Friday 4 February 2011

Miniä ja jätti-ihana uutinen

Huomenna pääsemme poikien kanssa kotiin, viimein! Auto on nyt omissa hyppysissä ja katsastettu.
Tällä viikolla kävin palaverin jälkeen vielä Mini-maailmassa hankkimassa tarvikkeita nukke-taloon, mm. muuntajan ja loput johdot sähköistystä varten. Ainoa vain, että muuntajassa on jotakin vikaa. Se ei toimi! Ärsyttävää. Pitää käydä vaihtamassa. Mutta muuten alakerran johdot on vedetty ja seinät ja välikatto viimein kiinnitetty lopullisesti, ja olen ryhtynyt sahaamaan ja maalaamaan katto- ja jalkalistoja.
Samalla reissulla hihaan tarttui muitakin houkutuksia, tällaisesta miniespressopannusta olin haaveillut, kun käytän tätä mallia oikeassa isossakin elämässä! Mittakaavana vieressä kahvimukini.

Ostokset eivät jääneet pelkkään kahvipannuun. Olin ennenkin katsonut kaivaten tätä kirjoituspöytää lokeroineen. Huokaus. Miten voi olla jotakin näin siroa ja pientä? Kuviot on käsin maalattu (tod. näk. pienet kiinalaiset tytöt ovat ne tehneet, hmm. Ei tällaista pitäisi kannattaa, mutku...)

Lipaston laatikot ovat ehkä pienimmät ikinä. Mittakaavana oma nakkisormeni.

Nyt te lukijat lähetätte minut pöpilään, mutta pakenen valko-takkisia huomenna kauas etelämeren saarelle, eikö se ole suunnilleen sama asia kumminkin kuin pöpilä?
Siis hankin vielä lipaston kanssa samaa sarjaa olevan lintuhäkin keltaisine kanaria-lintuineen, jotka istuvat orsilla. Olen vähän ajatellut, että talossani ei ole seuraavassa kerroksessa mitään järkevää, vaan esim. suuri kylppäri, jossa on lintuhäkki ja kirjoituslipasto. Sellaisen kylppärin olen aina halunnut! (Tai ainakin haluan nyt)

22 comments :

  1. Wautsi mitä kalusteita. Näytät rakentavan minikotiasi tinkimättömän varmalla maulla :) Tuossa on asennetta!

    Kotiinpaluun juhlaa ja riemua sinulle täältä Pohjanmaalta!

    ReplyDelete
  2. Jee, kotiin!
    Jee, minikalusteita!
    Jee, viikonloppu!
    Jee, kevät lähestyy!

    Onneks tänään ehtii ottaa vielä muutamat päikkärit ennen mutsin kotiin paluuta. Kr..kroooohhh!

    ReplyDelete
  3. Vähämielinen kylppäri kuulostaa ihan hirmu hyvältä!
    :-D

    ReplyDelete
  4. Tuo on täysin normaalia, meidän ihminen ostaisi aivan samoja juttuja, jos harrastaisi minimaailmoja! ;) Itse asiassa tuo harrastus on alkanut kiehtoa sinun ja Jennin blogia lukiessa...

    ReplyDelete
  5. Tajusin vasta nyt, että kirjoitin tän tekstin puolenyön jälkeen. Suuri kotiinpaluu ei siis ole huomenna, vaan tänään! Jihpii!! Kiitos, lakeuksilta tuulahti lämmin tervehdys.
    Sulolla oli pieni riemun hetki ja sitten mies väsähti taas. Voi pientä... <3
    Lukijoiden kannustamana jatkan sitten vähämielisellä linjalla. Ja tervetuloa uuden harrastuksen pariin, varoituksen sana lienee paikallaan: tässä menevät rahat ja mielenterveys.

    ReplyDelete
  6. Jätti-ihania minejä!!! Huokailen ihastuksesta ja yritän kuvitella, miten pieniä ja ihania ne ovatkaan oikeasti. Voi apua, Minimaailma on ihan liian lähellä työpaikkaani...

    Muuten, varoituksen sana: vaikka vaikuttaisi siltä, että kissat pysyvät pois vähämielisestä minimaailmasta, älä tuudittaudu siihen tietoon. Minun minipuutarhan alunhan piti olla kirjahyllyssä niin korkealla, ettei kukaan kissa sinne mene. No, ainakin ne hakevat sieltä minilapioita ja tuovat niitä sänkyyn! Hmmm. Onneksi tuo tapahtui projektin alussa, niin ehtii vielä miettiä, miten ja missä sen toteuttaa. Minilapio suussa kulkeva kissa on kyllä aika söpö näky, pieni karvainen työmies.

    Onneksi saaressa on ihan varmasti niin ihanaa, ettet kaipaa minitaloasi. Hyvää ja turvallista kotimatkaa! :)

    ReplyDelete
  7. Voi ONNEA!!!! Taidat olla jo kohta kotimatkalla, ellet paraikaa.

    Etelämeren saari kuulostaa ihan yhtä houkuttelevalta sekin, vai lieneekö tuo nyt sitten ihan sama asia kuin kotisaari? Oletko lähdössä juhlimaan kauaksi (muistan jostakin toisesta blogista lukeneeni merkkipaalustasi)?

    Nautinnollista kotimatkaa, ja etelämeren saaren matkaa, jos ne sattuvat kuitenkin olemaan kaksi eri reissua. Kummastakin kuvia odotellessa...

    ReplyDelete
  8. Oi mikä ilo! Siellä onkin varmasti nyt eri-ihanaa kun kaupunkioleilua on kestänyt jo tovin! Voi vain kuvitella kuinka paljon Mustilla ja Ransulla on hommaa, kun kaikki paikat on tutkittava <3!

