Monday, 14 February 2011

Kesäpoika hangessa

Ransu saa aina välillä päähänsä seurata minua ulos, vaikka se ei yhtään pidä lumesta ja kylmästä.
Talven ikävyyttä lisää se, että olimme kaupungin tasalämpöisessä asunnossa niin pitkään: Ransu ehti viskata melkein kaikki talvikarvat ja muhkean kaulurinsa pois. Ne löytyvät lakanoista, joista ne eivät irtoa pesukoneella eivätkä imurilla – terveisiä vain pitkäkarvaista karvaturria halajaville!

Täysverisenä seurakissana Ransu silti seuraa minua, on jopa tullut mukaan laivarantaan postinhakureissulle ja venevajallekin. Molemmilla kerroilla poika on tosin tullut takaisin nopeammin kuin koskaan aiemmin: koko matka hölkäten! Ennätyksiä on rikottu.

Kai me voitais jo mennä sisään? Täällä on ainakin miinus tsiljoona.

Ransu really dislikes winter and snow but he has courageously followed me out every once in a while. This last week he even came with me to the pier to collect mail, and we made another trip to the boat house – both trips over half a mile long! After that he actually hasn't stepped out...42 comments :

 1. Ransu näyttää kyllä ihanan karvaiselta tälläisestä lyhytkarvamaatiaisten omistajasta. Näillä pakkasilla ei taida noistakaan karvoista ola hyötyä kun on niin h y y t ä v ä ä!

  ReplyDelete
 2. Ekaa kertaa täällä :) Eihän tuo ole kissa vaan ilves!! Voi itku miten ihana Ransu on <3 Tuota kun pääsisi rapsuttamaan, huokaus... Minulla on ollut pitkäkarvainen, valitettavasti jo edesmennyt valkoinen kissa ja karvoja löytyi murokupista, kahvista, peitoista, tyynyistä...totesin silloin, että ihan tavallinen jytympi teippirulla on paras karvojenirroittaja!

  ReplyDelete
 3. Ai sullakin on tuollainen seurakissa. Meillä tuo pienempi pyörii sisätiloissa aika tiheästi jaloissa ja tunkee oikeen itsensä syliin, vanhempi sensijaan käyttäytyy kissamaisemmin;)

  ReplyDelete
 4. Onneksi on joitain karvoja jäänyt, että vielä näyttää ihan komeelle kissalle.

  ReplyDelete
 5. Ihanan ihmettelevä ilme Ranusulla..;) Katsoo kysyvästi, mitä nyt..mikä meininki..;)

  Sailalle hyvää ystävänpäivää!Ystävyys on kuin kukkamaa, se pieniä ihmeitä kasvattaa.

  Ja Ransulle ja Mustille myös ystävänpäivä terkut, Väinöltä, jolta myös kovasti karvoja lähtee, kohta voisi vaikka villapaiden kutoa.

  ReplyDelete
 6. No just! Mullakaan ei oo kauheen paksut villahousut enää (tai siis ei oo ollu koko talvena) ja sit täällä uuessa paikassa on sisällä jotain 17 astetta?? Ja ihanku se ei riittäis, niin eilen jouduin parvekkeelle valjaissa, kun se on muka kivaa... Miinus kymmenen ei oo kivaa! Olin ihan jäässä, ei keväällä voi kasvattaa lisävilloja!

  Vääryyksistä huolimatta lämmintä ystävänpäivää, Ransu <3<3<3
  (ja vähän voit toivottaa Mustilleki.)

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 7. Ransu on pörhistänyt kaikki jäljellä olevat karvat äärimmilleen.
  Hortensia; niitä karvoja tosiaan löytyy, kuulostaa tutulta! Naapurini mies sanoo, että niitä löytyy kananmunan kuorenkin sisältä... Ransun karva on vieläpä sellaista pehmeää untuvaista, joka leijailee ilmassa ja tarkertuu kaikkeen. Mutta Ransua onkin siksi ekstraihana rapsuttaa, kun se on niin pehmoinen.
  Ransu toivottaa lämmintä ja pehmeää ystävänpäivää kaikille, myös koirille!

  Hei Unna-Neito!
  Mulla on villahousut mutta ei kauluria. Sä olet ihana pehmeä tyttö joka ymmärtää kodin lämmön ja mukavuuden päälle, pörr! Tyttö mun makuun. <3
  RANSU

  ReplyDelete
 8. Ransu, sun ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - kylmä on! HAUskaa ystävänpäivää toivottavat luppikset!

