Monday, 31 May 2010

Päivystämässä

Nyt pitää olla tarkkana. Koko ajan tapahtuu, ja jos ei ole ulkona, sen missaa. Raunioyrtti avasi eilen illalla ensimmäisen kukan, ja viime vuonna istuttamani idänunikot kehittävät ensimmäisiä nuppujaan, ja kohta avautuvat varjoliljat ja keijunkukat ja lehtosinilatvat ja vuorikaunokit ja tähkähietaliljat. Toissa kesänä Englannista tilaamani tarhakurjenmiekat kehittävät kumpikin ensimmäisiä nuppujaan! Kunpa ehtisin nähdä niiden kukkivan, joudun olemaan kesäkuussa hetken pois... Nyt ei raaskisi...
(Ransu päivystää myyriä)
Juuri äsken ystävällinen mökkituttu toi taimia: itse kasvattamansa pyökin, keltahevoskastanjan ja ihanaakin ihanampaa lehtoängelmää! Nyt äkkiä istuttamaan!

Tätä ihanuutta en onneksi missannut: vuorijumaltenkukka (Dodecatheon meadia) on parhaimmillaan, ja sen vieressä tummalehtinen mustaselja 'Black Lace'. Mielestäni purppuraisten kukkien ja tummien lehtien yhdistelmä on ihanan kohtalokas. Takana päivänliljojen suipot vaaleanvihreät lehdet ovat taas sopivan erilaiset.

At the moment there's so much happening all the time and quickly, one shouldn't sleep a wink. Flower buds of plants I've planted but not yet seen flowering are developing, I just hope not to miss them while I'm away... Now that would be a heartbreaking thing! Irises ordered from Aulden farm in 2008 seem to develop their very first buds!!! They are 'Kent Pride' (of course) and 'Sapphire Gem'...

Minä päivystän mamman blogin ääressä niin se voi olla pihalla.

11 comments :

 1. Hyvä, että teillä on päivystyshommat jaettu! Yksi vahtii tonttia, toinen blogia ja kolmas kasveja. Täydellistä! :)

  Mustin kuva on niin vetoava. Kissat ovat aina yhtä hassuja ja suloisia möykkyjä nk. marsuasennossa ollessaan (no, on ne muutenkin).

  ReplyDelete
 2. Sun pitäis asentaa tallentavia valvontakameroita :) onneksi on apusilmiä :)

  ReplyDelete
 3. Joo, Jenni! Kissat on kummia, miten ne saa kerättyä kaikki jalat alleen ja saavat sen vielä näyttämään varsin mukavalta asennolta. Minua viehättää kissoissa (kaiken muun ohella) häntä: se, miten kissa asettaa sen aina niin täydellisesti.
  Todella S, valvontakamerat olis nyt poikaa. Voisin laittaa jokaisen kukkapenkin pieleen kameran niin voisin poissa ollessa seurata mikä kukkii!

  ReplyDelete
 4. Hmmm. Saila, sinun pitää kyllä tulla meille, niin näet yhden kissan, jonka häntä on aina kauniisti (Cisu) ja toisen, jolla häntä on miten sattuu (Toto)!

  ReplyDelete
 5. Eipä paljon kissanruokaa tarvi ostaa kun kissat pitää myyrät kurissa! Lehtoängelmää kauniinpaa kukkaa ei ole olemassakaan(tai no...),meillä on sitä kans pihassa. Huomasin just tänään että kirvat on sen miehittäneet. Nyt vaan torjuntahommiin!

  ReplyDelete
 6. Totta, ja vaikka yritän ostaa mitä hienoimpia ruokia Ransulle, joka on vähän laiha, eivät ne kelpaa. Taskulämmin myyrä on paras, varsinkin läski ja suuri vesimyyrä, niitä tuntuu nyt riittävän vaikka kuinka. Ransu tuo herkkupaisteja minullekin.

  ReplyDelete
 7. Sinulla on kyllä loistavat päivystäjät !
  Jumaltenkukka on niin vienon kaunis. Olen pitkään haaveillut sen ostoa, mutta kun en ole keksinyt sille arvoistaan paikkaa, vielä ; )

  ReplyDelete
 8. Vuorijumaltenkukka on ihana, nimeään myöten. Eräässä pihassa on muuten raamatullinen puutarha, siellä on lisäksi mm. mooseksenpalavaapensasta ja madonnaliljaa! Jumaltenkukalla on mahdottoman söpöt kukat, ihan kuin karpalolla. Se on jotenkin niiiin herkullinen ja erikoinen. Se tuli minulle itse asiassa, kun ostin punalatvaa Billnäsin taimistolta ja sitten se osoittautuikin ihan muuksi. Olin istuttanut sen kohti ojaa viettävään pikku rinteeseen, missä se näyttää viihtyvän, ei ole sille onneksi liian märkää.

  ReplyDelete
 9. hi, new to the site, thanks.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!