Monday, 27 December 2010

Esittelyssä Miss Marple

Tarkkasilmäinen Intopii huomasi jonkun hahmon kiikkuvan keinu-tuolissa. Se on toinen kissa! Tämä löytö on Pietarista, Dolly's house -nimisestä nukke-kaupasta, osoite on B. Pushkarskaya, 6. Kaupassa ei juurikaan ollut minimittakaavan tavaraa, vaan enemmänkin taidokkaasti tehtyjä nukkeja. Kissan on ilmeisesti valmistanut Katerina Baum-gertner (Novgo-rodista?), tosin minun venäjän taidollani se voi yhtä hyvin olla joku muu.
Kissan ilme on juuri niin veijarimainen kuin Ransullakin, joten se oli pakko hankkia. Sen jalat liikkuvat, ja jälki on muutenkin taidokasta. Värityksen mukaan kissa ei kuitenkaan ole poika, sillä se näyttäisi olevan sinikilpikonna beigeine laikkuineen.

◊ ◊ ◊
Tähän väliin kissagenetiikan lyhyt oppimäärä: kilpikonnavärinen kissa voi olla vain naaras. Kilpikonnaväriseksi kutsutaan musta-oranssi(-valkoista) tai sinikilpikonnaksi harmaa-beige(-valkoista) kissaa. Koska nämä värit sijaitsevat X-kromosomeissa, voi niiden yhdistelmä olla vain naaraissa (XX).
◊ ◊ ◊

Ja koska musta keittiökissa on juuri nimetty Herculeksi Poirotin mukaan, on tämä neiti tietysti Miss Marple.

Tässä kuvassa näkyy keittiörekvisiittaa hieman enemmän, etenkin se tärkeä maitokuppi ja kissanraksupaketti. Valkoinen lattia oikealla on tulevaa eteisen puolta, kun en halunnut, että ulko-ovi aukeaa suureen huoneeseen, enkä myöskään suurta tupakeittiötä.

16 comments :

 1. Kylläpä olisi Agatha nyt tyytyväinen jos tietäisi kuinka hienon asumuksen Hercule ja Miss Marple saavatkaan :) !

  ReplyDelete
 2. Kyllä varmaan. Varsinkin nyt, kun muuta isäntäväkeä ei vielä ole, niin kissat saavat hyppiä pöydällä kuin hiiret konsanaan :-)

  ReplyDelete
 3. Kyllä minunkin kissat kulkee pöydillä, mutta älä kerro kenellekään.

  ReplyDelete
 4. Onko murhamysteeri tulossa? Kun on etsivät mitä parhaimmat paikalla?

  ReplyDelete
 5. Aivan innoissani täällä seurailen nukkekodin elämää. Upeat kisut löysivät kodin. Jään odottamaan jatkoa. Jäätelötikulilla panelointi oli muuten todella hyvä idea!

  ReplyDelete
 6. Ou jee, minusta tuli kummitäti! Tai haltiakummi. Tai nimenantaja ylimmäinen.

  Pyörähtääköhän Agatha C haudassaan, kun viesti Herculen ja Miss Marplen yhteisasumisesta saavuttaa hänen taivaalliset korvansa? (Piti muuten sadasosasekunti miettiä, ennen kuin muistin, että neidin etunimi on Jane). Ehkä kissat osaavat kuitenkin elää christiemäisen christillisesti yhdessä ilman sen kummempia ihmissuhdesolmuja, kissat kun taitavat varmaan tämänkin puolen elämästä sutjakammin kuin me kahdella jalalla kävelevät.

  ReplyDelete
 7. Kiitos ihanista kommenteista! Talossa tulee varmasti tapahtumaan salaperäisiä asioita, hiirten yhtäkkisiä katoamisia ym...
  Jäätelötikkuja myydään askarteluliikkeissä, en varmana olisi muuten keksinyt elleivät ne olisi sattuneet siellä silmään. (Enkä jaksanut kerätä ja pestä, niitä meni nimittäin varmaan sata).
  Ja kiitos Intopiille oivasta nimestä! En tiedä, onko kahden nokkelan etsivän samassa talossa oileilu todellinen skandaali. Eläimethän osaavat ottaa asiat esimerkillisesti: jos jotain ei voi välttää, sen kanssa eletään sitten vain. Siitä voisi ihminen ottaa oppia; ihminen taistelee olosuhteita vastaan, nurkuu ja parkuu, kun voisi antaa olla ja keskittyä jatkamaan elämää. Tästä aiheesta Dahlia varmaan tietää yhtä sun toista...
  Ajattelin kylläkin, ettei molemmista tulisi keittiökissoja. Hercule herkkusuuna on ilman muuta keittiön ruokavaraston valtias, mutta Miss Marple todennäköisesti asustaa jossain ylempien kerrosten kätköissä sitten kun ne valmistuvat. Toistaiseksi he kuitenkin joutuvat sietämään toisiaan.

  ReplyDelete
 8. Tosi hieno keittiö! Ja aika unelmaa, kun keittiössä on keinutuoli. Mummollani oli tuvassa keinutuoli ja siinä oli niin kiva kiikuskella ja mietiskellä.
  Iloisia välipäiviä!!!

  ReplyDelete
 9. Kiitos samoin Omenaminttu! Keinutuoli ei ehkä enää mahdu keittiöön sitten, kun saan siihen tiskialtaan ja työtason, mutta katsotaan. Kyllä tuollainen kuuluu keittiöaskareiden lomaan... mutta ehkä se lopulta mahtuukin sinne, tai sitten löytyy muu hyvä paikka. Tupaan kuuluu ilman muuta keinutuoli ja siihen mummo kiikkumaan!
  Insinööriystäväni yritti selittää ulkomaisille kollegoille, miten autuasta on, kun on mökillä ja kiikkuu tuvassa eikä muuta tapahdu kuin seinäkello raksuttaa. Eivät tajuneet ensinkään, paitsi yksi saksalainen!

  ReplyDelete
 10. Ihanan näköistä ja upea idea tuo jäätelötikkupanelointi! :)

  ReplyDelete
 11. Kiitos Linda! Tää on niin hauskaa. Suosittelen!

  ReplyDelete
 12. En voi katsoa noita kuvia, kun mun tekee mieli ainakin nukkisaskarrella tai mieluummin muuttaa sinun nukkekotiisi! Tosi kodikkaan näköistä, ja niin aitoa, että voisi mennä aivan todesta, ellet kertoisi että kaikki on minikoossa. Kyllä Marplen ja Herculen kelpaa!

  ReplyDelete
 13. Niin, ja etuna olisi vielä pätevä murhanratkomistiimi, jos sellainen sattuisi tapahtumaan! Mutta muuten nukkis on vähän kolkko, kun siinä on vasta keittiö tuossa yhdessä nurkassa, ei väliseiniä eikä välipohjiakaan. Voisi tuntua autiolta, mutta onneksi on nuo kissat :-)

  ReplyDelete
 14. Hyvää Uutta Vuotta Saila ja kissoille :D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!