Tuesday, 31 August 2010

Sama maku

Me tykätään Ransun kanssa Pirkka-sushista. Ollaan molemmat siihen yhtä koukussa. Erona vain on se, että Ransun ruokavalioon ei kuitenkaan kuulu sushi. Ainakaan periaatteessa. Luupää! (Tai ehkä vain piloille hemmoteltu.)

Tässä on vastustamaton tuoksu...
Seuraa komennus: Ransu! Paikka! Ei! Irti! Pois!
Ransu asettuu makuulle pöydälle: En mä ollutkaan sitä syömässä, vaan tulin tähän sun seuraksi. Lukemaan lehteä.

Kohta nenä venyy venymistään kohti sushiateriaa...

Ransu loves sushi. No point telling him to go away, he would only recede two inches from a promising fish meal.

15 comments :

 1. Hitsi, Toton oliivinsyöntijutusta unohtui tieto, että meilläkin asuu sushin ystävä, Cisu. Se yrittää ryövätä koko sushiboksin itselleen, vaikkei edes syö kalaa. Soijaa ja wasabiakin voi maistaa, jos vain onnistuu. :)

  ReplyDelete
 2. Hahaa :-D Mieleen tulee visio siitä, miten Cisu hiipii sushipaketti kainalossaan kohti eteisen kaappia tai muuta salaista paikkaa. Vai soijaa! Ja wasabia!!! No huh. On teillä oudot kissat!

  ReplyDelete
 3. Sellaista se melkein on. :) Pakko yrittää varastaa laatikko ja nuolla mitä tahansa aterian osaa. Mutta annapa kalaa, niin kumpikaan ei edes nuuhkaise!

  Ehkä ne on ne aasialaiset geenit?

  ReplyDelete
 4. Täytyy olla aasialaiset geenit kyseessä, ei tätä muuten ymmärrä. Oletko kokeillut mitä pojat tykkää kana-vihreä chili -keitosta?
  Ransu kyllä rakastaa kalaa, olenkin uudelleennimennyt hänet norjalaiseksi turskakissaksi ja Kuopion torikissaksi, riippuen kulloisesta kalatyypistä.

  ReplyDelete
 5. Pirkka-sushia? Siis onko ne valmiita sushipaloja pakasteessa? Pitääkin kokeilla, nimim. liian laiska tekemään itse

  ReplyDelete
 6. Joo Anna, pakastealtaasta se löytyy. Ja minäkin olen liian laiska tekemään sushia itse, huh mikä työ (luulen, en ole kokeillut). Paketissa on kaikki puikkoja myöten: soijakastike, wasabi, inkivääri. Sushifanina olen testannut kaikki merkit mitä Suomen pakastealtaista olen bongannut ja Pirkka on paras!

  ReplyDelete
 7. Sushi on siis ihan maailman parasta. Vaikka mulla ei kissaa olekaan. Onneksi - syntyisi hirvittävä kamppailu, jossa kissa häviäisi.

  Saila, ja muutkin: kyllä kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä sushia itse. Mutta ei nälkäisenä. Pitää aloittaa reilusti ennen! Sitten, kun pallerot ja kääröt ovat valmiita, nälkä on takuulla. Ja on ollut hauskaa!

  ReplyDelete
 8. Tervehdys, siis. Oli pakko kommentoida ensin tuo ja kertoa vasta sitten, että tulin juuri, mutta pysyn varmasti lukijana.

  ReplyDelete
 9. Kiitos Intopii tervehdyksestä! Pakko sushia on varmaan jossain vaiheessa kokeilla tehdä itse, kun se vaan on niin hyvää - eikä nuo pakasteet ole mitään käsintehtyihin tuoreisiin verattuna. Sushin teko olisi varmaan kivaa porukalla!
  Voi että, tervetuloa lukijaksi! Sulla on muuten ihana hassu nimimerkki.

  ReplyDelete
 10. Ransu, saanko laittaa sun kuvan mun kamukansioon nettiin? Hyvin väijyt huomaamattomasti sapuskaa!!!!

  ReplyDelete
 11. Sis totta kai mun kuvan saa laittaa nettiin, niin pystyy entistä useemmat ihaileen mun komeaa olemusta. Joo ei tälläkään kertaa varmaan mamma tajunnu yhtään etten tullutkaan ihan vaan sille seuraksi vaan oli ruokakin mielessä.
  RANSU

  ReplyDelete
 12. Kaveri, sä hoidat vartiointitehtäväsi huolella! Luotettavasti! Se on hyvä se. Pitää tietää, mitä tapahtuu, ja varsinkin lähimaastossa.

  ReplyDelete
 13. No...öh...tota... Isoveli kyl hoitaa vartioinnit, mut jos jossain on kalaa tarjolla ni mä kyl tiiän.
  RANSU

  ReplyDelete
 14. Mikä itsehillintä, vaikka varmasti -kissavieköön- teki mieli käydä kimppuun!

  ReplyDelete
 15. Ransu osaa totella noin niinkuin puoliksi. Tuon alimman kuvan ottamisen jälkeen olisi ehkä mennyt 5 sekuntia niin sen hampaat olisivat olleet kiinni kalapalassa. Minun piti äkkiä alkaa syödä itse!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!