Thursday, 23 April 2020

Riemu ratkeaa

Nyt on! Ihan mieletöntä. Mitkä kevätpäivät! 'Jetfire' -syklaaminarsissit taitavat olla kaikki kukassa. Nurmikkoa ja kukkapenkkejä alkavat täplittää joka paikkaan avautuvat kirkkaankeltaiset mukulaleinikit.

'Jetfiren' ihanuus avautuu oikeastaan parhaiten vastavalossa.

Myös syklaaminarsissi, mutta vallan toista maata, hempeä 'Cotinga' seurustelee yhtä hempeänlempeän keisarinpikarililja 'Vivaldin' kanssa.

Ylärinteen esikkopellossa on 'Genève' -narsissilla niin kiire aueta, ettei nuppu ole edes ehtinyt kääntyä alassuin!

'Genève' näkyy yksittäisenä vaaleana läiskänä kaukana, kaverit eivät vielä ole auki. Alempana on kauluskukkainen 'Orangery' avaamassa ensimmäisiä kukkiaan. Vasemmalla ihanat ruusuherukat. Niiden takana ei muuten ole lunta, vaan vanha lampaantalja, jonka poistin tänään suojaamasta köynnösruusua.
Nyt pitää seurata säätiedotuksia haukkana, jotta tajuaa mennä laittamaan ruusuille suojat takaisin, jos tulee kylmä yö.

Sitruunankeltainen kaulusnarsissi 'Cassata' on aina yhtä ihana, heleänkeltainen!

Narcissus lobularis on paljon pienempi, mutta yhtä ihanan värinen. Vieressä kukkivat isohelmililjat.

Yksittäinen N. lobularis näkyy matalana keltaisena länttinä, kohta tuo kivimuurin edusta on melko täynnä erilaisia narsisseja. Musti esittelee...

Tänään Musti maukui kovaäänisesti, minun piti mennä katsomaan. Viime viikot se on pyydystänyt pieniä myyriä, mutta nyt tuli jötkäle: vesimyyrä.
Hetken vieressä patsasteltuaan alkoi riemu, onneksi olin hieman kauempana, jotta en saanut myyrästä otsaani...

Jihaa!

Kyllä täytyy sanoa, että minunkin tekee mieli pomppia. Uusia narsisseja avautuu koko ajan. Tämä on 'Golden Echo'.

Ihanat 'Spoirot' -virvanarsissit saniaistarhassa.

Nyt eletään satumaisen ihania aikoja.
Hyvää loppuviikkoa!


Isohelmililja – Muscari latifolium
Keisarinpikarililja – Fritillaria imperialis
Mukulaleinikki – Ficaria verna
Ruusuherukka – Ribes sanguineum
Syklaaminarsissi – Narcissus Cyclamineus-Ryhmä
Virvanarsissi – Narcissus Bulbocodium-Ryhmä

44 comments :

 1. Ei voi mitään, mutta nyt eniten teki vaikutuksen Mustin upea saalis ja hieno kuvasarja lentävästä vesimyyrästä sekä lentävästä Mustista :). Superhienot kuvat sait napattua ... hih, myyrä otsassa...
  No, onhan nuo kaikki kaunottaresi myös ihania.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se olikin hieno saalis. Vesimyyrä on iso ja jos ei ole sellaista saanut pitkään aikaan, on siinä kehun paikka. Onneksi tuli napattua kymmenisen kuvaa siinä toivossa, että joku lentokuvista onnistuisi - ja nähdessäni tuon viimeisen tietokoneen ruudulla ihan nauroin ääneen. Että sattuikin tulemaan hauska kuva. Ihan tuurilla, ei tuossa paljon ehdi tarkentaa tai tähdätä.

