Tuesday, 11 May 2010

Vierailu Ruissalossa

Kylmänkukka (Pulsatilla halleri ssp. slavica)

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa on hieno käydä. Kukkivat rinteet täynnä vuokkoja, esikkoja ja kylmänkukkia tammien alla salpaavat hengen. Aah, ei voi kuin yrittää vinkaista.
Onneksi näitä ihanuuksia saa ostaa kotiinkin. Siemeniä on myynnissä vaikka kuinka, ja sesongin mukaan taimiakin. Nyt sain kelta-, balkanin- ja arovuokon taimia, jälkimmäisiä sekä yksinkertaista että kerrannaista lajia. Voi ihanuutta ja innostuksen määrää.

Hevoskastanjan taimia myynnissä

5 comments :

 1. Ihanan kuuloinen retki! Onneksi sait tuliaisia mukaan. :)

  Sulta voineekin sitten kysellä matkavinkkejä: olen menossa parin viikon päästä Naantaliin muutamaksi päiväksi. Toimiiko sun sähköposti jo?
  Olisi kyllä terveellistä olla välillä ilman sähköpostia. Tosin itse en varmaan pystyisi. ;)

  ReplyDelete
 2. Hevoskastanjan taimet - hmhmmh, tutuilta saatiin monet taimet, mutta aiai, kun ne olivat valkohäntäkauriiden herkkua, ne mehevät, siirappiset kevään kasvut. Kyllä ne juurien takia hengissä pysyivät, mutta pikkuinen rungon pätikkä kasvoi vain paksuutta.

  ReplyDelete
 3. Oih, niin. Yhdellä naapurillani on kyllä hieno suuri hevoskastanja saaressa, se lienee suojattu nuoruusvuosiensa ajaksi. Minun tontille tuo on jo liiankin suuri puu, se kasvaa niin leveäksi, niin kuin tammikin. Mutta ihana puu se kyllä on!
  Jops, sähköpostini toimii, tosin olen huomenna lähdössä Ouluun kesäpihamessuille, tulen lauantai-illalla myöhään takaisin koneen ääreen – nuo messupäivät on niin pitkiä etten viitsi edes yrittää ottaa konetta mukaan, kun ei sitä kuitenkaan edes jaksa katsoa (suljettunakaan!)
  Naantalihan on vallan ihana paikka, vanhakaupunki yksi maailman kauneimpia, ja kirkon ympäristö. Pistäydy Cafe Antoniuksessa vanhassakaupungissa, heillä on kaksi kivaa kissaa, Mustikka ja Erkki Juan, joka on löytökissa Espanjasta ja nukkuu yleensä pesässään kahvilan ikkunalaudalla, sieltä hänet löytää... Tulee heti rapsutettavaksi kun vähän menee seurustelemaan.

  ReplyDelete
 4. Olin pari vuotta sitten Ruissalossa, en kyllä muista, oliko silloin hevoskastanjan taimia myynnissä. Kovasti kyllä kierrellään kaikkialla, aika vaan tahtoo olla niin kovin rajallinen. Kylmänkukkaa en nähnyt, kun oli sen verran myöhä toukokuu.

  ReplyDelete
 5. Ruissalossa on myynnissä kaikenlaista, mutta sesongista riippuu mitä kulloisella hetkellä on.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!