Wednesday, 17 February 2021

Helmikuun kalenteripoika

 Helmikuun pojaksi nostetaan Valentinuksen päivään sopivasti pusupoika Ransu.

Ransu ja Musti kävivät terveystarkastuksessa ja rokotuksissa eläinlääkärillä ja saivat palkinnoksi kissanminttusydämet, jotka molemmat Ransu omi.

Musti saa leikkiä sydämillä silloin, kun Ransu nukkuu, muuten ei. Onneksi Mustin lempilelut ovatkin ihan toisia, vaikka käy se ottamassa kissanminttutötsyt näistä välillä.

Ransu näyttää, miten jättitassuilla otetaan sydämestä kiinni...

... nuuhkitaan...

... nuollaan...

... purraan! Pitää tarkistaa, ettei kyseessä ole mikään suklaasydän tinakuoressa!

Mutta ei, kyllä Ransu-poikanen saa kokea ihan aitoa rakkautta. Mammaltaan ainakin.
Tämä on ensimmäinen kerta, kun verikokeissa ilmeni jotakin huolestuttavaa. Musti on terve kuin pukki, yhä vain, vaikka täyttää tänä vuonna jo 15. Ransu on 12, ja sillä oli nyt munuaisten toimintaa indikoiva krea yli viitearvon. Kaksi muuta munuaisarvoa (SDMA ja urea) ovat kuitenkin vielä normaalit. Joten alan nyt syöttää Ransulle renal-ruokaa, vaikka eläinlääkäri ei sitä vielä ohjeistanutkaan. Olen tähänkin asti joskus ostanut pojille renalia, tosin kovin harvoin. Ovathan ne molemmat senioreita jo.

Ihana asia on se, että meillä on ystävä, joka on eläinlääkäri ja tulee ensi viikolla tänne mökilleen, hän lupasi tuoda Ransulle renal-ruokaa, niinpä poika saa aloittaa kuurin pikaisesti.

Ihana asia on sekin, että Ransu on oikein hyvässä ja muhkeassa karvassa, mutta paino ei ole noussut, vaan on ihan ihannepainossa. Ja se, että Musti -superpantterilla on kaikki täysin kunnossa (vaikka se ehtikin vähän plösöytyä kaupungissa, joten on nyt dieetillä). Ja molemmilla pojilla on hampaatkin hyvät, ei tarvitse kiven poistoa. Epäsäännöllisestäkin hampaiden harjauksesta on hyötyä.

Toivomme kaikille meidän kavereillekin hyvää terveyttä! Ja pikaista kevättä!

Ja pusuja, lisää Ransu! Puspuspuspus! ♥♥♥♥♥!

Lopuksi vielä kuva ihanista ylläreistä, joita ystävänpäivä toi: kortteja ja niiden myötä rikkaporkkana 'Daran' siemeniä Rikkaruohoelämää-blogin Betweeniltä ja ihmeellisen ihanan väristä 'Turqoise Lagoon' -hajuhernettä Kivipellon Saila-kaimalta! Mahtavia ystäviä ovat he, jotka tietävät, että tähän aikaan vuodesta ihminen kaipaa kipeimmin toivoa tulevasta kasvukaudesta. 
Pisteenä iin päällä voitin Lappalainen etelässä -blogin siemenarvonnassa liudan perennansiemeniä, siinä on vaikka mitä! Osallistuin arvontaan hurmaavan punakukkaisen ritarinkannuksen takia, mutta tuossa on monta muutakin aarretta – aivan ihanaa. En tilannut siemeniä syksyllä enkä vielä tämänkään vuoden puolella, ja nyt yritän istua käsieni päällä, jotta en ala kylvöpuuhiin liian varhain.
Vai jokos siellä teillä on alettu?

32 comments :

 1. Oi, mikä kalenteripoika <3 Hyvää terveyttä koko porukalle.
  Onnea arpajaisvoitosta! En ole aloitellut, vaikka mieli tekisi. Pitää sinnitellä, etten ala minäkään liian aikaisin kylvöpuhiin. Aurinkoisia helmikuun päiviä sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja hyvää terveyttä sinullekin!
   Aikaisin aloitetuissa kylvöissä on monta probleemaa, kuten pian tapahtuva tilanpuute.