   Delete
 2. Luulen, että Mustinkin mielestä eletään satumaisia aikoja, parasta vesimyyräaikaa. Jalo sai tänään myös vesimyyrän, en ole ennen nähnyt sillä vesimyyrää. Vieläpä söi sen leikin päätteeksi.
  Upeita narsisseja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä taitaa nyt olla uuden sadon vesimyyrät makeimmillaan ;-) Jalo pääsi nyt ihan uusien makuelämysten äärelle. Mustilla ei ollut nälkä tai sitten ajatteli, että mamma kaipaa tuoretta lounaspöytään. Myyrä lojuu tuolla pihalla vieläkin, mutta eiköhän häviä yön mittaan - niin niillä on taipumus tehdä.

   Delete
 3. Sinulla on siellä tosiaan pantteri kaverina. Hyvät loikat.

  Tuo erilaisten narsissien määrä sinulla on uskomaton. Toivottavasti ne lisääntyvät vielä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Osa lisääntyy tosi hyvin, osa maltillisesti ja osa taantuu. Tasetit ovat kai hankalimpia, enkä ole virvanarsissienkaan kanssa aiemmin onnistunut. Osa luonnonlajeista, kuten nunnannarsissi, on vähän niin ja näin, mutta sen jalostetut (/risteytetyt) lajikkeet toimivat melko hyvin. Kokeilua tämä on, mutta kun noita ei syödä, niin istutan uusia ja uusia narsisseja hyvällä halulla joka syksy.

   Delete
 4. Siis, kyllä on nyt niin kovaa settiä Mustista, että oksat pois! Täytyi oikein useampaan kertaan katsoa kuvat! Tosi hienosti kuvasit Saila Mustin liikkeet, harvinaisia otoksia! Ei Mustille kyllä siellä kukaan pääse ryppyilemään. Se myyrä on valtava.. Tätä täytyy sulatella tovi.

  T:Musti-fani

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kovaa settiä! Toivottavasti tokenit jo ;-)
   Mustia on hieno seurata, notkea pantteri on seniori-iästään huolimatta.

   Delete
 5. Ihania narskuja! Niitä saa meillä orotella viälä tovin. Mustia ei vanhuus vaivaa, sevverran notkiaa meininkiä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustia ei uskoisi seniori-ikäiseksi, kun sen myyrätanssia seuraa.

   Delete
 6. Voi ei mikä kuvasarja Mustista! :D:D En kestä! ♥♥♥ Siinä showssa jää nyt kyllä valitettavasti kukat kakkoseksi - vaikka niin upeita nekin ovat! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, Musti-show :-D On se minustakin eilisen kuvakierroksen parasta antia, onneksi olin paikalla kameran kanssa.

   Delete
 7. Voi tuota mustin riemua. Ihanat kuvat. ja tuo kukkien kauneus on taas niin mahtavaa katsoa kun itsellä ei vielä ole kuin krookuksia ja muita pikku kevätkukkijoita.
  Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ja kisuille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eläinten leikkiä on ilo seurata, ja Musti syystäkin ylpeä isosta saaliistaan.
   Täällä alkaa olla krookukset ohi kohta, ja kaikki muu kiirehtii auki, ensimmäiset matalat tulppaanit jo!
   Kiitos, hyviä vointeja sinulle ja Himmulle!

   Delete
 8. Musti loikkii kuin nuoripoika konsanaan, kyl myyräateriat pitävät mielen ja kunnon korkealla! riemusta saamme myös me kaikki puutarhahöperöt hypellä, välillä toki vauhtia hidastellen ja pysähdellen kaiken sen kauneuden keskelle mitä parhaillaan luonto meille tarjoaa. Sinulla on todella monipuolinen kattaus narsisseista puutarhassasi. aurinkoista viikonloppua Sinulle ja jahti onnea Mustalle Pantterille, Ransu varmaan ottaa hieman rauhallisemmin näin lämpiminä päivinä;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustia ei paljon seniori-ikä paina. Ransulla on jo liikkeissä jäykkyyttä, vaikka on pari vuotta nuorempi. Ransu on tosiaan, kuten arvasit, sängyssä sulattelemassa aamupalaa ;-)
   Nyt on niin ihanasti kaikkea katsottavaa pihalla, ei meinaa kaikkea muistaakaan, mitä sieltä pitäisi nousta, kun kukkii jo!

