Saturday, 29 May 2010

Tuoksua, kirsikkaa ja iloa

Iltapäivän kallistuessa iltaa kohti Ahvensaaren kylässä leijuu hunajainen tuoksu. Siitä piti ottaa selvää.
Eräältä pihalta syyllinen löytyi: kaksi täydessä kukassa hohtavaa kultaherukkapensasta (Ribes aureum). Voi miten kauniit pensaat ja hurmaava tuoksu. Tätä pitää löytää jostakin tarhalta tai sitten pyytää kauniisti, jos saisi mahdollisen vesan. Tähän ihastuin.

Minusta tuoreen vesimyyrän tuoksu on paras

Hanami jatkuu

Tämä teki minusta eilen ehkä saaren onnellisimman tytön: Japaninhiirenporras Athyrium nipponicum 'Purple Garden' näytti elon merkkinsä! Tämä on ehkä minusta kaikkien aikojen kaunein puutarhakasvi, tai ehkä sittenkin se on kevätesikko, tai varjolilja, tai parsa tai rotkolemmikki tai...

Japanese painted fern rising slowly from the ground raised some cheers yesterday. I thought it was dead! It must be the slowest starter ever.

7 comments :

 1. Ransu, kissan tuoksuaisti on pettämätön! :)

  ReplyDelete
 2. On, on! Ja aina kun olen syönyt myyrän menen antamaan mammalle pusuja. Se on niin hieno aromi ja minulla on niin hyvä olo! Röyh. Aah. Pusipusi!
  terveisin Ransu

  ReplyDelete
 3. Aromi on erinomainen! :) Ruoan syömisen jälkeen ihmiselle kannattaa antaa pusu. Emäntä sanoo, että miksi ihmeessä kissanruoan pitää haist... tuoksua niin voimakkaalle ja mä olen sitä mieltä, että miksi ei tuoksuisi. Kissat eivät syö tuoksutonta.

  Kollo

  ReplyDelete
 4. Japaninhiirenporras, se taitaa olla vähän erilainen kuin meidän kotoinen hiirenportaamme, ja joita muovipusseissa polkupyörän ohjaustangossa rahtasin talon päätyyn? Jännästi muuten, kun juuri äsken kirjoitin jutun ja meinasin kirjoittaa hiirenporras, mutta laitoin yleisesti saniainen.

  ReplyDelete
 5. Kissanruuat haisee välillä oudolle, välillä ihan hyvälle. Mutta mikään ei voita paistettujen muikkujen tuoksua (paitsi vesimyyrä)
  Ransu

  Hiirenporras on hauska nimi! Olen aina kuvitellut pikku hiiret kiipeämässä pientä saniais-tikapuuta ylös.
  Japaninhiirenportaalla on jännät värit, siinä on tuollaista harmaata ja violettia, riipuen vähän lajikkeestakin, mutta näyttävät kaikki suht samalta.

  ReplyDelete
 6. Se onkin hienoa, miten tuoksut seuraavat toisiaan eri lajien aloittaeessa kukintaansa. Tuomen tuoksu hiipuu ja tänä aamuna rekisteröin pihlajien huumaavan tuoksun. Kohta taitaa olla syreenien vuoro.

  ReplyDelete
 7. Juu, tuoksu illansuussa on parasta. Ainakin tällä hetkellä tuntuu iltatuoksu olevan voimakkain. Minullakin alkavat juuri kohta syreenit availla nuppujaan!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!