   Delete
 2. Vaikka olen niin koirahullu, Ransu on niitä kissoja, kuten oli Even Idakin vihreine silmineen ja Even Ida esiintyy myös kirjassa Tahto tahtojen/Der Grosse Wille, että en siis sanotuksi saa. Pidän villieläimistä ja Ransu näyttää hyvällä tavalla villiltä minulle. Meillä nyt kauriita ruokitaan, niitä pieniä metsäkauriita ja mustarastaita ja oravia. Oli hyvä keksintö löytää kuorellisia saksanpähkinöitä ja voin jo illalla laittaa ne oraville, niihin eivät isotkaan linnut koske.

  Minä olen puutarhaihminen, mutta pidän talvesta, jossa on paljon lunta. Meistä toiset tarvitsevat näitä aikoja. Mitä tulee kukkiin, on aivan ihmeellistä, miten mustanpunaiset kukat tulevat uniinikin. Minultahan kaivettiin sellainen maasta kerran kun olin poissa kotoa. Mustanpunainen lupiini. Kunpa voisi istuttaa Black Tulip -magnolian, mutta se vaatisi muuttoa etelämmäs.

  Myyrät tai jotkut suovat minulle hyvin vähän tulppaaneita...Siellä olisi olisi niitä mustanpunaisia.

  Meillä on nyt kastanja! Saas nähdä kuinka käy ja kaikki, ihan kaikki on verkotettu:)

  Kissoille hyvää vointia ja Ransulle erikoispusu♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on hienosti ilvesmäinen ja moni mies kommentoi sen ulkonäköä ihailevasti. Rotevuus ja villiys tuntuu lumoavan (naisten lisäksi) miehet, mikä on minusta kiinnostavaa.

   Voi, miten inha teko vielä hienon värinen lupiinisi! Eikä sellaista tietenkään helpolla löydä tilalle.
   Tuttavani puutarhassa kasvaa Black Tulip, mutta se on Ranskan Dordognessa... epäilen, voiko siitä kasvaa kovin rehevä Suomessa missään, sen perimässä on sen verran talvenarkoja lajeja. Toki aina voi kokeilla, jossakin mahdollisimman tuulensuojaisessa paikassa ja suojata talveksi.

   Toivottavasti kastanjasi selviää ja kasvaa hyvin!
   Ransu kiittää!

   Delete
 3. Ransu, sun tassut on VALTAVAT! Meillä on samanlainen sydän (kiitos Max 💕) ja siis hyvä vertailukohta.
  Toivottavasti munuaisarvo lähtee laskuun renal -ruoalla. Meillä Sofilla oli sama juttu muutama vuosi sitten, mutta muutaman kuukauden renalin syömisen jälkeen arvot olivat normaalit ja pysyneetkin sellaisina, vaikka nyt syö normiruokaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on tosiaan jättitassu :-)
   Oi, tuohan on aivan mahtava uutinen, niin Sofin kuin Ransunkin kannalta! En tiennyt, että renal-ruualla voi jopa kääntää munuaisarvoja laskuun, jos tähdet ovat suotuisassa asennossa! Ajattelin, että sillä voi vain yrittää hidastaa munuaisvaivan etenemistä. Tämähän oli aivan ihana tieto, kiitos ♥
   Hyvää vointia ja terveitä munuaisia teille kaikille!

   Delete
  2. Niin, en tiedä olivatko vaan tähdet kohdallaan vai kyse jostain tilapäisestä häiriöstä, joka sitten korjaantui itsekseen. Hyvää vointia kaikille teille myös ❤️

   Delete
  3. Niin tosiaan, on myös akuuttia munuaisten vajaatoimintaa. Mutta erikoisravinnolla ainakin voi yrittää jotenkin asiaa auttaa. On niin avuton tunne, jos ei lemmikkinsä eteen voi mitään tehdä, nyt onneksi voi.
   Kiitos ♥

   Delete
 4. Voi tuota Ransu ihanuutta, on kyllä maailman paras kalenterikissa. Niin hellyyttävän näköinen että tekisi mieki silittää ihan täälät virtuaalisesti. Pieni rapsutus leuenalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu totisesti tykkäisi silityksistäsi, se on sellainen huomionkipeä pehmopoika. Ransu kiittää etärapsutuksista!

   Delete
 5. Pusupoika Ransulle runsaasti rapsutuksia. Ja vähintään toinen mokoma Mustille. Jo kuvien katseleminen saa sormet hakeutumaan pehmoisiin masukarvoihin ja silittämään silkkistä poskea.

