Sunday, 1 August 2010

Lisääkö vaiko eikö

Kuin varkain eksyin eilen Exotic Gardenin nettisivuille. Jaa, siellähän on ihania tulppaaneja vaikka kuinka. Ja laukkoja. Ja vaikka mitä. Kevään sipulikukat ovat ihania. Niitä on minulla jo aika paljon, ja peurat ja jänikset syövät tulppaaneja – ne pitää suojata verkolla kukkimiseen saakka.
Hmm. Minulla on jo aika paljon... ja ne pitää suojata...
Kohta on syysistutusten aika. Sormi syyhyää, tai siis kaikki kymmenen sormea, ja varvasta. Hankkisko kumminkin lisää?
Kuvassa ihanainen 'Black Parrot' kultapallon lehtien seassa. Se on Villi niitystä hankittu, siellä vasta ihanuuksia onkin...

Tämä merkillisyys on oikeasti historiallinen, myöhäinen kerrannainen 'Blue Flag' juuri sieltä Villi niitystä! Jostain syystä siitä on tullut raidallinen Rembrandt-tulppaani :-D. Aiempina keväinä se on näyttänyt tältä:

Mielenkiintoista. Jonkinlaista sipulin vaurioitumista täytyy olla kyseessä.

Pidän myös Viridiflora- eli vihreäraitatulppaaneista, tässä punainen versio. Tänä kesänä en muuten ole lainkaan kaivanut tulppaanien sipuleita maasta, on ollut niin kuivaa niin olen luottanut siihen etteivät ne kärsi maassa ollessaan... No, olisi pitänyt, ne pitävät tuulettumisesta. Mutta ainakin ne varmaan ovat silti kuivuneet!

Ainahan niitä tulppaaneja voisi lisääkin hankkia. Naapurillani Lealla on tällainen mahtava ompputarha, hän on istuttanut satoja sipuleita omenapuidensa alle.

Itching to plant more tulips in the garden!


www.villiniitty.fi
www.exoticgarden.fi
www.viherpeukalot.fi

16 comments :

 1. Hyvänen aika ja apua näitä sun rehuja! Tuo Black Parrot on aika kunnioitusta herättävä... en tiennyt että tuon värisiä kukkia onkaan!

  ReplyDelete
 2. Musta on paras väri!
  sanoo Musti.

  Juu, rehuja riittää ja lisää vaan tulee koko ajan. Tämä on tauti, niin kuin eräs haastattelemani nainen vastikään totesi. Eikä tästä ole mitään haluja parantua.

  ReplyDelete
 3. Villiniityllä käynkin aina ihailemassa näitä harvinaisia tulppaaneita, mutta mitään en ole vielä tilannut...Kyllä ne vaan on niin kauniita! Ehkäpä täytyy laittaa tilausta vetämään jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
 4. Ne on sellaisia herkkuja, joita tulee laitettua johonkin erikoisen näkyvään paikkaan. Vaikka sisäänkäynnin pieleen. Siinä sitten voi aahistella ja oohistella joka päivä ;-)

  ReplyDelete
 5. Joo, puutarha ja kukkahulluus voitaisiin laittaa oikeen tautiluokitukseen omalla koodilla(pitäisköhän ehdottaa lääkintöhallitukseen?).

  ReplyDelete
 6. Ihanaa, kukkasipuleiden myyntiaika lähestyy !!!! Oudosti Kuupuutarhassani toinen valkoinen tulppaanilajike ei kukkinut, teki vain lehdet. Ja toinen kukki komeasti siinä ihan vierellä.... Eli ainakin minun täytyy hankkia tulppaaneja lisää !!!!
  Nuo historalliset tulppaanit ovat hauskoja, ja kauniita : ) Toivottavsti Villiniitty pitää taas ensi keväänä sen hurmaavan sipulikukkanäyttelyn.

  ReplyDelete
 7. Juu Sari, se on kumma juttu että syksyn tulostakin saattaa innostua... mutta kun se liittyy ensi kevääseen ja kesään!

  ReplyDelete
 8. Tottakai LISÄÄ! :)

  Nimim. 200 narsissia Korpikangassiemeneltä oikeen suurpakkauksina...

  ReplyDelete
 9. No tulihan se oikea vastaus sieltä, kiitos Linda! ;-) Ai niin, Korpikangaskin on! Mutta NYT en kyllä ala puutarhashoppailla vaan menen nukkumaan. Toisaalta, kissat juuri aloittivat yöriekunnan ja riehuvat hännät suorina pitkin asuntoa, joten saa nähdä miten minun käy kun yritän maata sängyssä ja vähän väliä yli kiitää liito-oravamainen karvamöhkäle.

  ReplyDelete
 10. Oleppa hyvä ;) Heh, semmoisia ne kisut on, meidän Viiru kiitää vielä toistaiseksi ulkona, talvella se kyllä nukkuu sängyssä niin sikeesti ettei sitä mikään tahdo herättää, tassuja ja poskia vaan välillä nykii unissaan.

  ReplyDelete
 11. Voih! Nukkuva kissa on niin ihana!

  ReplyDelete
 12. On! Tulppaanit on ihaniaihania!

  ReplyDelete
 13. Olisikohan väriä vaihtaneeseen tulppaaniisi iskenyt virus? Ne joskus tekevät kukista raidallisia.

  ReplyDelete
 14. Minäkin luulen, että se voi olla virus, nehän kai alunperinkin tekivät joistakin tulppaaneista tällaisia raidallisia. Hyvin mielenkiintoista kumminkin! Pitää tarkkaan seurata minkälaisia kukkia sieltä puhkeaa ensi keväänä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!