Saturday, 1 January 2011

Nukketalo hakee paikkaansa

Yllättävän suureksi osoittautunut nukketalo on ollut hankala sijoitettava. Ensin se asui keikkuvalla pöydällä nurkassa, jossa oli aiemmin käytöstä poistetut ovi ja peili. Se oli hämärä nurkka ja pöytäkin oli jatkuvasti vinossa. Siispä siirsin nukketalon huoneen toiselle seinustalle vanhojen matkalaukkujen päälle.
Huom: Portaanpielen puksipuut ovat löytäneet paikkansa, ovi on saanut kirjeluukun sekä talon seinä kadunnimikyltin.

Uusi sijainti osoittautui heti huonoksi. Liian matalalla!
Ransu: Mitä, minäkö väärässä paikassa?


Niinpä näiden kuvien ottamisen jälkeen huonekalut siirtyivät ja nukkekoti löysi paikan korkeam-malta, sellaisen pöydän päältä, joka ei keiku eikä ole vinossa.
Eteinen (keskellä) on saanut hunaja-kennomalli-sen terrakotta-laattalattian. Sen seinät on maalattu vihreällä.
Seuraavaksi on oikeanpuoleisen ruokasalin lattian ja seinien vuoro ja kaikkien kolmen huoneen katon viimeistely, sitten voinkin kiinnittää ensimmäisen kerroksen väliseinät ja -katon paikoilleen! Väliseinät ovatkin jo kiinni välikatossa.
Lattialistat − niitäkin valmistetaan nukkekotimittakaavassa, uskokoon ken haluaa − kiinnitän sitten vasta, kun seinät ovat paikoillaan.

11 comments :

 1. Jotenkin tuttua tuo korkealle sijottaminen! Todella hieno tuo "frontti". Oli kiva nähdä koko kokonaisuus ja miten se etenee. Voin vain kuvitella miten paljon suunnitelmia pyörii joka vaiheessa päässä. Sekin on kivaa toteuttamisen lisäksi. Tuollainen talo on ehdoton katseenvangitsija. Ransunkin silmä siinä siis lepää! =)

  ReplyDelete
 2. Kiitos Dahlia! On tosiaan kivaa tuo suunnittelu ja näpertely. Katseenvangitsija, todellakin! Nukketalo siirtyi nyt television paikalle :-) Se sai luvan väistyä sivuun!
  Teillä on varmaan kotona hieman samantyylinen tuholainen; ei omasta, vaan muiden mielestä.

  ReplyDelete
 3. Huvittaa kovasti tuo viimeinen lause, osui niiiin naulankantaan joka sana, ei tosiaan omasta mielestä mutta muiden mielestä ehdottomasti. Vähän väliä kuuluu kun joku muista perheenjäsenistä kiljahtelee. Läppäri oli hetki sitten käsittelyssä...

  ReplyDelete
 4. En yhtään hämmästy Ransun halua muuttaa taloon! Siitä tulee kyllä tosi,tosi hieno :)

  ReplyDelete
 5. Ihana julkisivu, kadunnimikyltti ja kaikki! Tuossa talossa on vielä tungosta, kaikki haluavat muuttaa sinne!

  ReplyDelete
 6. Isot nukketalot voivat kaikessa upeudessaan olla kyllä aika hankalia. Erityisesti muuton yhetydessä minä EN rakastanut taloani yhtään. Nytkin se on hassussa paikassa johon se ei oikein istu, mutta kun se on niin suuri, niin sopivaa paikkaa on tosi vaikea löytää.

  ReplyDelete
 7. Ai sinullakin on nukketalo? Esittelyyn!
  Tuota ei tee mieli siirtää, ja voin vain kuvitella millaista tuhoa sen siirtely kokonaan kalustettuna voi aiheuttaa, kuin maanjäristys! Toivon, että nyt löytynyt paikka on lopullinen. Matkalaukkujen päällä ei ollut hyvä siksikään, että niitä pitää joskus avata: ne ovat säilytystilaa.

  Kiitos kaikille kehuista, mutta älkää nyt odottako mitään maailman hienointa nukketaloa pliis! Suorituspaineita! Tuo eteisenkin lattia on ihan paperia, en ryhtynyt siihen(kään) liimaamaan minikaakeleita.

  ReplyDelete
 8. Huih, se on tosiaan iso. Keittiö onkin vasta pikkuinen nurkka koko talon tilavuudesta. Julkisivu näyttää kyllä hienolta, kaikki yksityiskohdat valmiina. Kiva kuitenkin, että puuhaa riittää ja saat tehdä taloasi nautiskellen ja fiilispohjalta.

  ReplyDelete
 9. Joo Maria, mutta toisaalta halusinkin ison talon niin sinne mahtuu monenlaisia huoneita. Ja tekeminen ei lopu heti kesken ;-) Kun on saanut ullakonkin valmiiksi, voikin jo aloittaa remontin alhaalta käsin taas!

  ReplyDelete
 10. Maria sanoi minunkin ajatukseni ääneen: en ollut tajunnut, miten iso talosi on! Kuva kertoo kyllä todellakin enemmän kuin tuhat sanaa: keittiö näyttää tuossa ihan piiiikkuruiselta! Onneksi sen on saanut aiemmista kuvista nähdä läheltä.

  Vai että saa minitaloihinkin minilattialistoja? Käykö niiden kanssa samalla tavalla kuin reaalielämässä: listat ovat laittamatta vielä silloinkin, kun asukkaat muuttavat pois ;-)

  ReplyDelete
 11. Toivottavasti ei käy! :-D Tänään liimailin joitakin listoja paikoilleen. Kaikki on hidasta, kun ensin listat sahataan oikeaan kokoon, sitten maalataan, sitten odotellaan, sitten liimataan ja sitten taas odotellaan...
  Keittiö on tosiaan pieni, mutta juuri tuollaisia ankean pieniä keittiöitä olen nähnyt tämäntyyppisissä kaupunkitaloissa Euroopassa. Jonkun maalaistalon tupakeittiöineen voi sitten tehdä joskus toiseen projektiin. (Mitä, tuleeko vielä toisiakin projekteja!?)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!