  Sinä huolehdit kissoista ihailtavan vastuullisesti. Kumpikin näyttää hyvinvoivalta ja tyytyväiseltä. Varmasti on hyvä aloittaa Ransulle renal-ruoka jo tässä vaiheessa. Kiva, että sen toimituskin hoituu melkein kotiovelle. Minä tilasin Juusolle renalia netin kautta isomman paketin kerrallaan.

  Käsien päällä istuminen saattaa auttaa hetken aikaa. Pakko yrittää pitää näpit erossa siemenistä, jotta ei esikasvatustilat lopu heti alkuunsa. Vaan kyllä ne rapisevat pussukat houkuttelevat. Tein eilen Zazu-paprikasta uusintakylvön, kun aiemmat eivät ole itäneet. Samalla lajittelin pussukoita valmiiksi odottamaan seuraavia kylvöjä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu ja Musti kiittävät! Musti joutuu odottelemaan rapsutuksiaan hetken, sillä kyttää parhaillaan jotakin pihalla kuusten vieressä. Toivottavasti saa saaliiksi peuraa ;-)
   Kyllähän näistä on paras mahdollinen huoli pidettävä, kun on lemmikkejä iloksi suotu. Tai itse hankittu. Netin kautta voisi tosiaan tilata ruokaa, mutta toimitus tänne on melko haastavaa, kuriiri ei usein tajua, mihin paketti pitäisi jättää, jotta se tänne tiensä löytäisi. Viimeisin, pieni tapettipaketti, vietiin Houtskariin, josta minulla olisi kulunut kokonainen päivä sen hakemiseen, eikä edes onnistu joka päivä, vaan vain silloin, kuin yhteysalus kulkee niin, että pääsee aamulla pois ja illalla takaisin. Vaikka linnuntietä matkaa on alle 15 kilometriä, ei se auta, jos ei ole helikopteria käytössä.
   Pakko pitää näpit erossa siemenpusseista, toden totta. Kun käyn kaupungissa välillä, vaikka vain kerran kuussa, täytyisi kasvatukset ottaa aina mukaan. Siihen on vielä pitkä aika, että taimiruukut voi kaivaa maahan saamaan kosteutta siksi aikaa, kun olen poissa kotoa.
   Toivottavasti nyt paprikasi itävät!

   Delete
 6. Ensin tärkeimmät eli tosi upeaa, että karvapöksyt voivat hyvin. Ovat tärkeitä.
  Uskon tosiaan, että siemenkylvöt polttelee, kun sait noin paljon mielenkiintoisia siemeniä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karvapöksyt ovat tärkein omaisuus, mitä ihmisellä on.
   Kyllä polttelee, mutta onneksi järjen ääni on vielä vahvempi. Tilanpuutekin auttaa, kun ei kerta kaikkiaan ole tasoa, johon kylvöksiä pistää. Keittiön ruokapöytä on pieni ja tässä työpöydän kulmallakin on jo sisällä talvetettavia kasveja.

   Delete
 7. Ihania!💚🌷

  Joko kyllästyttää lumi?❄

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä! Kaksi lumista päivää olisi riittänyt talvikokemukseen :-D

   Delete
 8. Kalenteripoika näyttää pukeutuneen asiallisesti näihin keleihin. Tekisi niin mieli silittää moisia karvapöksyjä. Ihanat kuvat kaveruksista vierekkäin ikkunalla!
  Sinua suosi onni kivassa arvonnassa ja muutenkin - puuhaa tiedossa sitten kun on sopiva aika!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi tosiaan melko hienoa köpötellä tuollaisissa untuvanpehmeissä ja lämpimissä pöksyissä, ei tulisi kylmä.
   Ihania siemeniä tuossa on, unelmia kerrakseen!

   Delete
 9. Komeat kattimattiset 💛
  Kevät on lankeemuksen aikaa. Jos ei kaadu liukkailla kaduilla, vähintään lankeaa siemenhyllyjen antimien äärelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih! Kaikenlaista saattaa sattua ;-) Onneksi käyn aniharvoin kaupoilla, mutta siemeniä löytyy kyllä ihan Nauvon ruokakaupastakin. Kyllä on houkutukset lähellä. Johonkin verkkokauppaan saattaa vielä eksyä klikkailemaan.

