Tuesday, 10 August 2010

Dreamlike

An abandoned summer residence and its overgrown garden. Remains of stone walls, statues, belvederes.
I was trekking on some islands near Helsinki and suddenly there was this! Gem.

Corinthian pillars carved out of wood...

Hylätty kesäkartano ja satumainen puutarha. Suvisaaristossa, Espoossa! Mikä löytö.

Granite balls and statues...

A weathered beauty.

17 comments :

 1. Oi ihanaa, löysit saman kummitustalon kuin minäkin alkukesästä! Ja sulla oli kamera mukana... Koin suuren elämyksen, kun joskus lauantairetkellä näimme tuon saman talon ja puutarhan. Olen ajatellut taloa siitä lähtien usein ja suunnitellut, että pitäisi palata kuvaamaan sitä (ja ostaa se ;)). Onneksi sinä ikuistit tuon hämmästyttävän ja kiehtovan näyn ja vielä jaoit sen blogissakin, suurkiitos!

  P.S. Pohdit blogissa jokin aika sitten, onko kasvien yltiöpäinen ostaminen tuhlausta. Olisin silloin voinut kommentoida, että ei tietenkään, mutta kävin tänään vähän taimikaupoilla enkä ole ihan varma... Äitini on kanssani ja auton perä notkui, kun hän toi minut ja saaliini kotiin. :D

  ReplyDelete
 2. Voi ihanaa löysit tuon saman paikan! Ilokseni näytti siltä, että yritystä suojeluun oli tehty - rikkaruohoja oli vähän niitetty ainakin talon vierestä, jonkun hajonneen pylvään yläosaa oli peitelty kattohuovalla jne. Kiehtova paikka! Tajuton, toisin sanoin.
  Hmm. Eihän tuo sinun shoppailusi tietenkään mitenkään ollut tuhlausta ;-)

  ReplyDelete
 3. Tyylikkään näköinen paikka - tunnelmaa täynnä! :)

  ReplyDelete
 4. Ei uskoisi, että Suomesta löytyy tuollaisia paikkoja, upea.

  ReplyDelete
 5. Voihan taivahan talikynttilät - ihan kuin sadusta. Muistan joskus aikoinaan Lumikungatar elokuvassa oli höpsö kuningattaren mielitietty, joka oli tuontyyppisissä maisemissa. Aivan mieletön löytö

  ReplyDelete
 6. Ou mai! Oisko toi myytävänä...

  ReplyDelete
 7. Joo heti tuli mieleen jos tuon voisi ostaa... ja voittaa lotossa... ja kunnostaa... Toisaalta, tuo hylätyn hienostokesämökin tsehovilainen tunnelma olisi sitten tiessään! Kun jotain saa niin jotain myös menettää.
  Mutta. Onhan tuollainen rakennustaiteellinen helmi yritettävä säilyttää. Siksi olin tyytyväinen kun näin jälkiä rakennuksen suojaamisesta, eikä kattokaan ehkä vielä vuoda. Yritän ottaa asiasta kumminkin hieman selvää... Kaipa Museovirasto jo tietää tämän kohteen.

  ReplyDelete
 8. Tuo on sitä menneen maailman lumoa..aika entinen ei koskaan enää palaa...vaan olishan se ihanaa nähdä tuommoinen rakennus aikansa loistossa! Olenkohan syntynyt väärälle vuosisadalle?

  ReplyDelete
 9. Voi ei, aivan uskomaton rakennus! Toivottavasti se löytää itselleen huolehtivan omistajan ♥♥♥ ihana.

  ReplyDelete
 10. Johan on paikka! Voi kun tietäisi sen historian.

  ReplyDelete
 11. Voi mikä määrä kommentteja! Tuollainen paikka kyllä kiehtoo ja herättää uteliaisuuden ja mielikuvituksen sekunnin murto-osassa. Ihanaa että pystyin välittämään ilmeisesti edes osan tenhosta kuvina.

  ReplyDelete
 12. Komppaan muita, aivan ihana paikka, kuin suoraan jostain vampyyrileffan lavasteista!

  ReplyDelete
 13. Hihii, vampyyrileffa! Minulle tuli mieleen: mikä paikka muoti- ja muihin kuvauksiin!, mutta tuohan on vallan mainio idea ;-)

  ReplyDelete
 14. Moikka! Mistä tämä taustakuvasi on? Ei satu olemaan suvisaariston kesähuvilasta? Kävitkö siellä sisällä? Tutkin suvisaariston huvilaa, ja olisin kiinnostunut jos sinulla on siitä enemmän kuvia :)

  ReplyDelete
 15. Hei!
  Blogini taustakuva on omasta talostani ennen kuin korjaustyöt alkoivat. En ole käynyt tuolla Suvisaariston huvilassa sisällä, kuvia on vain ulkoa.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!