Sunday, 26 December 2010

Pimeys taittuu

Naapurin pihavalot ilahduttavat. Niin kuin sekin tieto, että pimein päivä on jo ohi, ja vaikka on pimeää, on mukava tietää, että tämän pimeämpää ei enää tule. Kyllä tämä jo riittääkin.

It's great to know the darkest day is over and we're travelling towards the light.

Olen käyttänyt todella vähän ulkotulia ja -lyhtyjä tänä talvena. Jotenkin tuntuu, että niiden käyttämistä varten pitäisi järjestää jotkut juhlat. Miksi? Kyllä kai ne saisivat ilahduttaa ihan tavallistakin päivää, tai iltaa.

Sisältä keittiöstä kajastava valo on todella kodikas näky. Siellä on lämpö ja valo.

Siellä sohvalla oleilee myös joku lämmöstä pitävä, joka ei pistä tassuaan mielellään lumeen. Vaikka on noin karvainen kaveri!

9 comments :

 1. Ransu näkyy varmuuden vuoksi piilottaneen varpaansa, jottei joutuisi hankeen tassuttelemaan. Ilmekin kertoo, että "pihalle en lähde kuin kantamalla.." :D

  ReplyDelete
 2. Ei tarvii mennä ulos Ransu jos ei tykkää! Kotisoffa on hyvä :) Täällä palavat kynttilät ulkolyhdyissä, tuo valoa sekin. Kevättä kohden, kevättä kohden <3 !

  ReplyDelete
 3. Juu, kevättä kohden! Voi vain yrittää arvailla mitä kissan mielessä liikkuu, kun ulkona tuulee ja on lunta. Tietääkö kissa, että kesä tulee taas? Vai ajatteleeko, että nyt tuli jääkausi ja tässä sitten ollaan. Ei enää koskaan myyräpaistia :-( ?

  ReplyDelete
 4. Ulkotulet tuovat semmoista kummaa rauhan ja turvan tunnetta vaikkei niitä sisällä ollessaan näkisikään. Nyt tuli meillekin myräkkä enkä viitsinyt lähteä lyhtyjä sytyttelemään. Saas nähdä, millaiset kinokset aamulla odottavat. Onneksi loma jatkuu, ei tartte lähteä mihinkään.

  Tuota samaa olen miettinyt, että siis mitä kissat tuumivat kun maas on hanki ja kaikki vesimyyräojat jäässä ja silmä sammunut auringon...

  ReplyDelete
 5. Onneksi loma jatkuu siis! Tällä tuulella ei tee mieli toimittaa ulkona mitään askareita, eikä kynttilöissä tahdo pysyäkään tuli, vaikka lyhdyssä olisikin lasit.
  Ja onneksi Samurailla ja Olgallakin on lämmin koti :-)

  ReplyDelete
 6. Ihanaa, kyllä valo saakin lisääntyä! Mäkin tykkään kurkkia omista ikkunoista sisään. :)

  ReplyDelete
 7. Ihan totta Tuire, omat ikkunanäkymät on kivoja :-)

  ReplyDelete
 8. Sama täällä, kiva tietää, ettei enää pimene...ja tuo lumen tulo sais loppua kanssa. yäk...
  Olen huomannut, että olen enemmän kesä - kuin talvi ihminen...vaikka kyllä talvikin menettelee, jos ei ole liikaa pakkasta ja lunta.

  Meillä on toiste päin, joudun vetämään Väinö pois ulkoa, sen suurin huvi on tällä hetkellä, lumikylpyjen ottaminen ja mitä syvemmälle lumessa pääsee sen parempi. Tassujen välii vaan pahus soikoon muodostuu jääkökkäreitä ja sekös harmittaa.
  MINÄ ymmärrän kyllä Ransua oikein hyvin.;=)

  ReplyDelete
 9. Tuija te olette Ransun kanssa sielunkumppaneita! Voi Väinöä! Mutta onhan lumikylvyt kumminkin parempi vaihtoehto kuin ne mutakylvyt ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!