   Delete
 10. Hellyttävä postaus ja hyvä on helmikalenteripoika! <3<3 Olipa huomaavainen eläinlääkäri kun antoi pojille sydämet, esimerkillistä toimintaa! Toivotaan että Ransun munuaisarvo normalisoituu sopivalla ravinnolla. Hengen mieheen eli pastori pantteriin eivät ole taudit tarttuneet, mikä helpotus! <3<3<3 <3<3 Lähetän parhaimpia voinnin Toivotuksia teille kaikille<3

  Siemenkylvöjä en ole aloittanut, kukkia tuskin esikasvatan, hyötykasveista kesäkurpitsa ja pikkutomaatit kiinnostavat, mutta ei niitä taida vielä kannata laittaa esikasvatukseen. Perunaa, punajuuria ja salaatteja, ehkä muutaman mansikan taimikin sitten suoraan avomaalle. Taas uudella innolla, parempiin paikkoihin ja muhevampaan maahan täynnä intoa ja toivoa paremmasta saaliista viime kesän pettymysten ja katastrofien jälkeen!

  T: Musti-fani

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti on onneksi todella hyväkuntoinen, vuosi sitten verikokeessa ilmeni pari pientä asiaa, jotka todennäköisesti ovat vain sattumaa, ja niin olivatkin, kaikki oli tällä kertaa ihan kunnossa. Se on niin reipas metsästäjä ja aktiivinen liikkuja, että sekin varmaan auttaa pysymään kuosissa.
   Me kaikki kiitämme toivotuksista!
   Kesäkurpitsaa olen itse laittanut vain suorakylvönä maahan ja ihan hyvin on niinkin saanut satoa. Onneksi tuleva kasvukausi on vielä edessäpäin, joten kaikki ylenmääräinen onnistuminen on vielä mahdollista!

   Delete
 11. Onpa hellyyttävät kuvat <3 Kissanminttusydän saa totisesti paljon rakkautta osakseen Ransun käsittelyssä.
  Siemenkylvöt on aloitettu täällä jo aikapäivää sitten ja kovasti yritän pitää näpit kurissa, ettei seuraava satsi lähde liian aikaisin vipeltämään pusseista multaruukkuihin. Sinulla on varsinainen aarrelasti siellä odottamassa kylvöjä. Tarvitseekos noista joku kylmäkäsittelyä? Nythän sielläkin taitaa olla ihan oikeasti talvi. Mukavaa alkavaa viikonloppua koko porukalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä sinulla onkin tosiaan oikea esikasvattamo. Toivottavasti kaikki itää ja kasvaa juuri sopivasti!
   Pitääkin muuten tosiaan tsekata mahd. kylmäkäsiteltävät, laitan ne minigrip-pusseissa jääkaappiin. Pitääkin ottaa jostain muutama hyppysellinen multaa sulamaan. Jääkaappi on helpompi, kun ei ole koko ajan täällä paikalla katsomassa ulos jätettyjen purkkien lumitilannetta. Lumi saattaa lähipäivinä hieman huveta, nyt ollaan jo lähellä nollaa.
   Kiitos, hyvää viikonloppua sinne teillekin! Karolle paljon herkullisia papanoita ;-)

   Delete
 12. Toivottavasti kalenteripojan krea normalisoituu ruokavaliolla. Se kyllä osaa olla niin hurmaava, kuten tietysti myös Musti <3
  Esikasvatus on lähtenyt pikkuisen jo käyntiin, pelargonit olivatkin ihan supernopeita itäjiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti normalisoituu, tai että ainakaan munuaistauti ei etenisi kovin nopeaan.
   Olen kerran kylvänyt pelargonia, ja se nopeus tosiaan! Oli todella palkitsevaa kylvää sellaista, joka itää parissa päivässä ja ilman mitään kommervenkkejä.

   Delete
 13. Ihana kalenteripoika! <3 Puspuspuspus! Toivottavasti munuaisarvo tasaantuu ruokavaliolla. Munuaissairaudet kissoilla ovat niin kurjia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän ne ovat. Täytyy toivoa pitkää ja tervettä ikää ransupojalle. Hän kiittää pusuista!

   Delete
 14. Sitä vaan Ransu, että olet kyllä tainnut ottaa tuollaisen otteen myös mun sydämestäni ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä! Sitten ehkä sulta voi saada pusuja lisää, koska mamma ei usein ymmärrä pienen pojan pusutarpeita. RANSU

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!