Saturday, 14 July 2012

Kaunista varjossa

Tämä kyläkurjenpolvi 'Splish-Splash' on niin ihana, että tämä on esiteltävä uudestaan siitä huolimatta, että edellisestä esittelystä on vasta muutama päivä!

The meadow cranesbill 'Splish-Splash' is rather sweet in the woodland garden.

Näitä on metsäpuutarhassani kaksin kappalein, tämä kasvaa vanhan koirankopin vierellä.

Pikkuisen aurinkoisemmassa kohdassa, silti edelleen metsäpuutarhapenkissä pellavalilja availee kukkiaan särkyneensydämen lehtiin tukeutuen. Tämänkin kukat tuoksuvat hunajalle (samoin kuin edellisessä kirjoituksessa mainitut valkoapilat).

Lilium pumilum offers a bright splash of colour!

Tässä vielä yksi, joka nauttii varjoisista paikoista.
Nyt täytyy puolustella, että olisi Mustikin kaunis varjossa, mutta kun se viihtyy parhaiten auringossa keräten maksimiannoksen lämpöenergiaa pantteripattereihinsa!

Untuvapöksynsä tarkassa puhtaudessa ja ojennuksessa pitävä Ransu lähettää muiskut näteille ja etenkin pehmoisille ja karvaisille tytöille!

Kyläkurjenpolvi – Meadow cranesbill – Geranium pratense
Pellavalilja – Lilium pumilum

18 comments :

 1. Vau miten hieno kurjenpolvi! Ostin tänään valkoisia
  tuoksukurjenpolvia, mutta miten ihmeessä jätin tuon black barlow akileijan keväällä tilaamatta?

  Sulla on niin ihania kasveja!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Ransu! Naukulan tytöt ovat vastaanottaneet muiskusi :D

  ReplyDelete
 3. Upea kurjenpolvi! Pellavalilva on ihan uusi tuttavuus. Ransu näyttää ihan leijonalta komeine harjoineen.

  ReplyDelete
 4. Sinulla kukkii jo pellavalilja... meillä se taitaa jättää kukinnan näköjään väliin. Olenkin ihmetellyt sen nuppujen vähän outoa mallia, ja meidän pellavaliljan lehdetkin ovat paljon pidemmät kuin tuossa sinun yksilössäsi. Hmm... onpas mielenkiintoista ; )
  Ihana tuo edellisen postauksesi Belarina-esikko : )

  ReplyDelete
 5. Kylläpä se onkin ihana, ihan kuin vesivärein ohuella siveltimellä maalattu! Myös nimi 'Splish-Splash' kuulostaa hauskalta!

  ReplyDelete
 6. Tuire; Voi, kuulostipa tutulta :-D Itsekin jätän joka vuosi jonkun ihanuuden hankkimatta, mutta toisaalta aina jotakin uutta ihanaa tulee myös hankittua. Valkoinen tuoksukurjenpolvi on minullakin, se on suloinen! Ja hyvä peittämään maata vaikka ruusujen väleissä tai muiden korkeampien perennojen lomassa, tai ihan sinälläänkin.
  Ehkä se on niin, että aina on jotain jätettävä seuraavillekin vuosille ;-) Sillä tavalla niitä ihania kasveja kertyy joka vuosi, mukavalla tahdilla.

  Nakulan Mamma ja Musta ja Zepa; Hienoa! Ransu olikin eilen ja myös tänä aamuna erityisen pusukas :-D

  Cheri; Ransu on minikokoinen leijona, tai siis leijonaksi mini, kissaksi jätti.

  Sariw; Hmm, itsekin olen kiinnittänyt huomiota siihen, että tämän ulkonäkö on vähän erilainen kuin viime vuonna. Silloin kukkavana oli selvästi pidempi ja lehtiäkin oli enemmän ja ne olivat (muistaakseni) pidempiä. Nyt tämän tyvellä kasvaa muutama vauva, johtuisiko eroavaisuus niistä sitten. Pellavalilja ei kuulemma ole kovin pitkäikäinen (välttämättä), joten hyvä, jos se tekee jälkeläisiä.

  Maria; Niin on, vähän samaa kuin niissä Tiinan 'Raspberry Ripple' -pelakuissa!

  ReplyDelete
 7. RAnsu, sä oot niin villin näköinen! Meidän päätymetsikössä eli rantsussa kasvaa yksi tuollainen oranssi lilja! Ehkä se on karannut jostain.
  Me lähdetään mökille huomenna, vähän jännittää kun en tiedä mikä se mökki on...

  ReplyDelete
 8. Pattereita kannattaakin varata sateisten päivien varalta. (Tänäänkin satelee.)
  Hurmuri Ransun kuohkeaa turkkia tekisi mieli silittää, tai työntää nenä sinne ja nuuhkaista..

  ReplyDelete
 9. Sulo; MÄ OON VILLI! RRAUHHH!
  MÖKKI KUULOSTAA KIVALTA PAIKALTA. JOS SE ON SELLAINEN KUIN MEIDÄN MÖKKI KERROSTALOVANKILASSA, NIIN SE ON HYVÄ RAAPIMIS- JA PIILOPAIKKA!
  RANSU

  Myrsky; Ransua saa silittää ja nuuhkia! Hyvältä tuoksuu ♥

  ReplyDelete
 10. Ahaaa! Se taitaa olla siis juurikin tuo kurjenpolvi, joka Taimimoision etusivulla on yhdessä pinkin pionin kanssa. Tosi kaunis ja hauska, noita siis alan metsästää! Rapsutuksia pojille!

  ReplyDelete
 11. Piti HETI käydä katsomassa tämän yhden suosikkitaimistoistani sivuja! Näyttää todellakin ihan samalta. Heillä ei ole listaa valikoimasta sivuillaan, mutta kuvagalleria on, ja siinä on kasvit todella ansiokkaasti nimetty, ja siellähän tämä sama tyyppi komeilee (galleriassa on oma osasto kurjenpolvet, käy katsomassa!)
  http://www.taimimoisio.com/index.php?lan=fi&page=gallery&subject=GalleryGeranium

  ReplyDelete
 12. Herkän kaunis kurjenpolvi. Sen terälehdet ovat värykseltään kuin perhosen siipiä :)

  ReplyDelete
 13. Ransun lentopusut on vastaanotettu. Vastaanottajina kaksi hyvin pientä ja sulokasta tepsuttelijaa, yksi vähän isompi ja yksi melkein jättiläinen.

  ReplyDelete
 14. Onpas herkän värinen tuo kurjenpolvi. Ei mahtane tänä kesänä kovinkaan helle vaivata kisupoikias? Tuntuu olevan viileää ensi viikkoa tulossa taas. Harmitus!

  ReplyDelete
 15. Désirée; Niin ovat :-)

  Paula; Hyvä, että peukaloisista jättiläiseen asti menivät perille!

  Multasormi; Ei nyt todellakaan helle päätä pakota. Ransulla oli kyllä kuuma sen yhden viikon, vai oliko se viikkoakaan, kun oli lämmintä tuossa taannoin... (kesä, tule takaisin!)

  ReplyDelete
 16. Hihihii, ihana Ransu, kiitos ja purrnauskis! <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!