

26 comments :

 1. Ei missään tapauksessa voi häiritä toisia !

  Onneksi sulla taisi olla talven pakkasien varalle ne toppahousut siellä, niitähän voi sitten kanssa hyödyntää talvemmalla pyjamanhousuina ;)

  ReplyDelete
 2. Kiitos pojat, erinomaisesti esitelty. Yhden kissankin kanssa on peitto-ongelmia. Ratkaisuksi olen varannut lisäpeiton sängyn toiselle reunalle.

  ReplyDelete
 3. Todella hyvä esittely, kiitos pojat.
  Sama ongelma meilläkin, aamuisin petaisin sängyn mielelläni ennen töihin lähtöä, mutta eihän siitä yleensä mitään tule kun yötöistä palanneet kollit ovat vallanneet koko sängyn.

  ReplyDelete
 4. Kylläpäs on mukavannäköistä petiseuraa! Hieno hieno kiviaita saa ilmeisesti koko ajan kokoa ja näköä lisää ja tuo madonna-nurkkaus on ihanan rauhoittava.

  ReplyDelete
 5. On sinulla mahtavat esittelijät, ei tarvi itse ehtiä kaikkeen, viis siitä, että väsyvät sitten niin, ettei sinulle jääkkään kovin paljon tilaa. Ihanaiset kissat!
  Mukavaa viikonloppua.

  ReplyDelete
 6. Kyllä teillä on kissan päivät Ransu ja Musti: meidän emäntä ja isäntä repii peiton aina itselleen vaikka kuinka oltaisiin se haluttu pitää.

  ReplyDelete
 7. Mainiot puutarhaesittelijät! :) Ja suloiset unikaverit, vaikka ovatkin varanneet peiton itselleen. ;)

  ReplyDelete
 8. Voi, mitä ihania karvapalleroita uniseurana. Meillä aina kanssa samantyylistä meininkiä. Yhdellä meidän kolmesta kissasta on vaan tullut erittäin ärsyttävä tapa tulla nukkumaan naaman viereen ja kehrätä mahdollisimmman kovaäänisesti. Yritä siinä sitten nukkua...

  Miljoonat kiitokset muuten Elsan lempituolin jutuista jotka jo keväällä tilasin. Olen niitä unohtanut hehkuttaa, pitääkin esitellä blogissa!

  ReplyDelete
 9. Mukava kierros Mustin mukana.

  ReplyDelete
 10. Hyvä! Raapimapölkkyjä ei voi olla koskaan liikaa. Niitä pitäsi olla sisätiloissakin, koska ulkona niiden käyttöikä jää valitettavan lyhykäiseksi. Toivottavasti te kaikki saitte makoisat unet!

  ReplyDelete
 11. Reippaat esittelijät työssään, mahtavaa! Ransun aktiivisuus on varsinkin ihan silmiinpistävää ; ))

  Upea tuo muuri, tosi kaunis tausta kukille.

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 12. Mahtavan hyvät asiantuntijaesittelijät jälleen!
  Ei ihmekään, että moisen urakan jälkeen väsyttää!
  Kissat ovat ihan parhaita unikavereita, ovat ihan luonnostaan erittäin hyviä nukkumisessa. Ihan vaan joskus saattaa olla pientä sovittelua, että sopii illalla sänkyyn neljän kissan kanssa....
  Ja aamulla tosiaan ei voi pedata kun toiset nukkuvat vielä, yleensä selällään tassut joka suuntaan levällään :)

  ReplyDelete
 13. Enemmän peittoja sänkyyn, enemmän peittoja vaan!

  ReplyDelete
 14. Kuten Cheri toteaa: Enemmän peittoja! Kun tyttären koiruudet saapuvat, minulla on oma lämmin/viileä ylellisyyteni eli liian tyyris täkki, mutta jaloissa on kaksi huopaa, joista kumpikin koiruus voi pyöritellä itselleen mieluisan pesän. Tämä siitäkin huolimatta, että molemmille on hankittu tänne 'mummilaan' omat prinsessapedit;)

  Tässä jäi nyt puutarha toiseksi...

  ReplyDelete
 15. Taru; Joo tosiaan! Oivalliset pyjamanhousut. Pienenä nukuinkin joskus päikkäireitä niiden toisessa lahkeessa, oli ihanan pehmeää ja lämmintä.

  Cheri; Jossain ihmeen siivousinnossa olin juuri vienyt kaikki muut peitot vintille, enkä jaksanut lähteä niitä tuosta keskellä yötä hakemaan!

  Päivi; Sänkyä ei saa pedattua, eikä oikeastaan kannatakaan. Mennäänhän sinne taas illalla uudestaan (ja kissat päivälläkin).

  Maria; Tuossa paahdepenkissä asustaa myös sinulta saatu hopeamaruna, se on ihana. Ensin istutin sen penkin ulkopuolelle peläten, että se leviää liikaa, mutta tuossa on niin hankala kivikova savimaa, että sekin on varsin maltillinen. Ihana siniharmaa väriläiskä (näkyy vähän kaatuvan karstaohdakkeen kuvassa)!

  Mummeli; Kyllä seura on parhaasta päästä.