  ReplyDelete
 9. Hyvää ystävänpäivää Sailalle, Ransulle ja Mustille ♥
  Hienosti on Ransu "harvan" turkkinsa pörhistänyt :D
  Nenäkin on jo ihan punainen siellä arktisessa kylmyyydessä, kaikkea sitä uskollinen seurakissa joutukin kestämään.
  Kissan paikka on talvella leivinuunin päällä, tuumivat meidän kisut!

  ReplyDelete
 10. Oooo kesän poiika mä oooonnnn...
  ...Ooooo..
  Hyvä ystistä luppikset! Pysykää sisällä!
  RANSU

  Risusydän, kiitos, kuin myös teidän poppoon jäsenille! Tässä rintamamiestalossa ei ole leivinuunin päällistä, kun leininuuni on muurattu alas hellaan ekä sen päällä voi olla tai käristyy ;-) Mutta vanhan talon valtava uuni korjataan, ja siinä on sitten ruhtinaalliset tilat ihan katonrajassa minen ei kukaan ihminen pääse!

  ReplyDelete
 11. Voi Ransua! Kuin höyhenensä pörhistänyt pöllönpoikanen istuu hän lumessa ja miinus tsiljoonassa!!! Ja mikä sydämistynyt ilme. =oD

  ReplyDelete
 12. Pöllönpoikanen tosiaan :-D Korvatupsutkin ovat kuin huuhkajalla. Hyvää ystävänpäivää kaikille turvallisille ja tassullisille ja ihmisille sinne teille!

  ReplyDelete
 13. Aika pörheä ja pallomainen sekä etenkin totinen kesäpoika! <3 <3 Voi pieni poikaparka, kyllä se kesä vielä tulee, älä huolestu!

  Mukavaa, onnellista, tunnelmallista ystävänpäivää koko poppoolle!

  ReplyDelete
 14. Mua ihmetyttää meidän ihmisten vajavainen evoluutio täällä Suomessa. Meidänkin pitäisi ehdottomasti pystyä pörhistymään.
  Ransu on pörhistänyt posketkin tuossa kuvassa :-)
  Hyvää ystävänpäivää!

  ReplyDelete
 15. Saila,minä olen ainakin pörhistynyt...Lue pyöristynyt...:O hehe..heh...vitsi, vitsi...eikö se muka ole sama asia.?

  ReplyDelete
 16. Nyt osuit naulan kantaan. Sitähän se talveksi pyöristyminen on, ja siksi syksyllä pitää tankata suklaata!

  ReplyDelete
 17. Näyttää Ransulla vielä turkkia riittävän - hauskat reissut teillä:)

  ReplyDelete
 18. Ransulta ei tunnu loppuvan karvat kesken, vaikka se onkin viskellyt niitä menemään urakalla.

  ReplyDelete
 19. Kateellinen tuollaisesta turkista sietää olla ♥

  ReplyDelete
 20. Hyvää ystävänpäivää Saila!

  Mekin täällä ollaan pohdittu kissojen mielenmaisemaa ja vuodenaikojen vaihtelua. Talvi selvästi tympii ainakin Samuraita eikä se mielellään vietä aikaansa pakkasessa niinkuin nuorempana. Eli ollaan siis tuumattu, muisteleeko kissat lämpöisiä helepäiviä, perhosten pyydystystä ja myyräjahteja.

  Ja vielä... paketti saapui tänään perille ja voi että mä rakastuin shaaliin. Väri, malli ja materiaali, aivan ihana! Kun vielä mietin, miten paketti on matkannut hyiseltä saarelta monien kulkuneuvojen välityksellä, arvostan sitä vielä enemmän!

  ReplyDelete
 21. Elisa ja Maria, hyvää ystävänpäivää!
  Moni kissa on nuorena varsinainen kyläluuta, vaan ei Ransu. Se on selvästi ottanut roolikseen olla minun kaveri, paitsi että se ei talvella juurikaan tule mukanani ulos. Tuota kuvaa ottaessa taisin hakea lisää puita liiteristä eteisen halkokaappiin, niin Ransu tuli tarkkailemaan mitä teen.
  Hyvä että saali miellyttää, oletpa ihanneasiakas, kun otat tilauksen hitaan postituksen lisäarvona :-D Minustakin se on aivan ihana, pehmoinen ja kaunis ja lämmittää ihanasti niskaa ja hartioita.

