Tuesday, 17 July 2012

Lattialankkujen pesua hämärtyvässä illassa

Illat ovat onneksi vielä valoisia, vaikka hämärtymistä onkin havaittavissa. Noin kello puoli yksitoista illalla saunapolkuni näyttää tältä. Paitsi että ei näytä enää. Lauantai-illasta lähtien sen on vallannut yhä laajeneva kalteva tanssilava (lauantaitansseja varten).

Washing the floorboards
This is the view along the garden path towards sauna and a former cowshed at 10.30 pm. The nights are still thankfully light enabling me to work in the evening. These last few days I have busied myself with filling the path with floorboards.

Laitan varmaan erillisen kirjoituksen lankkujen pesusta, tässä vain pientä kuvamateriaalia ensi alkuun. Tuvan lattialankkuja oli lähes loppumaton määrä ja vasta kun olin saanut ne ulos navetasta (pieni rakennus vasemmalla), pääsin käsiksi makuuhuoneen lattialankkuihin. Miehet tarvitsevat lankkujen mittoja tietääkseen, mihin kohtiin makuuhuoneen lattiavasat pitää laittaa. Kaikki lankut eivät nimittäin ylety seinästä seinään.

The floorboards needed thorough washing with linseed oil soap that cleanses, nourishes and protects the wood.

Tuvan aikanaan ahkerasti kuuratut lankut saivat nyt kolminkertaisen kuurauksen pellavaöljysaippualla, makuuhuoneen rekonstruoitu lattia on kuvassa oikealla saunan edustalla. Se on maalattu ruskeaksi, joten pellavaöljysaippuaa ei kannata käyttää. Ne lankut voi pestä mäntysuovalla ja maalata joskus uudestaan.

The bedroom floor is reconstructed on the right. Every board was numbered and a map was being drawn to indicate their place, when the floors were lifted. This happened three years ago! I get frustrated when so many people ask me, every year, if my house is finished. Boy, this is a huge effort and also costly. Things take their time.

Tuvan lankkuja riittää koko polun pituudelta ja tästä kuvasta vielä taaksepäin muutaman ryppään verran. Merkitsin lankkujen numerot puisiin rimanpätkiin, niin miehet tietävät, mitkä lankut löytyvät mistäkin rivistä. Kunkin lankun numero on kirjoitettu sen alapuolelle ja lattioista on piirretty kartat silloin, kun ne purettiin.
Tarkastaja Sanchez saapuu työmaalle.

Mamma, tää on ihan hyvä. Tassut ei nyt kastu.

Pieni poseeraus catwalkin päässä.

Tarkastajan matka jatkuu kohti seuraavaa kohdetta. Jatkuu ensi numerossa.
Aurinkoista päivänjatkoa!

20 comments :

 1. Uskomatonta! Mielenkiintoisia asioita tapahtuu taas pihallanne. Eikö teillä siellä todellakaan sada vettä? Täällä luontoäiti hoitelee kokoajan huuhtelua kaikelle mitä pihalla on;)

  ReplyDelete
 2. Se on teidän laitettava jalalla koreasti sitten jossain välissä. Luulen että se voi olla myös tarkastaja Sanchez:in toive.

  ReplyDelete
 3. Kiva polku tarkastajalla, tassuystävällinen. Hyviä tansseja teille ;)

  ReplyDelete
 4. Rva Pioni; Tuli täällä kuuroja ja tihkua eilen ja toissapäivänä, eilen olivat sähkötkin poikki puolitoista tuntia. Hyvä vain, että lankut tuli kasteltua kunnolla ennen kuurausta ja huuhdeltua hyvin sen jälkeen ;-)

  Myrsky; Tarkastaja Sanchezin mielitanssi on kissanpolkka!

  Pirkko; Kiitos! Ehkä nuo voisikin sitten jättää tuohon pihalle...

  ReplyDelete
 5. Tarkastaja näyttää osaavan tehtävänsä :D Kauniita lankkuja! Niistä tulee upea lattia. Voin kuvitella millainen urakka on ollut lankkujen esille ottaminen. Hikeä puskee vähemmästäkin. Mutta työt etenee, yes!

  ReplyDelete
 6. Juhlava meno, kun on tanssilava ja catwalk. Valoisat illat on hieno juttu, mutta nyt tuntuu päivätkin olevan samalla lailla aavistuksen verran hämäriä - ja märkiä.

  ReplyDelete
 7. Hmm tanssilattia kissoille... nyt puuttuis enää ne leidit!