    Jenni: Et oo tosissas! Lapio suussa? Teillä(kin) on kyllä mahtavia tapauksia :D

    ReplyDelete
  9. Minulle tuli otsikosta ihan muuta mieleen ja vähän ensin ihmettelin, mutta selvisihän asia lukiessa. :)

    ReplyDelete
  10. Minullekin tuli otsikosta muuten ensin ihan väärä mielleyhtymä, etenkin kun anoppi on juuri meillä kyläilemässä! :D

    ReplyDelete
  11. Vau,ihania minikalusteita ja pienen pienet laatikot,sinä olet hurahtanut minikokoisiin taloihin:D

    ReplyDelete
  12. Oih ja voih, ei voi kuin huokailla! Ihan yli-ihana espressopannu ja nuo kalusteet.
    Hienoa, että sait auton taas allesi :)

    ReplyDelete
  13. Jihuu, onnittelut kotiinmenijöille!! Postissa tuli muuten eilen Puutarhakalenteri, oli taas aivan herkullinen :)

    Oijoijoijoijoijoijoijoi mitä kalusteita!!

    ReplyDelete
  14. PS. Pääsenks mä teille töihin? Osaan kirjoittaa sujuvaa suomen kieltä ja kameran käyttökin on hallussa :D nimim. päämäärätön puutarhuri

    ReplyDelete
  15. Voi miten kiva teille! Oikeen ihanaa kotiinpaluuta saareen! Meillä hajosi viime vuonna auto juuri toukokuussa kun puutarhassa olis tapahtunut niin paljon. Oltiin kiltisti kaupungissa. Hirvee PAINAJAINEN! Onneksi teillä ei nyt mitään sellaista. Autot, grrrrr. Hyvää viikonloppua!

    ReplyDelete
  16. ...ja olihan nuo kalusteet muuten tosi vaikuttavat ja kauniit. Sitä ihan ihmettelee miten tuollaiset pienet yksityiskohdat on mahdollisia. Upeita ovat!

    ReplyDelete
  17. Hei kaikki intoilijat ja miniät ja muut! Kotona ollaan, eli tässä tapauksessa etelämeren saari tarkoitti ihan kotisaarta. Yritän välillä esittää salaperäistä ;-)

    Hoh, vai ovat kissat hakeneet minilapioita kirjahyllyn päältä! Ja tuoneen sänkyyn :-D No, ne TEIDÄN kissat ovatkin sellaisia tihulaisia, ei nää mun vain... Kun olin nostanut alakerran kalusteet lattialle ja väänsin välipohjan ruuveja paikoilleen, kiinnitin huomioni takaani kuuluvaan kopinaan. Mustihan se siinä retuutti hienoa Pietarin-kissaani, jonka raajat liikkuvat! Kääk! Nyt Musti on tutkimassa tiluksiaan. Ransua ei niin kiinnosta. Siellä on märkää ja pimeää eikä ruokakippokaan ole ulkona.

    Nimim. Päämäärätön puutarhuri, pitää pistää mietintämyssyyn. Vakituisia meillä ei juurikaan ole (minäkään en ole, mutta se on henk.koht. ratkaisuni), ja kun lehti ilmestyy parin kk:n välein, ei töitä ole tarjota normaalikuukausipalkkaisen määriä. Friikuilta ostetaan kyllä juttuja. Meilaillaan!

    Dahlia, joo, mutta en voi sanoa autolle grrrr, kun se on niin tarpeellinen. Kissojen, pyykkien, ruokien ja esim. tällä kertaa nokkakärryjen tuominen julkisilla olisi tuskaa. Vaikka Suomi on ihmeellinen maa, jopa minun piskuiselle harvaanasutulle saarelleni pääsee julkisilla! Ostin auton kun olin ostanut tämän paikan, sitä ennen en autoa tarvinnut, mutta nyt tarvitsen. Ja luotettava se on ollut, eikä tämäkään peltivaurio ollut sen vika!

    Täällä oli vino pino ihania KIRJEITÄ, PAKETTEJA ja JOULUKORTTEJA! Kiitos kaikille lähettäneille! Hali!

    ReplyDelete
  18. Voihan lysti! Niin jätti- kuin miniasioihinkin! Ihana, kun pääsitte saarellenne. Hassua, miten tällaisesta uutisesta voi tulla tapahtuman ulkopuolisellekin näin hyvä mieli :)

    Lintuhäkistä tuli heti suosikkini. Unnakin varmaan pitäisi kanarialinnuista. Keitettyinä, paistettuina, räpistelevinä, marinoituna... ;D

    ReplyDelete
  19. NAM! Marinoitua räpistelevää minikanarialintua! :-D
    Kiitos sympatioista, on totta, että on hassua miten voikin eläytyä virtuaaliblogiystävien maailmoihin, äskenkin luin Elinan blogista (Memento mori) hautajaisiaatoksia ihan itku silmässä (vaikka juttu on ihan vanhan ihmisen luonnollisesta kuolemasta, ei onneksi lemmikkionnettomuuksia!)

    ReplyDelete
  20. Siis v-a-u! Aivan ihania kalusteita <3
    Nyt minäkin haluan oman minikodin!

    Onnea kotiinpaluusta, kotiin on aina ihana päästä :)

    ReplyDelete
  21. Ihastuttavia ja kauniita nämä minit! Luin ensin otsikkosi kiireesti ja ajattelin että Miniä ja ihana uutinen ja mieleeni tuli vauvauutiset.. Sitten ajattelin että et todellakaan ole sen ikäinen että sulla olis miniä... Höh miten tyhmä voin olla ;)

    ReplyDelete
  22. Moni muukin oli ajatellut miniää :-D

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!