  ReplyDelete
 22. Miinus tsiljoona, hih ;) Ihana on kun seuraa mukana. On kyllä niin läsnäoleva ilme tuossa viimeisessäkin kuvassa! Hyvää ystävänpäivää Saila ja ihanat kisut!

  ReplyDelete
 23. Lämmintä ja pehmoista ystävänpäivää Dahlia ja koko perhe!

  ReplyDelete
 24. Lämmintä Ystävänpäivää Saaripalstan väelle! Toki Ransu oli pikkasen huolestunut pörhistelijä... Katseli varmaan josko otat tarpeeksi puita liiteristä saavuttaaksesi Ransulle sopivan lämpötilan :) Ihanat kuvat taas.

  ReplyDelete
 25. Hmm... Onko Ransun kasvot leventyneet sitten viime näkemän? Onko hänestä siis tulossa "ison kissan" näköinen? Vai onks hän vaan niin pörhöllään. Eiks ne kasvattajat sanonu, että kasvot ei jää niin kaposeksi? Vai muistanko väärin.. Rementiavaimikäseoli.

  ReplyDelete
 26. Ransu on varmaan tosi huolissaan, jos lämpötilat nyt jäi tällasiksi. Toisaalta eihän sillä ole hätäpäivää, kun on sisävessa ja mamma lämmittää taloa :-)
  Lämmintä, pehmoista ja tervettä ystävänpäivää Naukulaan, ja Tiinalle myös!
  Ransun posketkin on varmasti tuossa pörhöllään, ei sillä vielä noin paksut kollinposket muuten ole! Siis vielä, katsotaan parin vuoden päästä kun Ransu ei enää ole pikkupoika.

  ReplyDelete
 27. On se vaan niin komia! Ystävänpäivärapsutukset Ransulle ♥

  ReplyDelete
 28. Pörpör! Untuvainen ystävänpäiväpuskenta Lindalle ja Viirulle!
  RANSU

  ReplyDelete
 29. Vau mitkä kuvat kesäpojasta! Kuvat: "Oikeesti, eikö voitas mennä sisälle!"

  ReplyDelete
 30. Todella! Oikeesti, miks ulos pitää edes mennä?????!

  ReplyDelete
 31. Trevlig vändag Saila!!! Härliga katt-bilder, Ransu är för härlig!!
  /NINA

  ReplyDelete
 32. Hyvää ystävänpäivää! Ransulla on komea turkki!

  ReplyDelete
 33. Trevlig Alla hjärtans dag Nina! Ransu ÄR för härlig <3
  Hyvää ystävänpäivää Tuire! Juu, kateeksi käy kun itsellä on sama nahka kesät talvet eikä siitä talvella ole mihinkään!

  ReplyDelete
 34. Hih, vai on Ransu pörhistänyt poskensakin tällä pakkasella. :D

  Hyvää ystävänpäivää teille kaikille!

  ReplyDelete
 35. Siltä se vaikuttaa; ei sillä normaalisti ole noin paksut posket :-D Lienee pistänyt likoon kaikki keinot lämpänä pysymiseen!

  ReplyDelete
 36. Hyvää Ystävänpäivää Ransulle♥ Mustille ja Saila sinulle, eikö se Ystävänpäivä ole joka pivä? :)

  ReplyDelete
 37. Kiitos Maiju samoin sinulle! Joka päivä on ystävänpäivä, kun on ihania ystäviä ja karvaisia kavereita ;-)

  ReplyDelete
 38. Ransu <3

  ...niin ja MUSTI kans <3

  ReplyDelete
 39. Pojat lähettävät sydämiä söpöille tytöille!
  <3 <3
  R ja M

  ReplyDelete
 40. Mun piti tulla varta vasten taas katsomaan pöllömäistä pullukka-Ransua. Voi poloista! Jos en tietäisi, kuka kuvassa on, en tunnistaisi ollenkaan. Ja sitten vielä tuo sydämistyneen järkyttynyt katse. Ransu, sun kannattaa ehkä nauttia kevätauringosta vain kotona aurinkoläikässä eikä ulkona lumihangessa!

  ReplyDelete
 41. Tuo kuva on harvinaisen ihana ja hassu, untuvaisesta luuviulusta on tullut järeä (untuvainen) kartio :-) Ja ilme on näkemisen arvoinen. Kiitos vinkistä, Jenni! Ransu on noudattanut sitä nyt monta päivää.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!