Tuesday, 15 February 2011

Matkustusta saaristossa osa 2

...tai osa mitälie, en pysy laskuissa. Yhteysalus Falkön kajuutta näyttää tältä; viihtyisä ja lämmin. Tv:tä voi katsoa, vaikka ohjelmia ei jäissä kulkiessa lainkaan kuule. Näytön voi myös asettaa näyttämään karttaa, joka kertoo missä mennään.

Aamupala ja Hesari. Kissat kulkevat omissa kopissaan.

Falkön kyytiin mahtuu noin kahdeksan autoa. Huomenna liikennöinnin aloittaa ilmatyynyalus ja Falkö palaa kuvioihin kun jäätilanne sallii.

Lossilla pääsee Nauvon Prostvikista "mantereelle" Paraisten Lillmälöön. Sterna-lossi on suuri, mutta kesän ruuhkahuippuina tarvitaan kolme lossia kulkemaan nonstoppina ja silti autojono voi olla pitkä. Talvella on vähemmän liikennettä ja lossit kulkevat vähän harvemmin.

14 comments :

 1. Sinun arkesi vaikuttaa minusta eksoottiselta. Niinhän se usein menee! Tämä alus näyttää ihan viihtyisältä. Hyvää loppuviikkoa ja terveiset kateille!

  ReplyDelete
 2. Mukavan monipuolista matkustamista, kulkeekos sinulla auto tuolla mukana vai onko toisessa päässä toinen? Muistan kesällä Norjassa, kun lautalle nostettiin auto hihnoilla, kun sisään ei pääse ajamalla, kuviakin on jossain tuolla matkakuvissa:) Ja siellä ajettiin loppupäässä mönkkärillä se muutama kilomeetri joka ennen on kuljettu jalan...

  Minä sain tänään pakettilapun, jippii, mutta olen pakkasjumissa...

  ReplyDelete
 3. Juu, eksoottista on! Kaltaiseni maatiaisasuja katselee saaristoasujien elämää suurella mielenkiinnolla.

  ReplyDelete
 4. Sä voisit alkaa pyörittää töllössä jotain Matkaoppaat -tyyppistä, vähän niinku "Saaristo-opas tms" :P

  ReplyDelete
 5. Nyt täytyy sanoa, että taitaa tuo matka saaristossa taittua kivemmin kuin ajattelin! Lähinnä tuo Falkön kajuutta puhutteli. Olen muuten kerran viettänyt joulun Utöllä (eikös olekin se saari jossa on varuskunta). Olin kanttorina. Kaikkea kans :D

  ReplyDelete
 6. Jotenkin vaikuttaa tuo matkailu niin romanttiselta! Vaikka varmasti näillä säillä se on vaan kuvitelmaa ruudun tällä puolen.

  ReplyDelete
 7. Suorastaan hurmaavalta vaikuttavat kulkuyhteytesi, ihan yht´äkkisestä päähänpistosta et taida saareltasi lähteä ;)
  Joskus nuoruudessa oltiin kesällä pyöräilemässä Ahvenamaalla. Menomatkalla käytettiin näitä lauttoja,Vuosnaisista lähdettiin ja monta alusta oli sillä matkalla :) Paluumatka sujuikin Vikingillä Turkuun:DD

  ReplyDelete
 8. Noo tuota... ehkä se on yhtä romanttista kuin bussilla ajelu, joka voi myös olla romanttista sellaiselle, jolle se on eksotiikkaa, vaikka Lontoon kaksikerroksiset esimerkiksi!

  Voi mahdoton Dahlia, olen ollut kolme kesää ja joskus talvella tai syksylläkin Utön kaupan tätinä! Ystäväni varmaan muistavat sinut, minulla on siellä paljon ystäviä! :-) Olisin ostanut paikan Utöstä, mutta sieltä ei löytynyt vanhaa tilaa ostettavaksi. Niinpä päädyin Korppoon pohjoiskärkeen etelän sijasta. Voi että, tuo oli hyvin kiinnostava tieto!

  Auto kulkee laivalla, tuosta Falkön ulkokuvasta näkeekin, että kannelle ajetaan ramppia pitkin. Ahvensaaressa on Tie. ;-)

  ReplyDelete
 9. Mitenkä söpöläiset suhtautuvat korvia huumaavaan meluun? Meillä itketään pelkästään jo silloin, kun auton moottori starttaa :(

  Myöhäisiä ystävänpäivä-rapsuja! :)

  ReplyDelete
 10. Kiitos rapsuista ja triona takaisin ;-)
  Pojat ovat erittäin tottuneet matkustukseen, silti Musti purnaa aina, mutta aina se jossain vaiheessa lopettaakin. Purnausaaria alkaa, jos liikun tai alan puhua puhelimessa tms. Kyllä se siitä. Matkahan on pitkä, niinpä kissoilla on autossa hiekkavati, ja päästän ne kopistaan ulos pidempien pysähdysten ajaksi. Ykeensä ne ovat laivamatkat vapaina autossa, Musti asettuu etuistuimen alle mutta Ransu uteliaana tarkkailee maisemia ja ihmisiä.

  ReplyDelete
 11. Kerran mentiin samaan tyyliin Viroon Saarenmaalle. Minä jouduin ajamaan lauttoihin ja olin ihan paniikissa. Hattua nostan kun teet tuota jatkuvasti :)

  ReplyDelete
 12. Hei, kaikkeen tottuu! Tämä Falkö on tilava alus, edelliseen Satavaan mahtui vain kaksi autoa ja sinne sai peruuttaa kieli keskellä suuta, mutta siihenkin tottui. Peräkärryn kanssa on tosin ollut hankalampaa ;-)

  ReplyDelete
 13. Näitä kuvia katsellessa tulen epäuskoiseksi koko kesän olemassa olosta. Hurr, meillä on kylmä kotonakin nyt. Taidan mennä kahden peiton alle unille, talviunille mieluiten. Hyvää yötä!

  ReplyDelete
 14. Yötä! :-D Toivottavasti et ole vielä herännyt, kun tänään on yhtä kylmä. Hurja talvi tämä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!