  ReplyDelete
 8. Désirée; Kyllä noista tulee hieno. Ei tullut otettua ennen pesua-kuvia, mutta väri muuttui harmahtavasta kauniin vaaleaksi (kolmella-neljällä kuurauksella per lankku). Hommaa oli, kun osa oli täyspitkiä ja vieläpä leveitä, Ne, jotka olivat navetan kattoparrujen päällä, olivat onneksi sieltä lyhyemmästä päästä.

  Mindy; Voi ei! Täälläkin tuli äsken joku kuurontapainen, mutta nyt paistaa aurinko kauniisti. Pikaista paistetta sinnekin!

  Musta ja Harmaa; LEIDIT PUUTTUU! Nyt tajusin, missä vika. Kissanpolkka ei ole oikein irronnut. Tytöt, tännepäääin!
  RANSU

  ReplyDelete
 9. Seuraan niin tätä sinun lattiaprojektiasi, hyvin etenee. Muista uida välillä meressä:)
  Ransulle terkut ja halit!

  ReplyDelete
 10. Kyllä kissa tietää parhaat reitit kulkea tassut puhtaina ja kuivina :)

  Mielenkiintoinen projekti meneillään.

  ReplyDelete
 11. Todellinen catwalk! Tanssi vois olla myös hurmuripolkka tai isännänmasurkka!

  ReplyDelete
 12. Maiju; Kiitos ja kurnauskis! Huiiii, meri on vielä varmasti todella kylmä! En sentään ole mikään hylje ;-)

  Katja; On tämä kiva osa suurmpaa projektia.

  Naukulan Mamma; Hyviä tansseja, pitää kysyä orkesterilta jos osaavat soittaa noita. Olin vähän ajatellut, jos Eino Grönin saisi esiintymään.

  ReplyDelete
 13. Herrrrrajjjjjestas, mikä urakka sulla siellä on noiden lankkujen pesussa. Miten jaksat?? Minä olisin antanut periksi eka kerran jälkeen. Hemmetti, ENNEN eka kertaa. Hattu nousee.

  Mutta tuli tanssilattiasta kyllä tyylikäs focal point pihallesi, ja catwalk on jatkossa ihan must. Kuuluu kategoriaan "et tiennyt tarvitsevasi ennen kuin sinulla oli se", kuten saksen- ja veitsenterottimet (voin vakuuttaa).

  Eino Grön, kaikkien tangonvenyttäjien äiti! Eiku isä.

  ReplyDelete
 14. No tuota, kukas sen sitten olisi tehnyt ellen minä? En voi oikein maksaa pojille monen kymmenen euron tuntipalkkoja lankkujen raahaamisesta ja kuuraamisesta... varsinkin, kun heillä on ollut kädet täynnä hankalan makkarini kanssa (liian korkealta alkava hirsikehikko). Mutta puhdasta tuli, tänään pesin nuo makkarin lattialankut, jee, ja makkarikin on saanut rossipohjan! Ja ranne on niin kipeä, etten saa kahvipannua nostettua oikealla kädellä... mutta kyllä se taas joku päivä nousee ;-)
  Piha-catwalk olisi aika kiinnostava lanseeraus, pihakeittiöt, grillikodat ja kylpytynnyrit saisivat vähän sisältörikkaampaa jatkoa!
  Einä Grön olisi aika tyylikäs esiintyjä niissä ikivihreissä tangoissa, hihi.

  ReplyDelete
 15. Hienosti se kissu-tarkasta siinä pepsuttaa.
  On sinulla todella ollut touhua.
  Ei työt saaresta lopu.
  Voimia!

  ReplyDelete
 16. Eikä tullut tikkuva varpaisiin? ;)

  ReplyDelete
 17. Intopii; Hihii, hihii!

  Sylvi; Kiitos! Puuhaa riittää!

  Sea; No ei, niin on sileiksi kuluneet lankut. Tarkastaja vaikutti aika tyytyväiseltä.

  ReplyDelete
 18. Hahaa, Eino Grön ikivihreissä tangoissa hyppäsi kyllä nyt kommentteihin ihan puun takaa :D :D

  Kylläpä kelpaakin tarkastaja-kalenteripoika Franzin tepastella catwalkillaan sesongin pumpulihousuja esitellen :)

  ReplyDelete
 19. Vai hyppäsi Eino Grön ikivihreissä tangoissa puun takaa? Tuohan on jo lööppiainesta!
  Pumpulihousut rules, ja kai huomasit(te Unnan kanssa) tarkastajan turrrsuavat rintakarvat.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!