Thursday, 6 May 2010

Kukkia ja halaus

Viileässä keväässä on se hyvä puoli, että kukat kestävät kauan. Nämäkin krookukset ovat kukkineet jo ties kuinka pitkään, jo ennen kuin nyt tulinkaan saareen. Ja ne narsissit, joiden kasvua tuskailin ennen viimeksi täältä lähtöäni, eivät ole ihan vieläkään avanneet nuppujaan. Turhaan tuskailin, mutta kun tästä ei haluaisi menettää minuuttiakaan.
Nämä kukat haluan ojentaa Kaj-Ingmarille, Caritalle ja Sebastianille, jotka ovat puurtaneet venevajan kyljessä olevan verkkovajani kimpussa.

Tältä venevaja näytti talvella 2009. Minun puoli, eli ulkopuoli, oli kärsinyt säissä ja jäissä. Laudoitus oli rispaantunut, mutta mikä paljon pahempaa, rakennus pysyi pystyssä vain parilla lähes poikki ruostuneella pultilla. Viime joulukuussa saatiin uudet paalut, hirret ja pultit ja nyt vaja (minun puoli, heh) pysyy tukevasti pystyssä seuraavat 50 vuotta.

Venevaja tänään. Meri kimmeltää kutsuvasti, vaan rantaan mennessä kannattaa sonnustautua talvitakkiin. Näin keväisin olen monesti tyytyväinen, että asun vanhassa kylässä keskellä saarta, missä on lämmin!
Venevajan ulkosyrjällä on kapea, koko vajan mittainen verkkovaja, johon Kaj-Ingmar teki uuden hienon lattian ja laudoitti seinät. Ikkunoille on jo aukot ulkoseinällä ja tähän päätyyn, missä oli ennenkin ikkuna-aukko, tulee pyöreä ikkuna.
Vielä kerran halaus, Kaj-Ingmar! Hienosti tehty ja ihan omasta päästä, kertaakaan ei tarvinnut soittaa ja keskustella vaan parhaat ratkaisut syntyivät tekijän päässä. Mitäpä minä olisin osannutkaan vähemmän viisaana ehdottaa.

So pleased. The boat house repair is proceeding fast. There is a new floor and new walls in the fishing net storage beside the boat shelter. Windows are still to be put in place and then - a hammock, a couple of chairs, some beer... Relaxing to the sound of waves...

8 comments :

 1. Onpa kaunis venevaja ja hyytävän kaunis kuva siitä!
  Hyvä, että se taas jaksaa seisoa 50 vuotta ainakin.

  ReplyDelete
 2. Näyttää tosiaan tukevalta ja hyvin tehdyltä! Pyöreä ikkuna on varmasti kuin nenä päässä tuossa päädyssä. On hienoa, kun hommat hoituvat taitavissa käsissä!

  Hrrr, sitä palellaan ilmeisesti joka puolella enemmän tai vähemmän. Pihallani ei kukerra vielä mikään, paitsi orvokit sekä pääsiäisestä asti ilostuttaneet narsissit ja helmihyasintit ruukuissaan. Miksi en ole istuttanut krookuksia? No, asia korjaantuu syksyllä.

  ReplyDelete
 3. Hei Saila,
  Kiitos kukista, kyllä ne mun taitavalle miehelle kuuluu ennen kaikkea. Toivottavasti saat kesällä nauttia kahvit laiturilla oikein lämpimässä säässä.

  ReplyDelete
 4. Kiitos Tuire, Maria ja Carita! On todella helpottavaa, kun enää ei tarvitse miettiä koskahan se romahtaa. Aiemmin katsoin aina yhteysaluksella tullessani varovasti silmäkulmasta, onko venevaja vielä pystyssä.
  Ajattelen, että pyöreä ikkuna on vähän kaupunkilainen ratkaisu, mutta kun sellainen löytyi kun meni Billnäsin varaosapankkiin etsimään vanhoja ikkunoita. Ja olenhan minä syntyjään helsinkiläinen, sille ei voi mitään. Minustakin pyöreä ikkuna päädyssä tulee olemaan hauska! Sain sen vasta maalattua toiseen kertaan. (Allbäckin pellavaöljymaalilla, jotka on minusta ihan parhaita).

  Itse asiassa Maria olen katsonut kateellisena säätiedotuksista kuinka lämmintä siellä teilläpäin on (säätiedotuksen mukaan!). Saaristossa kevät on aina kylmä. Vaikka täällä "sisämaassa" saaren keskellä (400 m rantaan) on huomattavasti lämpimämpi kuin meren äärellä.

  Ja Carita hei, kutsun teidät sitten piknikille kesällä... Meinaan laittaa riippumaton sisälle vajaan, ja pienen pöydän ja jonkin vanhan tuolin, ja vanhat verkot ja muut tilpehöörit. Harmi vain ettei vajalle paista ilta-aurinko. Pidetään päiväpiknik sitten!

  ReplyDelete
 5. Ihastuttava vaja, sekä ennen korjausta että sen jälkeen! Hauska nähdä vedessä eikä maalla seisova vaja... Ja suunnitelmasi, että vajaa voi käyttää myös piknik-(englanniksi olut? ;)) käyttöön, on viehättävä. Oikein hyvä vaja siis, onnittelut tekijöille ja omistajalle.

  Saammeko joskus vajasta myös sisäkuvia? Pliis...?

  ReplyDelete
 6. Kyllä Jenni, teen työtä käskystä. Itse asiassa kamerani akku loppui tuolla rannassa ja lisäksi linssini ei ollut oikea yleiskuvien ottamiseen, vaan se oli hyönteis-kukka-linssi...
  Mutta ei tuo venevaja niin tunnelmallinen ole kuin sinun K-koti-blogissa, kun sieltä on nimenomaan kannettu lähes kaikki irtain ulos (mitä meri ei ollut ehtinyt pois huuhdella, lattialankut kun olivat mennet jo aikaa sitten mereen - ne mitä oli jäljellä päätyivät makkarini hyllyiksi kaupunkiin).

  Siis, kuuluuhan jokaiselle kunnon englantilaiselle piknikille olut!!?? Eikös Viisikossakin niillä aina ollut... ai ei... no Viisikon teiniversiossa olisi ollut jos sellainen olisi tehty...

  ReplyDelete
 7. Hurraahuutoja venevajan kunnostajille! Ja inkivääriolutta Viisikko-henkiselle piknikille, sekä voileipäkakkua, keitettyjä kananmunia, silliä, vadelmahilloa, paistettu kalkkuna, maustekakku, paahtopaistia, munuaispiirakkaa, pikkuleipiä ja mitä kaikkea se Hannatäti niille pakkasi mukaan...

  ReplyDelete
 8. Jepjep! Pitänee kutsua sitten vähän suurempi lössi sinne piknikille! Inkiväärioluesta tykkää muistaakseni Ressukin. Itse maistoin sitä Amerikassa, outoa litkua.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!