   Delete
 9. Voi mahtavaa mitkä kuvat Mustista, hän on pistänyt pystyyn kunnon Pantterijuhlat parhaimmilla tarjoiluilla!!! Ja lisää näitä narsissikuvia, luulen että ne ovat kukista ihanimpia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevät pistää ilmaa hyppyihin ;-)
   Narsissit ovat tosiaan ihan huippuja. En tajua, miksi en ole joka ikinen syksy istuttanut niitä. Alussa laitoin muutamaa erikoisempaa ja niistä ihan kaikki eivät ole menestyneet, mutta suurimmasta osasta on ollut iso ilo. Tajusin vasta muutama vuosi sitten alkaa istuttaa niitä enemmän. Niitähän on ihan mieletön määrä erilaisia!

   Delete
 10. Mikä rodeo Musti! Noin minäkin toimin, mutta emäntä ei saa tuollaisia kuvia - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinäkin olet pantteri! No ei kai hihnan päässä saa kuvia... mulla ei ole kameraa ollenkaan mukana silloin, kun valjastellaan, kun siinä tarvitsee molemmat kädet ja kaikki hoksottimet.

   Delete
 11. Mahtavassa vaiheessa sun narsissit jo. Täällä vasta yksi uskalikko availee nuppuaan. Samoin ruusuherukka on vielä aika alkuvaiheessa.
  Odotan nykyään narsisseja oikeastaan enemmän kuin tulppaaneja. Olen jotenkin aivan hurahtanut niihin.
  Ja nuo Mustin kuvat ovat aivan uskomattomat. Myyräkin on ilmassa. Onneksi, et saanut myyrästä otsaasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on ollut todella lämmin, pohjoistuuli ei osu. Narsisseja avautuu koko ajan enemmän, ihanaa! Ja kun niitä on niin moneen eri aikaan kukkivia. Narsissit ovat jotenkin aivan valloittavia. Kelta-valkoiset värit ovat huippukauniita, ja ihanaa oranssiakin tai pehmeää persikkaa löytyy. Tuo 'Genève' sopisi niin sun puutarhaan! Hirmu monipuolinen kasvisuku tämäkin, ja ne ovat kiitollisia, kun aika usein lisääntyvät ja sitten niitä saa jo jakaa!

   Delete
 12. :D Mainiot kuvat pantterin myyrätanssista! Nauran vedet silmissä hulvattomalle viimeiselle kuvalle :D Kyllä noin isosta saaliista voi vähän iloitakin, vaikka muuten olisi vakavasti otettava pastoripantteri. Kukkakuvat jäivät kyllä valitettavasti tällä kerralla toiseksi. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän sitä sopii pistää jalalla koreasti pastorinkin, jos on kevään ensimmäinen jättimyyrä saatu. Viimeinen kuva on ihan ihmeen tuurilla napattu.

   Delete
 13. Superihania kaikki nuo vaaleat narsissit. Vitsi miten ihanasti siellä nurmikkokin vihertää! Täytyy myöntää, että minuunkin suurimman vaikutuksen teki pantterin mahtava saalistustanssi. Upeat kuvat sait napattua. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Narsisseissa on vaikka mitä ihania sävyjä ja kokoja ja muotoja, en ollut tajunnutkaan, miten paljon! Niistä löytyy varmasti jokaisen makuun sopiva.
   Kiitos, hyvää viikonloppua ja maukkaita mehukkaita aterioita sinnekin ;-)

