Monday, 15 August 2022

Kuuman päivän ilta

 Tunnelmia illansuusta.

Ransulla on melko muhkea kauluri ja muu talvivarustus; ei tarvittaisi hellettä hänelle. Onneksi sentään tuulee aika virkistävästi!

Muotopuutarhassa on edelleen kiva violetin ja kalpeankeltaisen kombo.

Rohanissa on toisenlaiset värit, yhtä lempivärit silti. Onneksi peura ei ole käynyt vielä syömässä Austin-ruusuja, vaikka on muuten vieraillut (palasin juuri kaupungista 200 metrin sähköpaimen-nauharullan kanssa). Oikealla näkyvä valkokukkainen Winchester Cathedral on täynnä nuppuja!

Hain kaupungista myös äitini, tässä hän lyhentää hellehousuja kuistilla ilta-auringossa.

Mukavaa helleviikkoa!

20 comments :

 1. Nyt on kuin keskikesällä. lä,,imyä. Kukkamaat muistuttaa sitten että syyspuoli on kun syyskukat kukkii.
  Oikein ihania päivä sinne saarellesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomatonta, että yön alin oli 20,7 astetta! Kiitos, äiti on sinun ikäisesi ja nauttii kesästä.

   Delete
 2. Ransun villavarustus on todella kunnioitettava! Toivomme Ransulle vilvoittavia tuulia ja lokoisia hetkiä varjossa puun alla. Nyt tarvitaan hellehousuja ja kasveille kastelua. Helle ei varsinaisesti haittaa, mutta kastelu alkaa jo kyllästyttää. En kuitenkaan luota siihen, että tänä vuonna istutetut puuvartiset olisivat vielä kasvattaneet juuriaan riittävän syvälle, joten vettä on niille annettava kerran viikossa. Mukavia päiviä teille sinne saaripalstalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ransu-rassukkaa ei ole ollenkaan tehty helteisiin, Ransulin helleraja kulkee jo 20 asteessa. Tänään onneksi tuulee reippaammin kuin eilen.
   Kastella saa todella paljon, ja ei voi kuin toivoa, että se riittää. Toivottavasti uudet puut ja pensaat kestävät tämän koettelemusten kesän!

   Delete
 3. Ransulla on aivan mahtava leijonanharja. Ihan varmasti vähempi lämpö hänelle riittäisi. Onkohan Ransulla välimerellinen tyyli, jossa talvivarusteisiin pukeudutaan kalenterin eikä säämittarin mukaan?
  Toivottavasti peurat ottavat opikseen sähköpaimenesi valvontaiskuista.
  Mukavia elokuun iltoja sinulle, äidillesi ja karvapojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu-rassukka viihtyisi norjalaisessa säässä, jossa ei koskaan ole hellettä, tihkusadetta vain päivästä toiseen. Tällainen keli ei ollenkaan ole sitä varten, ja kun on vielä sydämessä sivuääni ja muuta sairautta, niin olen vähän huolissani. Käyn vähän väliä katsomassa, hengittääkö se, ja tarjoan kylmäkallea tms. mutta huonosti ne kelpaavat. Onneksi meillä sentään tuulee!
   Sähköä ei ole ajatellut laittaa, mutta valkoinen nauha riista-aidan yläpuolella varmaan auttaa - toivottavasti - että ne eivät enää hyppää yli. Jos ei auta, niin sitten sähkö käyttöön.
   Kiitos, mukavaa elokuuta sinne teille myös!

