Monday 13 December 2010

Kasvaa ja kukkii

Voi kun netin kylkiäisiksi saisi tuoksun. Tämä suloinen hyasintti löytyi lähikukkakaupasta, erikoinen väri. Olen vähän heikkona kaikkeen tavanomaisesta poikkeavan näköiseen. Ostin tämän ihan täysin kukkivana, sillä huomenna pääsen viimein takaisin kotiin enkä ajatellut ottaa tätä kukkaa mukaan kaupungista saareen. Ilahduttakoon pari päivää.

☃ Tähän väliin mainos: Huomenna tiistaina on Rakennusperinteen ystävät ry:n jouluglögi-tapahtuma, jossa on myös joulupuoti. Sieltä löytyy mm. kunnollista ikkunapaperia, villasukkia, himmeleitä ynnä muuta mukavaa, ja tietenkin glögiä! Klo 14–18, osoite Puolalanpuisto 7 B, Turku ☃

Hyasintti ei ole ainoa joka osoittaa elon merkkejä. 'Paperwhite' -narsissit availevat jo kukkiaan. Pitää siirtää ruukku johonkin mahdollisimman viileään, etteivät heti kuki, kun olen pois. Niin on kyllä käynyt monesti ennenkin, eikä siihen kuole, vaan kyllä se vähän harmittaa.

Narskujen kanssa samasta ruukusta kohoaa muutakin... vihreitä nenänpäitä! Tulppaanithan ne siellä. Istutin ne toissa syksynä, Plantagenin lähettämä korruptiolahja toimittajille, jokin värisekoitus-sillisalaatti. Viime talvena ruukku oli kai jäässä parvekkeella ja sitten kun pari versoa nousi ylös keväällä, ne kai kuivuivat. Viime kevät oli suhteellisen kiireinen kirjan ilmestymisineen ja messuineen.
Ei pidä aliarvioida sipulien kasvuvoimaa, ja jäätyminenhän ei tee sipuleille mitään, ne vain odottavat! Kyllä minä sitten rakastan sipulikukkia. Ne ovat pieniä ihmeitä.

Istutusapulainen Ransu. "Aina valmiina auttamaan multahommissa."

13 comments :

  1. Oletpas järjestänyt itsellesi hienon yllätyksen. Tuommoiset versot ovat kyllä suuria ihmeitä tähän aikaan vuodesta. Ja hieno on hipiältään tuo hyasintti ja soma nauha on oikein edukseen sen kera.

    ReplyDelete
  2. Minulla on muuten kauppalistalla pari sipulikukkaa tänään. Harmittaa niin kun edelliset kukinnot on jo ohi. Olohuonessa oli ihana hyasinttien tuoksu. Lisää sellaista! =)Kaunis väri tuossa sinun hyasintissä!

    ReplyDelete
  3. Ompa muuten oikeesti tosi kauniin värinen hyasintti. Mielummin tämän värinen kuin vaaleanpunainen.

    Sullahan narskut ovat aikaisessa.
    Mulla ovat lumen alla odottelemassa aikoja parempia, iso nyssäkkä jäi laittamatta kokonaan..laiska Tuija....!

    Ransulla on kauniit vihreät silmät ja ilme on sellainen, että mitä ,ai minäkö...????!!!!

    ReplyDelete
  4. Ai ai, taas niin ihania Ransu-kuvia.

    Sipulikukat ovat huumaavia. Aina niitä sipuleita maahan tökkiessäni mietin, että n ä i s t ä k ö tosiaan kasvaa jumalaisia kukkia. Sama homma kyllä pikkuruisten siementenkin kohdalla. Kasvun ihme on nimensä veroinen.

    ReplyDelete
  5. Onpa ihana nähdä nupullaan olevia narsisseja tähän aikaan! :) Tuo hyasintti on myös ihana, joskus vuosia sitten ostin 3 tuon väristä sipulia ja yritin kasvattaa joulukukiksi, mutta eivät onnistunet. Istutin ne sitten pihalle ja sinne mystisesti katosivat :( Ransu taitaa miettiä jos istuttaisi itsensä tuohon kulhoon ;)

    ReplyDelete
  6. En tiedä Ransun mietteistä, mutta ilme on sen verran syyllinen että joku kuje oli varmaan taas mielessä.

    Kyllä kasvun ihme on ihana, ja varsinkin sipulit ovat minusta kiitollisia, kun niissä on kasvuvoima jo muutaman kuukauden pähän ladattuna, ei tarvitse kasvatella vuosia. Niinpä: istuta Tuija ne narsissin sipulit, ainakin joitakin niistä, nyt ruukkuihin sisälle! Sitten kukittuaan ne voi siirtää keväällä ulos, jossa ne kukkivat sitten seuraavina keväinä. Ja olen ihan samaa mieltä väristä; oikein vaalea vaaleanpunainen on kyllä nätti, mutta aika väritön. Tähän aikaan vuodesta tarvitaan kunnollisia väripaukkuja! Upottavan syvät värit ovat talvella ihania (eikä niissä kesälläkään ole mitään vikaa ;-)
    Kukat kukkivat nyt nopeasti sisällä mutta parin euron hyasintteja raaskii kyllä ostaa monta.

    Maria, järjestämisestä en ole niinkään varma, nyt hieman yliarvioit minua ;-). Olin ajatellut että tulppaanien sipulit ovat kuolleet pakkasissa ja kuivuuksissa, mutta en viitsinyt alkaa mullanvaihtoon...

    ReplyDelete
  7. Oi minkä värinen hyasintti! Mistä tuommoisia saa, mulle kanssa! :) Aina niitä iän ikuisia vaaleanpunaisia tai liloja.

    "Jos mä ihan vähän taputan tota multaa..." :D

    ReplyDelete
  8. Oo, mikä hyasintti!!! Ihan mun värinen! Tahtoo tollasen :)

    ReplyDelete
  9. Sea, ehkä Ransulla oli juuri tuo ajatus :-D
    Käypä katsomassa kukkakaupoissa, näitä erikoisvärejä on ollut kaupoissa muutaman vuoden. Olen törmännyt tummempaankin purppuraan, joka on minusta aivan ihana, mutta nyt päädyin tähän erikoiseen vaaleampaan fuksia-purppuraan (vai mikä lie).
    Ja varsinkin Tina, jos se on ihan sun värinen niin täytyy hankkia!

    ReplyDelete
  10. Ihana hyasintti !!! Olen myös ihan heikkona noihin erikoisväreihin. Löysinkin meidän torimyyjältä tummanliloja, ja sopivat niin makeasti joulupallojeni kanssa : )
    Voi ihme noita tulppaaneja !

    ReplyDelete
  11. Oi mikä väri! Aivan upea! Ja Ransu niin reippaana sipulikukkamaan vartijana...

    ReplyDelete
  12. Voi ihme, älä muuta sano Sari. Ehkä ihaninta puutarhaharrastuksessa on se jatkuva yllätys, mitä kasveilla on meidän varalle.
    S, Ransun tunnuslause on varmaan "aina valmiina". Se tuntuu olevan aina jossain menossa mukana, ja mieluiten tassut touhussa tietysti.

    ReplyDelete
  13. Ihana Ransu pyöreä silmä, silitykset kissalle, tarkkana seuraa vieressä kukka esittelyä ♥
    Tuo hyasintti on kyllä kauniin värinen, itse en edes tiedä mitä värejä omista hyasintin nupuista tulee :)


    Iloista joulun odotusta Saila ja Ransu ♥

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!