  Pepsi + Max; Järkyttävää. Peitot on kissojen omaisuutta!

  Sirpa ja Kollo; Ovat ne aika ihania :-)

  Wanhan Wallankumous; Kiitos kiitos! Kissa pystyy tuottamaan aika paljon meteliä noin niin kuin hiljaiseksi eläimeksi.

  Kosotäti; Kiitos kun olit mukana!

  Myrsky ja Minna; Totta. Raapimapölkky on tärkeä, en tajua miten minullakin meni monta vuotta tajuta, että juuri sellainen tarvitaan juuri tuohon.

  Inka; Ransun aktiivisuus :-D Kiitos samoin!

  Suvikummun Marja; Neljän kissan kanssa teillä täytyy varmaan olla makuuhuoneen senästä seinään ulottuva sänky, jotta kaikki mahdutte?

  Mamma N; Kyllä vaan, juuri näin. Heti tuon takaisin vintille siivoamani lisäpeitot!

  Leena Lumi; Kyllä kissa- ja koiramammat tietävät nämä asiat. Minä vain menin viemään lisäpeitot juuri varastoon ennen tätä tilannetta. Hyvä ajatus nuo varahuovat.

  ReplyDelete
 16. Kiitämme esittelystä ja teijän kuvista! Mielellään teitsuja kattelee eestä ja takaa.

  ReplyDelete
 17. Mulla on täsä parina iltana ollu sama ongelma, nyt kun sattaa niin katti viihtyy taas sisällä. Olis niin kiva nukkua kissan viäresä, mut ko se makkaa aina peiton päällä. Se ottaa nokkiins jos sitä siirtää ja häipyy huaneesta. Lisäks se on aina niin leviästi keskellä sänkyä, että olis pakko nukkua sen päällä jos sitä ei siirrä...

  ReplyDelete
 18. Mitäpä sitä ei Palvelija tekisi kisojensa eteen, luopuu peitostaankin :)

  ReplyDelete
 19. Harmaa ja Ilona; No mekin tykätään kattoa teidän kuvia! Varsinkin toi mamma tykkää. Meidän mielestä se vois kyllä ihan vaan keskittyä pelkästään meihin.
  RANSU ja MUSTI

  Maija; Se on kumma, miten kissa osaakin aina mennä keskelle sänkyä ja useimmiten poikittain!

  Katja; Todellakin. Väännyn itse vaikka korkkiruuviksi, jotta kissoilla on mukavaa.

  ReplyDelete
 20. Isompi sänky ja enemmän peittoja varmaan voisi ratkaista asian mutta jos siihen kuitenkin kaksi karvaista poikaa poikittain käyvät nukkumaan niin...ihmeen paljon tilaa saavat halutessaan käytetyksi. Kissa kai jotenkin leviää ja kasvaa kun se käy pötkölleen ja varmaan tosiaan sängyssä poikittain maaten uni kai maistuu paremmalta?? Meillä lapset pieninä nukkuivat samoin välissämme poikittain, onneksi pää tyynylläni, olivat eloisia ja uneksivia lapsia, joskus kantapää karhti kesken yön herra Kivipellon silmään...harmitti mutta onneksi ei tullut mustaa silmää...

  Pojilta puutarhan esittely käy :)

  terveisin

  Kivipellon Saila

  ReplyDelete
 21. Ja kattmänniskor tycks vara beredda att till och med frysa bara katterna får ha täcket. Gubben min var precis likadan med vår dam när hon ännu fanns. Det var bara mamma som tvingade henne att flytta...

  ReplyDelete
 22. Kivimuurit on tosi upeita... ihailen niitä aina näissä kuvissasi. Teillä taitaa olla kivistä maata.
  Meillä pitää kaikki kivet tuoda muualta ; )

  ReplyDelete
 23. Voi tätä ilon määrää - löysin ihania kukkasipuleita Prisman ja S-maatalouskaupan hyllystä: virvaliljaa, valkoista fritillariaa ja vaaleanpunaista helmihyasinttia! Tänä vuonna piti laittaa kohtuudella kukkasipuleita, mutta on tainnut kukkasipulikuume iskeä!

  terveisin

  Saila Kivipellosta

  ReplyDelete
 24. Kivipellon Saila; Tuo ON parisänky! Onneksi talvipeittoni on hyperpaksu normaalia parisängyn peittoakin suurempi queen size, sen alle kyllä mahtuu vaikka olisi poikia poikittain sänky täys :-D
  Kiva, että Prisma/S-maataloudessa on ihania sipuleita! Tänä vuonna hankin varmaan viimein virvaliljaakin, olen ainoastaan meinannut viimeiset pari syksyä.

  Carita; Oj, damen var säkert ganska missnöjd med dig ;-)

  SariW; Kiviä nousee lähes aina, kun lapion maahan iskee. Ja nurmikosta niitä nousee vuosittain, täytyy kaivaa pois ruohonleikkuuta haittaamasta. Aina yhtä kaivaessa tulee jo huomanneeksi seuraavat kivet ihan vieressä, jotka ovat nousussa seuraavana tai sitä seuraavana vuonna... eipä tarvitse kiviä ostaa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!