   Delete
 4. Ihania kuvia, joista käsinkoskeltavasti välittyy elokuun raukea lämpö, läsnäolo ja täyteläisyys. Tunnelma päihittää siellä kiusaavan kuivuudenkin, joka täälläkin, Turun ranta-alueilla on tuttuakin tutumpaa. Niin tuttua, että yritän todenteolla tästedes lisätä metsäapilan, alsikeapilan, siankärsämön ja muiden kuivuutta sietävien osuutta nurmikkoalueella. Näitä kasveja sisältävät "pläntit" jätin tänä kesänä leikkaamatta kukkimaan ja siementämään.
  Hienoja väriyhdistelmiä kuvissa.
  Tuota samaa viehättävää sinilila-vaalean keltainen yhdistelmää olen itsekin saanut ihailla. Juuri nyt on kukassa harmaaminttu - Limelight- pensashanhikki- Blue Fortune-tarhaiiso -patteri.
  Keinutuoli terassilla, mikä loistava idea! Olin äsken samoissa puuhissa kuin äitisi, korjasin vaatteita talon varjonpuolen terassilla - ihan vaan puutarhatuolissa istuen. Piankos raahaan yhden kolmesta keinutuolistamme ulos!
  Onnellisia yhdessäolon hetkiä teille sinne! Jospa edes jokin ukkoskuuro osuisi kohdalle. Viilenisikin vähän samalla ja helpottaisi Ransu-ressun oloa.
  -Mummopuutarhuri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä nyt on jotenkin erityiset tunnelmat, kuivuudesta huolimatta. Ihmeellinen välimerellinen olo. Tänään teinkin kreikkalaistyyppistä ruokaa, salaattia ja tzatzikia, joista molemmat pidämme. Vähän kuin olisi jossakin etelänlomalla.
   On ihan viisasta katsoa korvaavia nurmikasveja nurmiheinälle, joka kellastuu ja ehkä jopa kuolee pois oikein pahana kuivuuskesänä!
   Sinunkin värikombosi kuulostaa ihanalta! Ihanaa, että kesä ei ole ohi ja kukkayhdistelmiä pääsee vielä ihastelemaan.
   Keinutuoli taisi täällä muuttaa kuistille ensimmäisenä kesänä, kun huoneet ovat niin pieniä. Tuossa se on ollut lempipaikka ja kovassa käytössä. Kun äitini siitä nousee, siirtyy Ransu keinutuoliin ja itse käyn siihen sitten, kun se joskus vapautuu. Teillä vielä noita keinutuoleja piisaa - tulet varmasti nauttimaan terassilla keinumisesta!
   Kiitos, mukavia hetkiä sinnekin ja toivotaan niitä sadekuuroja!

   Delete
 5. Sähköä peuroille, kuulostaa hyvälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitan näin aluksi nauhan ilman sähköä, kun punottu sähköpaimenen nauha on kuitenkin kauniimpaa ja varmaan kestävämpääkin kuin keltainen hirvinauha. Jos tämäkään ei estä peuroja hyppäämästä aitani yli, sitten täytyy alkaa harkita sähköä. Yksi ongelmista on ollut, että aitani on epätasaisen korkuinen ja vanhat köydet, joita olen yläreunaksi laittanut, venyvät ja katkeilevat vanhetessaan.

   Delete
 6. Kyllä on kissoilla taas kuumat oltavat. Eikä pelkästään heillä vaan niin tässä alkaa taas tarhurikin paahtumaan. Kastella pitää uusia istutuksia kyllä huomenna ihan letkun kanssa, paljoa ei vain ole enää vesiä jäljellä tankeissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turkkieläimillä on rankkaa. Itse kyllä nautin, että ei tunnu vielä syksyltä. Puutarha on kyllä aivan kuoleman kielissä monilta osin, mutta ei voi mitään. Ei pysty, vesi ei riitä. Juomavesikaivokin alkaa olla tyhjä, vaikka sitä en käytä ollenkaan kasteluun, sillä se uhkaa tyhjentyä joka kesä nykyisin.

   Delete
 7. Mukava kun oot suanu äitisi kylään. Luulis peurojenkin sähköaitoo tottelevan. Muistan miten hiehot totuteltiin paimenaitaan ja äkkiä oppivat varomaan lankoo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sähkötarvikkeita en vielä hankkinut, tarvitsin vain aiempaa näkyvämmän nauhan aidan yläreunaksi. Mutta se on nyt mahdollista laittaa jatkossa sitten sekin!

   Delete
 8. Voi Ransua villavaatteissa! Ei ole norjalainen sää tämä, toivottavasti hellittää ja tulee norjalaismanuleille sopivat säät. Pusu hänelle!

  Meillä Arttu hakeutuu enemmänkin sisätiloihin lepäämään päivällä. Lupsu on nykyään tarhassa pikkujyrsijäpassissa kaiken aikaa, ja tulos on sen mukainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään on paljon parempi, yli meni kunnon ukkosrintama ja sitä myötä lämpötila laski 20 asteeseen! Pahimman jyrinän mentyä Ransu siirtyikin kuistille keinutuoliin nauttimaan kosteasta norjalaissäästä. Kävin välittämässä pusun, hän näytti tyytyväiseltä asiaan.
   Lupsu on löytänyt uuden, erittäin koukuttavan harrastuksen! :-D

   Delete
 9. Hurja helle on elokuuksi. Kiva vieras sinulla. Ransulla on kyllä muhkea kauluri. Toivottavasti saitte sateita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä erikoista, että öisinkin on yli 20 astetta. Tänään kyllä viileni reippaasti ukkosen myötä, meillä on enää 21 astetta ja se tuntuu kylmältä! Ransu on tyytyväinen kyllä.
   Kiitos, sadetta tuli ruhtinaalliset 15 mm!

   Delete
 10. Ransulla on ihan oma käsityksensä vuodenajoista ♥

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!