Thursday, 20 May 2010

Boat house nearly finished and Finland lost

Last days have been hard work following ice hockey world championships. If there's anything good about Finland dropping off at this point (losing to a very skilful Chech republic), it must be gaining hours to enjoy the garden and... tadaa! A boat house net store nearing completion. The net store is the long storage part on the left side of the boat harbour bit, that is, the left side of the building.

Venevaja, jipii, tidii, titityy! Vasemmalla se verkkovajani joka on nyt ollut korjauksessa vajan paalutuksen jälkeen. Verkkovajasta oli lattia huuhtoutunut mereen ja ovi ei enää auennut, sisäovikin oli meressä mutta ehdin pelastaa sen.

Kaj-Ingmar usually never looks sour but here he's saying "flounder" instead of "cheese".

Rakennusmestari harvinaisen vakavalla naamalla. Kaj-Ingmar teki kokonaan uuden oven, jossa on sellainen lukko kuin olla pitää. Sen saa auki niin sisältä kuin ulkoa. Huomaa vanha korkista tehty "pelastus"rengas seinällä. Siinä lukee Eriksson veljekset bröderna. 

The storage before putting in the windows. I'll probably never use it as a net storage, not doing much fishing (there's too much else to do!) Instead I'll lie there in the hammock, securely hanging from the roof beams and listen to the sound of water.

Sisällä ennen ikkunoiden laittoa. Pitkulaisen varaston päätyyn tulee vielä pyöreä ikkuna.

There's a lot of old treasures left in the boat house. The wall between the storage and the boat harbour inside the building didn't need to be replaced. It was nicely weathered.

Aarteita vanhalla sisäseinällä, tämä jäi sinälleen. Tuokin pelastusrengas on niin painava, että se uppoaisi pohjaan kuin kivi.

Near completion and sweet as a doll house! The timber is green so I won't paint it until next year.

Aah. Sanaton.

4 comments :

 1. Ooh! Miten hieno ja aika suuri. Mahtavia aarteita seinillä!
  Tuleeko teille vene sinne?

  ReplyDelete
 2. Sitä käytetään jo venevajana, se on minun ja toisen omistajan yhteinen, tuo varasto-osuus on vain minun. Minulla on pikku vene (korjauksessa rannalla), mutta aina kun tulee vieraita, rakennusmiehiä tai muuta porukkaa omalla veneellä niin toki he menevät vajaan suojaan, tosin siellä saa mojovan pääskynkakkakuorrutuksen veneeseensä ;-) Eli sisään mahtuu kaksi venettä. Aikoinaan sen rakensivat Erikssonin veljekset, kuten tuossa muinaismuisto-pelastusrenkaassa lukee...

  ReplyDelete
 3. Sanaton olisin minäkin, jos minulla olisi noin hieno vaja. :)
  Kyllä tuolla kelpaa pitää venettä ja nauttia Viisikko-piknikeistä, ja inkiväärioluestakin ehkä. Viis pääskynkakasta, se kuuluu kesään!

  ReplyDelete
 4. Juu Jenni, ihan samaa mieltä! Minusta veneeseen tulevat roippeet eivät voi haitata, sitä kun on niin helppo pestä – vettä on aina käsillä, kastaa vain harjan mereen ja pyyhkäisee. Sitäpaitsi, vene on kulkuneuvo eikä mikään näyttelyesine (sanon minä. ettäs tiedätte kaikki jupit.) ((jotka eivät tietenkään koskaan lue tätä proleblogia))

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!