   Delete
 14. Vau, millaisen vesimyyrätanssin Musti järjesti! Kyllä kannatti antaa kameran laulaa. Niin hieno kuvasarja. Onneksi et saanut myyrää otsaan. Tuollainen jötkäle olisi vienyt tajun.
  Narsissit jäivät nyt vähän kakkosiksi, mutta ansaitsevat kyllä kaikki kehut. Heti tuli sellainen fiilis, että syksyllä enemmän ja erilaisia narskuja.
  Ehdottomasti elämme satumaisia aikoja. Ukkokulta ihmettelee, kun syödessä tuijotan kaiken aikaa pihalle. En vain saa silmiäni irti kukkasista ja yhä vihreämmäksi käyvistä näkymistä.
  Mukavaa viikonloppua ja Mustille lisää myyrätansseja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, taju olisi mennyt ja siinä olisi ollut naapureilla ihmettelemistä, mitä tapahtui.
   Narsisseja täytyy istuttaa uusia joka vuosi, montaa eri laatua vieläpä. Viimein olen tämän oppinut.
   Voi että, uskon niin, että syödessä täytyy tuijottaa ulos. Huomasin tänään olevani aika epäkohtelias, kun nättejä vuokia tuomaan tullut ystävä joutui kiertämään kaikki pihani narsissipaikat ja jutellessamme huomasin, että en katso häntä, vaan koko ajan joitakin kukkia.

   Delete
 15. Mahtavat Musti-kuvat! <3 Ihania ovat narsissitkin. Olen vasta viime aikoina herännyt narssissien lumoon, onneksi joku minua ennen on tajunnut istuttaa niitä puutarhaani. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi on! Narsisseja on niin monia ihania erilaisia.

   Delete
 16. Ihanat kuvat! Siis myös narsisseista... Valkoinen ja keltainen samassa kukassa on erityisen hienoa - ja se, että ne eivät todellakaan tunnu kelpaavan peuroille. mk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Narsissit ovat niin ihania ja kiitollisia, kun niitä ei tunnu syövän kukaan. Saa kerrankin itse nauttia.

   Delete
 17. Voi apua mikä myyräkarkelo Mustilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on aika ihana, mutta ei silloin, jos sattuu olemaan ihan vieressä ja myyrää lentää oikealle ja vasemmalle.

   Delete
 18. Kauniisti narsissit kukkivat siellä jo! Musti on oiva myyränpyytäjä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana narsissikausi on! Niin, Mustin mielestä ihana myyräkausi on!

   Delete
 19. Oih, miten ihania narsisseja! Teillä on kevät jo niin pitkällä. Meidän pihalla on muutamasta narsissista syöty nupun kärki pois. Asialla on tainnut olla vanhuudenhöperö rusakko, tai utelias metsäkauris... koskaan aiemmin ei ole käynyt moista ;)
  Ruusuherukkaasi näyttää tulevat uskomaton määrä kukkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katsoin just äsken, että ruoho on ihan karmean pitkä jo paikoitellen. Täytyy varmaan viikon päästä jo leikata.
   Voi itku, että narsissin nuppujakin on maisteltu! Täällä kävi niin, että niiden lehdenkärkiä maisteltiin ekaa kertaa varmaan ikinä. Täällä kulkee nyt metsäkauriitakin, joten olisiko ne asialla. Toivottavasti nuppuja ei jatkossa syödä.
   Ruusuherukat ovat joka vuosi täynnä kukkia, ne ovat aivan superihania. Niitä voisikin hankkia vielä monta lisää. Kimalaisetkin rakastavat niitä, surinaa kuuluu.

   Delete
 20. No nyt ei kyllä ole ollut riemulla rajoja :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei, kaikki irti yhdestä myyränraadosta. Mieti, jos sulla olisi tullut tuollaiset tanhut niistä sisään tuoduista myyristä ;-)

   Delete
 21. Vau mikä myyrärieha;)
  Tosiaan itsekin melkein tanssahtelen pihalla, kun lähes joka päivä löytyy jotain uutta ihanaa kukkijaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tuo tutulta näyttää, vaikka emme myyriä kevätriemussa heittelisikään :-D

   Delete
 22. Mustilla olikin tällä kertaa kaikenlaista esiteltävää :D

  Selvisikö koskaan mistä Maria-patsaaseen lankeava valo tuli?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti otti myyrästä kaiken irti.
   En katsonut, olisi pitänyt rymytä tuonne istutuksiin tallomaan kaikki pienet aarteet tarkistaakseen valon lähteen, oletin vain, että valonsäde heijastui ikkunasta.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!