Sunday, 20 February 2011

Helmikuun kalenterityttö

Ohoh, kuu lähenee loppuaan eikä kalenteripoikaa ole vielä esitelty. Nyt onkin vuorossa tyttö: lapinporokoira Lávvi, josta on kirjoitettu aiemminkin, kun tytöt olivat minulla hoidossa ja Ransu irvisteli ja raivosi.

Lávvi asuu äitinsä Vannin kanssa Korppoossa. Näissä viime syksyisissä kuvissa Lávvi on vasta neljän kuukauden ikäinen. Nyt se on kookkaampi kuin äitinsä. Vanni onkin aika matala.

Lávvi ja siskonsa Villa viisiviikkoisina mönkiäisinä kotipihallaan.

Lávvi ja Vanni minun pihallani viime syyskuussa viikonloppuhoidossa. Vanni näyttää todella pulskalta, varsinkin verrattuna honkkelisääriseen tyttäreensä. Taustalla vino saunani, joka on paikallinen Pisan torni -nähtävyys.

Ransu vahtimassa koiria. Jos Ransu saisi päättää, kukaan koira ei astuisi tältä kuistilta sisään. Ransu asettuu koiran lähestyessä keskelle kuistia sähisemään.

20 comments :

 1. Söpöjä ovat Koirat! Mutta kyllä siellä Saaripalstallakin pitää jokin arvojärjestys olla, tietää Ransu :)

  ReplyDelete
 2. Ransu on aikamoinen rasisti :-)

  ReplyDelete
 3. Ei kai nyt sentään? Tietää vain että Kissat ovat no 1.

  ReplyDelete
 4. Tulipa sitten jollain kummallisella tavalla tuo vanha, ei koskaan käytetty, nimi tuohon kommenttiin. Tekniikka on taitolaji.

  ReplyDelete
 5. Haha :D Ransu on niin hyvännäkönen. Saatan kuulla sellasta pientä jupinaa tänne asti. "Tulivat tänne kuin omaan kotiinsa. Kato nyt, siellä ne on äitin kukkapenkissä. Mutta tästä edemmäs ei oo tulemista, mulla on aseena vastateroitetut kynnet, tarvittaessa haen hiilihangon sisältä. Musti, tuu pois sieltä, eksä nää miten vaarallisia ne on!"

  ReplyDelete
 6. Ihana kommentti, tuo..taustalla näkyy minun vino saunani...;) onko se vinossa? No jos vähän. Meilläkin on roskiskatos ihan vinossa,ja liiteri...talosta en tiedä.

  Mitähän Ransu tykkäisi Väinöstä?

  Saila, voisitko käydä blogissani kattomassa mun kolo-ongelman...?
  Mikä on sun mielipide.

  Terkuin Tuija

  ReplyDelete
 7. Naukulan kerho -kommentti tuli tietysti siksi, että Wilma oli asentamassa tänään aiemmin säätöjä koneelle ja TIETYSTI Kissat ovat no 1 -kommentti on häneltä, ei suonkaan yksin sinun mielipide!
  Tiina osaa asettua Ransun aivoituksiin paremmin kuin hyvin :-D Tuo on suoraan kuin Ransun suusta.

  Saunani ON vinossa ja vinoutuu vain vuosi vuodelta. Toivon, ettei se kaadu ennen kuin olen saanut kylpyhuoneen. Onneksi syksyinen lipputangon kaatuminen ei tapahtunut saunan päälle, sillä se olisi kellahtanut kuin korttitalo.
  Ransu ei valitettavasti varmaankaan pitäisi Väinöstä, sillä en ole huomannut, että se olisi koskaan pitänyt yhdestäkään koirasta. Aina on murinaa, sähinää, pörhistymistä ja tassun iskuvalmiuteen kohottamista.
  Jaa kolo-ongelma? Kuulostaa mystiseltä...

  ReplyDelete
 8. Selvähän se joku roti, se pitää olla koirillekin. Hyvä Ransu!!

  ReplyDelete
 9. Kiitti!
  Sä tajuut, mutta mamma ja Musti ei tajuu!!! Koirat POIS!
  RANSU

  ReplyDelete
 10. Ransu mikään rasisti ole.....
  jotain rajaa sentään; koirien EI PIDÄ yrittää ängetä iteseään KISSOJEN KOTIIN !!!
  tuumivat meidän 4 OMAKOTIkissaa.
  Ja Ruusa on se viides, joka toisten mielestä on vähän petturi, kun se on kaikkien kaveri...sen kaveriksi kelpaa Teekkarin KOIRAKIN!!!

  ReplyDelete
 11. Voi Ruusa :-D Siinä muut sitten katsovat ihmeissään. Meillä Musti on myös koirien kaveri ja se aiheuttaa Ransussa epäuskoa ja närkästystä.

  ReplyDelete
 12. Ransu ja Musti, sanokaa sille Saila-henkilökunnalle, että kävisi hakemassa yhden jutun tuolta meidän blogista!
  t. Nipsu, Viiru, Viivi, Ruusa ja Onni

  ReplyDelete
 13. Ihanat koirat, niin iloiset ja Ransu söpöläinen ,elä sinä niin kiukuttele ;D

  ReplyDelete
 14. Jotain noudettavaa? Kivakiva, tullaan!
  Seijastiina; Ransu voisi tosiaan oppia, että koirat voivat olla ihan jees. Ettei tarvitsisi niin stressata ;-)

  ReplyDelete
 15. Oo, komea vahtikissa valtakunnan portteja vartioimassa!

  Helpompaahan se olisi, niin Ransulla kuin Lyytilläkin, jos malttaisivat suhtautua koiriin vain kissamaisella ylenkatseella.

  Otto ei onnekseen ymmärrä yhtään Lyytin kiroilujen ja näpäytysten päälle, joten eipä tule ainakaan traumoja tai kissavihamielisyyttä sille höpötöppöselle :D Lyytin tapauksessa taitaa pelissä olla mustasukkaisuuttakin, koska koiranpentu ikävästi uhkaa Lyytin paikkaa valtakunnan ykköslellikkinä.

  ReplyDelete
 16. Mä oon kingi!
  Kaikki vaan ei sitä tajuu. Mut pääasia, et tietää itse.
  RANSU

  ReplyDelete
 17. Hauskaa , että Lavvi pääsi kalenteritytöksi.
  Mukava lukea koirien ja kissojen välisistä suhteista. Olen tekemässä Koiramme-lehteen aiheesta juttua, Toivon, että myös kissaihmiset kävisivät vastaamassa pikkukyselyyni blogissani Eläkeläinen

  ReplyDelete
 18. Hyvä aihe! Minä ainakin tulen heti tutustumaan kyselyysi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!